icon

Účinná liečba análnych trhlín

dominika2019
19. apr 2025

Ahojte baby prosim vas co by ste odporucil na trhlinu co pomaha a hoji z vlastnej skusenosti.Ze do par tyzdnov ste boli ok a uplne sa vam zahojila trhlina.Momentalne uzivam Doloproct čapiky.Nepoznate nejaku kliniku kto sa tym zaobera a ma dobre ohlasi.Ďakujem za kazdu radu typ.

lilinka76
19. apr 2025

@dominika2019 skús krém IALUGEN Plus krém.

msnesquik
19. apr 2025

@dominika2019 mala som, dokonca niekolko trhlin naraz, to bola taka bolest, ze dovidenia, takze, po kazdej sprche som isla hned do sprchy, neutierala som sa, kedze nemame bidet, tak som sa isla umyt do sprchy, ulavu prinesie aj studensia voda ku koncu, potom som si len jemne prikladala uterak a vetrala som 😁 na noc som si davala cipky hemagel procto a natierala som si to aj sudocreamom, hojilo sa to snad mesiac..ale zahojilo sa, pozerala som si na to a bolo to uplne do hlbky, do masa, nechapem...a dalej tiez zmakcovat stolicu, aby sa to dalej velmi nenamahalo..a este jedna vec, mozno si niekedy videla taku stolicku na wc, ze clovek je vlastne v takom podrepe, tak to pomaha tiez velmi

dominika2019
autor
19. apr 2025

@msnesquik akurat dnes som si bola kupit tieto capiky.Teraz na noc som si dala. A po stolici rano si davam capiky kt.mi predpisal dr.Chcem sa spytat ci si si zmakcovala stolicu tiez kazdy den.Lebo od kedy mam toto ani raz som nemala makku stolicu stale si ju musim zmakcovat mam to druhy tyzden.A samo od seba sa mi neda ist ma wc musim si davat rano glycerin.capik aby som isla inak by som vobec nesla. Ty si to mala ako? Ako keby mam nejaky blok ze neda sa mi nechcem ist ma wc

123el123
20. apr 2025

Detralex tabletky uzivat dlhodobo, v akom mnozstve po dohode s dr plus faktu krem ak bude zle

katy084
20. apr 2025

Fine 6...používala som dlhší čas...pomohlo mi to a vlhký toaletný papier...

jozin98
20. apr 2025

Ak máte alegiu na jedlo, komplikuje to hojenie. Treba vyskúšať vysadiť základné alergény, začať napr mliekom na 2 týždne a sledovať zmeny. Za pozornosť stojí aj kontrola cukru v krvi, kúpiť glukomer a merať. Až polovica diabetikov má análne problemy,vzhľadom na vysoký cukor v krvi je zahojenie takmer nemožné.

stankot
20. apr 2025

@dominika2019 skus jeden krat za den vypit malu lyzicku 100% rakytnikoveho oleja.Ale len jednu.Mne sa ulavilo po dvoch troch dnoch.

alan1234
20. apr 2025

mala som a velmi pomaha krem s kyselinou hyaluronovou na rany cicatridina v kombinacii s dilatanom- analnym kolikom. Borila som sa s tym 1 rok a po mesacnej aplikacii kolika mam uz mesiac pokoj. Samozrejme stolicu riesim…stale zmakcujem

msnesquik
20. apr 2025

@dominika2019 no ja som nechcela ani ist, lebo som skrabala steny, ale chcelo sa mi...pila som vlakninu, kazdy den...ale je dolezite ist naozaj kazdy den na velku, lebo stolica je ptm tvrdsia a to je koniec potom, zacarovany kruh...treba pit aj vela vody

dominika2019
autor
20. apr 2025

@katy084 a zahojilo sa vam to uplne? Aj sa vam to sem tam vrati?

katy084
22. apr 2025

@dominika2019 nevrátilo sa mi to,ale ja som to používala dlhodobo potom aj ako prevenciu 🙂

dominika2019
autor
22. apr 2025

@katy084 a mali ste vonkajsiu jednu trhlinu?

katy084
23. apr 2025

@dominika2019 áno a k tomu aj hemoroidy po pôrode mne to pomohlo...po aplikácii to trocha zaštipalo, ale to po chvilke prešlo

dominika2019
autor
26. apr 2025
@stankot

@dominika2019 skus jeden krat za den vypit malu lyzicku 100% rakytnikoveho oleja.Ale len jednu.Mne sa ulavilo po dvoch troch dnoch.

@stankot a trhlina sa vam uplne zahojila ci?

golfovalopticka
27. apr 2025

@dominika2019 mne na to pomohli capiky hemagel procto, aspon 20 dni som ich uzivala. Mozu sa max. 30 dni. Potom som si davala proctis m. Bola som u proktologa, ten mi odporucil pocas aktivnej trhliny dilataciu a kazdy den studena sprcha zadku, ze to je ako ked sa clovek cely otuzuje, tak sa spevnuje aj pokozka, tak to ma rovnaky ucinok na zadok a kedze tam je zapal, tak aj na to je to dobre. Tiez si davam kazdy den optifibre vlakninu, aby som mala maksiu stolicu. A tie capiky proktis m si zvyknem preventivne nasadit obcas cele balenie vyberiem, to sa moze aj dlhodobo davat. Ostatne capiky, co som vyskusala, mi stav zhorsovali.

dominika2019
autor
27. apr 2025
@golfovalopticka

@dominika2019 mne na to pomohli capiky hemagel procto, aspon 20 dni som ich uzivala. Mozu sa max. 30 dni. Potom som si davala proctis m. Bola som u proktologa, ten mi odporucil pocas aktivnej trhliny dilataciu a kazdy den studena sprcha zadku, ze to je ako ked sa clovek cely otuzuje, tak sa spevnuje aj pokozka, tak to ma rovnaky ucinok na zadok a kedze tam je zapal, tak aj na to je to dobre. Tiez si davam kazdy den optifibre vlakninu, aby som mala maksiu stolicu. A tie capiky proktis m si zvyknem preventivne nasadit obcas cele balenie vyberiem, to sa moze aj dlhodobo davat. Ostatne capiky, co som vyskusala, mi stav zhorsovali.

@golfovalopticka a ako dlho sa vam trhlina hojila? Aj ja som zacala pouzivat dilatanty a stale si sprchujem konecnik s bidetom. A zahojilo sa vam to uplne ci zvykne sa vam to aj vratit? Ďakujem

golfovalopticka
28. apr 2025
@dominika2019

@golfovalopticka a ako dlho sa vam trhlina hojila? Aj ja som zacala pouzivat dilatanty a stale si sprchujem konecnik s bidetom. A zahojilo sa vam to uplne ci zvykne sa vam to aj vratit? Ďakujem

@dominika2019 hojila sa dlhsie, minuly rok prva sa mi hojila skoro mesiac, potom sa mi asi 3x vratila, lebo sa mi nedarilo zmakcit stolicu. Bola som na chirurgii aj na rektoskopii. Pouzivala som par mesiacov laktulozu, co mi pomahalo zmakcit stolicu a tie cipky som si striedala. Naposledy som mala trhlinu v januari, ked som sla aj k proktologovi. Ale on ju uz videl zahojenu a povedal, ze nie je chronicka, len sa vytvara na tom mieste.

stankot
28. apr 2025
@dominika2019

@stankot a trhlina sa vam uplne zahojila ci?

@dominika2019 da sa povedat ze ano.Stane sa ze sa obnovi podla toho aka je stolica ale dam si znova ten olej ale len jednu lyzicku denne a pomaly sa to zahoji znova.