icon

Úľava od bolesti pri zápale močových ciest

5. jún 2025

Ahojte ženy, idem si sem po radu.
Mám zápal močových ciest. Bolesť neskutočná, cikám krv. DR mi dala antibiotiká, ktoré beriem 3 dni, od bolesti mám flector, ale nič mi nezaberá. Vôbec sa to nezlepšilo. Prosím poradte mi ako si uľaviť od bolesti, už nevládzem.

krasneleto
5. jún 2025

ak mas ATB tri dni a stav sa nezlepsujem, treba spravit kultivaciu mocu, mozno mas rezistentne bakterie a potrebujes ine ATB. ako doplnok brusnice a d- manozu . termofor na bruchu, znizi trochu bolesti mechura... a uz len to prezit, drzim palce

barcinka13
5. jún 2025

Ahoj, isla by som opäť k lekárovi 3 dni je uz dosť dlhá doba a atb by mali začať účinkovať..asi treba zistiť či to nie je ešte niečo iné, alebo zmena atb

autor
5. jún 2025
@krasneleto

ak mas ATB tri dni a stav sa nezlepsujem, treba spravit kultivaciu mocu, mozno mas rezistentne bakterie a potrebujes ine ATB. ako doplnok brusnice a d- manozu . termofor na bruchu, znizi trochu bolesti mechura... a uz len to prezit, drzim palce

@barcinka13
@krasneleto
Baby ďakujem doktorke som volala povedala že mám doužívať ATB (5 dní) a ak mi ani potom nebude lepšie tak mám prísť. :"( Dovtedy asi zošaliem od bolesti.

penelope11
5. jún 2025

Ako doplnok by som uzivala nieco s brusnicami, mne to zakazdym pomohlo. Ale toto uz bude velmi zle, ked cikas krv. Pytala by som si v lekarni nieco najsilnejsie na bolest, ked uz nic.

autor
5. jún 2025
@penelope11

Ako doplnok by som uzivala nieco s brusnicami, mne to zakazdym pomohlo. Ale toto uz bude velmi zle, ked cikas krv. Pytala by som si v lekarni nieco najsilnejsie na bolest, ked uz nic.

@penelope11 Mám aj d-manozu aj brusnicové tablety ale ďakujem

cukroska
5. jún 2025

To je na dlho a zaberať začne az neskôr. Urologické čaje, brusnicové preparáty.Aspon muž co mal teraz a aj zápal obličky. Dvojo antibiotik,caje a všelijaké voľno predajné lieky si kúpil aj ďalšie lieky od urologa.Ale on mal vysoké horúčky prvé dni a naozaj aj mesiac kým to bolo lepšie. Teda po pár dňoch lepšie, potom zase horšie..

autor
5. jún 2025
@cukroska

To je na dlho a zaberať začne az neskôr. Urologické čaje, brusnicové preparáty.Aspon muž co mal teraz a aj zápal obličky. Dvojo antibiotik,caje a všelijaké voľno predajné lieky si kúpil aj ďalšie lieky od urologa.Ale on mal vysoké horúčky prvé dni a naozaj aj mesiac kým to bolo lepšie. Teda po pár dňoch lepšie, potom zase horšie..

@cukroska bože to ma ani nestraš však to je strašná bolesť

krasneleto
5. jún 2025

skus este naparky z harmanček, praslička, levanduľa, alchemilka

krasneleto
5. jún 2025

plus probiotika urcite

2nika47
5. jún 2025

mala som zápal močových ciest dva a pol roka dozadu (nie prvý krát) a teda poviem ti, že mi trvalo oveľa dlhšie než tri dni aby mi antibiotiká pomohli. Presne ako ty píšeš, bolesť strašná, nepomáhalo mi nič - ani lieky na bolesť od DR (resp. pomáhali ale kým nastúpil účinok čo bolo dosť neskoro, vždy som myslela že ma porazí) držím palce aby si to mala čo najskôr za sebou.

vakatko
5. jún 2025

Prvá pomoc od bolesti je voda so sódou bikarbónou, probiotika a cesnakový čaj.
Nejedz a nepi sladké, kofeín...

nina004
5. jún 2025

Mala som zápal pred nedávnom ,ATB zabrali až na 4-5 deň. Skús,čo najviac piť za mňa hocičo hlavne piť. Brala som ešte lieky od bolesti a brusnicový sirup. Dnes 8 deň a ešte stále to nie je top. Ak ti nezaberú ATB do zajtra chod ráno opäť s močom k dr

ajka10000
5. jún 2025
@cukroska

@cukroska ma muz aj oblickove kamene.?....ja mam kamene a urolog mi povedal ze mozem dostat zapal oblicky s vysokymi teplotami.... tak preto ma zaujma ci ma muyzaj kamene v oblicke.

cukroska
5. jún 2025

@ajka10000 Kameň mu našťastie na Sone nenašli, ale mal i podozrenie podľa krvých výsledkov. Strašne vysoké mal CRP a v minulosti mal už asi 3x.

cukroska
5. jún 2025
@ajka10000

@cukroska ma muz aj oblickove kamene.?....ja mam kamene a urolog mi povedal ze mozem dostat zapal oblicky s vysokymi teplotami.... tak preto ma zaujma ci ma muyzaj kamene v oblicke.

@ajka10000 Panebože nech Vám to dobre vyliečia,lebo podľa muža viem, že to sú najväčšie bolesti tie koliky ,keď sa kameň zasekne bola to strašná bolesť. Nato nikdy nezabudnem keď mal prvý krát. Mal horúčku, zimnicu, zvracal zároveň, bola som s ním skoro do rána na pohotovosti.Ale tp bolo veľmi dávno a našťastie sa mi ho podarilo vymočiť.

cukroska
5. jún 2025

Ale nemusí to byť tvoj prípad. Neboj sa určite antibiotiká zaberú a bude to dobre🙏