icon

Únava počas menopauzy: Čo na ňu pomáha?

lucia851
5. júl 2024

Ahojte aj vy to tak máte? pomáha vám niečo?

Strana
z5
veklipo
5. júl 2024

Dala si si robiť rozbor krvi?
Mne vyšiel nízky hemoglobín, hoci som cele roky darovavala krv.
Predpísali mi železo, tak uvidíme

lucia851
autor
5. júl 2024

@veklipo ja beriem zelezo už skoro 3 mesiace

stellarstar
5. júl 2024

@lucia851 pred pár dňami si sa pýtala, prečo musíš viac x do týždňa zakladať tie isté otázky. Bolo ti poradené i tak ideš po svojim 🤷‍♀️

lucia851
autor
5. júl 2024

@stellarstar nemusím len tvoje názory čítať

stellarstar
5. júl 2024

@lucia851 ale tak si aj so sebou pohni a začni niečo robiť 🙏

lucia851
autor
5. júl 2024

@stellarstar a čo mám akože robiť?

stellarstar
5. júl 2024

@lucia851 ty aj tak nič iné nemôžeš urobiť ako skúšať jeden doplnok za druhým kt ti sadne. Zvýšiť davku mg a skus so dcérou ísť každý deň von. Alebo naspäť ku gyn nech ti predpíše HAK a nech ti neuro či psy predpíše iné AD. Ja tiež bojujem s príznakmi a do toho mám ďalšie a horšie DG ako ty

lucia851
autor
5. júl 2024

@stellarstar ja mám teraz nové ad ktoré beriem už 6 týždeň som spokojná a doplnok beriem takže ho skúšam.von chodím s kamarátkou.

lucia851
autor
5. júl 2024

@stellarstar myslíš že mi hák pomôže na tie návaly?

stellarstar
5. júl 2024

@lucia851 no to sa opýtaj tvojho gyn, lebo návaly potenie môžeš mať aj z ad

taynee
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
5. júl 2024

@lucia851 Neustále riešiš to isté. Neviem si predstaviť takto žiť, že sa nonstop pozorujem,googlim, chodím po doktoroch atď. Mám viac rokov ako ty, našťastie očividne menej času na sebapozorovanie. Isté ťažkosti som mala, vyriešila som ich prostredníctvom HAK a som spokojná snáď až do 50-ky.

lucia851
autor
5. júl 2024

@zuzanockamt akože aj návaly v menopauze si vyriešila s HAK?

lucia851
autor
5. júl 2024

@taynee lenže ja už som v perimenopauze tak návaly môžem mať aj z toho

zuzanockamt
5. júl 2024

@lucia851 V menopauze nie som. A ani ty nie. HAK ti predsa nastaví konštantné hladiny hormónov v istých hodnotách, takže aj rôzne neduhy pominú. Návaly som nikdy nemala.

lucia851
autor
5. júl 2024

@zuzanockamt lenže mne doktor potvrdil že som v perimenopauze nemám ani menzes už 2 mesiace a predtým mi tiež štrajkovali

zuzanockamt
5. júl 2024

@lucia851 Menopauza a perimenopauza je rozdiel. V inej téme si pred týždňom písala, že si MS dostala.

lucia851
autor
5. júl 2024

@zuzanockamt nedostala to bolo len 1 dnove spinenie

lucia851
autor
5. júl 2024

@zuzanockamt a čo keď je to rozdiel návaly sú aj pri jednom aj pri druhom aj únava

luccija
5. júl 2024

@lucia851 robil ti hormonalny profil?ak by tam niečo vyskočilo dá ti hormóny.V perimenopauze je skoro každá žena po 40 tke.Nepracujes no tak návaly prezijes ako každá žena.unavena môžeš byť z psychiatrických liekov, nadváhy, zlej stravy, nízkeho tlaku.Tak si ľahni spi a oddychuj sprav si kávu, zelený čaj ..milión ľudí je unavenych

zuzanockamt
5. júl 2024

@lucia851 tak ja už neviem,či si vymýšľaš alebo 🤷

taynee
Odpoveď bola odstránená
lucia851
autor
5. júl 2024

@luccija ja som si robila testy na menopauzu a mala som ich pozitívne a hormóny pchať do mňa nechce keď mám 39 rokov kázal mi kúpiť si nehormonalne tabletky

lucia851
autor
5. júl 2024

@taynee nekrvacam nemám vôbec cyklus mala som len 2 dní tuším spinenie

lucia851
autor
5. júl 2024

@taynee a ako vieš že sa čo všetci potia zo sertralinu?

zuzanockamt
5. júl 2024

@taynee Ja neviem, čo si mám myslieť. Vzhľadom na množstvo tém na rovnakú tému sa to nedá nevšimnúť a nezapamätať si. Mne to už príde také až divné, zvláštne miestami (pre mňa) nepochopiteľné správanie.

taynee
Odpoveď bola odstránená
taynee
Odpoveď bola odstránená
stellarstar
5. júl 2024

@lucia851 mala si trvať na testoch alebo popros muža nech ti dá peniaze a chod do labky kde si to zaplatíš. Keď dr do teba nechce pchať hormóny resp ti nechce urobiť testy tak zmeň dr a trvaj na testoch a liečbe. Máš 39 r máš dcéru kt nvm koľko rokov ma, si doma a mňa by zaujímalo ci sa o to svoje dieťa staráš keď si furt len na mk a riesis furt to isté. Si dosť stará na to a dúfam ze aj rozumu máš ešte aby si konečne vstala a začala riešiť seba aj svoj život.
@taynee
@zuzanockamt mne už tiež príde divná furt tie isté otázky, rady dostala nie raz a furt rieši stále to isté dookola ako pokazená platňa

luccija
5. júl 2024

Tak to musíš prijať, že máš návaly a si unavena.Nechce sa mi veriť, že ti to obmedzuje život a on ti nic nechce predpísať.Ako vyzerajú tvoje navaly?je rozdiel sa potit a mať nával
Opis čo sa deje.Tak, keď nie si spokojná zmeň lekára.Uz si prestala fajčiť?

Strana
z5