icon

Ureaplazma a kúpanie sa v chlórovej vode

janusik45
30. júl 2020

Dievčatá ktorá z vás mala alebo ma ureaplazmu a kupali ste sa na kupalisku v chlorovanej vode?

miiriaam
30. júl 2020

@janusik45 daj si tampon na kupanie potiahnuty vazelinou

natasha1988
30. júl 2020

s ureaplazmou by si sa nemala kupat lebo je to infekcne pre inych ludi, ktory budu v bazene. Ureaplazma sa lieci antibiotikami u gynekologa sa informuj.

fokuska
30. júl 2020

@janusik45 Dufam, ze ziadna taka nie je. Pretoze s ureaplazmou nema zena co hladat vo verejnych bazenoch. Rovnako ako s inymi chorobami - napr. koznymi alebo inymi gynekologickymi infekciami.

natasha1988
30. júl 2020

Ureaplazma je zakerna lebo je to bezpriznakove. Mne lekarka urobila test na uraplazmy az ked som 3x bez priciny spontanne potratila. 1 antibiotika a dalsi raz ked som otehotnela uz sa nam narodilo zdrave dieta. Takze to bola pricina. Upozornujem, ze nic mi nebolo, chodila som na preventivky, platila som si u gynekologicky testy LBC cytologie. Nechapem preco mi lekarka skor nerobila take testy, vobec som o tom ani netusila, ze na dalsie infekcie sa da testovat. Pritom ureaplazmy normalne mozete dostat v bazene, virivke a pohl. stykom.

meminka
31. júl 2020

Tak ja mám inú skúsenosť...rozprávala som sa s jedným pánom doktorom v Heliose v MT, kde si myslím že sú odborníci a povedal mi, že ak zistí, že žena má ueraplazmu, ale nemá žiadne ťažkosti, tak ju vôbec nelieči a už vôbec nedáva na to žiadne antibiotiká. Začne tomu venovať pozornosť až vtedy, keď začne mať žena nejaký problém...tiež som bola z toho trošku mimo...

fokuska
31. júl 2020

@meminka Ak zena navstevuje Helios, teda centrum asistovanej reprodukcie, tak asi ze uz nejaky problem ma, nie? A ako pan doktor vie, ze ureaplazma nemoze byt dovod alebo jednym z dovodov?
Mna lekarka po zisteni ureaplazmy hned liecila - akurat povedala, ze v pripade ze nezaberu antibitoika 2x po sebe, tak vtedy to povazuje za stav kedy ta bakteria zije s telom v istej rovnovahe a telo ju svojim sposobom toleruje, takze vtedy sa to nelieci dalej. Tiez som nevedela co si o tom mysliet, ale mne druhe antibiotika zabrali a kontrolny ster som mala negativny, takze som to dalej neriesila. Ale lekarku mam uz inu.