Ureaplazma - mycoplazma
Ahojte, chcem otvoriť znova túto diskusiu, pretože je čím ďalej viac a viac, ktoré trpia touto pohl. nákazou/infekciou. Kedže som pred mesiacom prišla o bábenko, chcem čo najviac vedieť o tejto pliage. Ak, niektorá viete, budem veľmi vdačná za odpoveď.
Je možné robiť v tehotenstve ster na ureaplazmu? Podľa môjho lekára, nie. Ďakujem
@zibi chlamýdie som ja nemala len tu myko a ureu ale týždeň pred pôrodom som chytila zápal močových ciest ale taky silný že moč bol čisto krvavý, najprv som myslela ze rodim alebo čo a po pôrode neviem po akej dobe tuším po mesiaci som dostala obličkový záchvat a ten som mala potom ešte 3x a to ma mala 2 roky.. Čítala som ze to spôsobuje aj mykoplazma tak ju asi stále mám alebo ja neviem či mám nešťastie na tie obličky, najprv som sa bála že to môže mať mala tým že som ju porodila ale jeden Dr mi povedal ze to nemusí mať
@94misicka94 no a teraz to mas ci nie?
@zibi brala som vtedy tie antibiotiká a potom mi už Dr nerobil vôbec kontrolné stery ako keby sa na to už vykašľal.. Ale na najbližšej prehliadke mu už poviem žeby som chcela vedieť či to mam alebo nie
@tequelinka ked ma muz negativny ster ,tak nema co prenasat...
@tequelinka vacsinou sa robia stery zene..muz ma dlhsiu mocovunruru a horsie sa mu robi ster..moze mat negativne vysledky a pritom ureu moze mat..preto ak je pozitivna zena tak sa riesi muz..ureu dostanes aj z horucich prirovnych bazenov,kupaliskna viriviek.Cize ster ty a ked si pizitivna tak aj muz preliecit,sex s ochranou.
@94misicka94 zial je taka doba,zeblekar ti nespravi nic o co ho nepoziadas..ako keby nic naviac.musis si pytat tie kontrolne stery.proste to treba.
Baby a vy drzite nejaku dietu popri liecbe? Vylucenie cukru, viac zeleniny....ci sa stravujete normalne?
@tequelinka my sa liecime obaja, ale bojím sa aby nám zabrali tie atb
@tequelinka ved mozes tak vyskusat, ze sa budes liecit ty .chod na ster a ked budes negativna..tak normalne potom fungujte a chod po case na ster znova a ked bude pozitivne, vies, ze to on nema dobre preliecene
kazdy lekar ked je trochu normalny to predpisuje ako paru
ked je to sexualne prenosne tak ho mozes aj ty nakazit a on priznaky nemusi mat
skratka - muzi to maju inak fyziologicky dane ako zeny, jemu by to mozno trebalo urobit zo semena , ci tam nema leukocity , pripadne napr. tkanivova banka kosice robi z mocu a semena pcr vysetrenie na tieto vsetky sex. pren. choroby a tam by si videla co a ako ... no ani tam mu nemusi nic vyjst a tebe moze ..
@tequelinka este ma napadlo? robili ti ti formou pcr vysetrenie z mocu ako pritomnost DNA ?
lebo ked ano , tak mne to kozna vysvetlilla, ze nemusis byt v posve pozitivna ani v moci , len ked to raz ams tak to dna tych pliag tam stale bude..to ako keby ze prekonas mononukleozu a pritomnost Igg protilatok budes mat este dlho potom .cize teoreticky nemusis mat poztivne v posve ureu a ani antibiotika brat ked je to len to DNA ureoplazmy ..
@zibi dna pliag tam bude stale...myslis..ze ostavaju mrtve v tkanivach? Ozaj a moze sa stat..ze ich par ostane zivych..ale uz nesposobia infekciu...su poskodene atb a nemnozia sa?? Cisto hypoteticky....
@tequelinka doxyhexal mame aj my ale len na 15 dni. Veľmi dúfam že zaberie, ale po tom čo som čítala na nete tomu moc neverím že by sme sa vyliečili po jednej liečbe . Ty si bola po prvej liečbe Ok?
@rakuskorakusko neviem to takto laicky vysvetlit, ale ta pritomnost DNA tam ze vraj moze pretrvavat a neznamena ze ich mas ako aj pozivitne
ako som pisala to je ako s protilatkami Igg ked si prekonala infekciu , ostavaju este dlho pozitivne v krvi a pritom uz akutnu infekciu nemas
mne ot tak vysvetlila kozna , ze ta pcr vysetrenie na DNA mikroorganizmov este neznamena, ze ich mas aj aktivne a aktivnu infekciu, ale telo si to ako keby pamatalo a ostane to v tej pamati a tym padom pcr je uz ovela presnejsia a drahsia metoda, ktoru nerobi len tak hocikto a oni to v tomto mozu zachytit ako keby tie pamatove protilatky, ako pri inych infekciach , neviem to inak vysvetlit..preto som sa kocky pytala, co jej z mocu robili a akou metodou ..
@tequelinka a preco si nechcela stery?
inak antibiotika urcite zabrali neboj
baby skuste po prelieceni dlhodobo uroval manosa alebo len cistu manosu je to super na mocove cesty, brusnice a dlhodobo magnezium - magnezium zabranuje pocitu nutkania na mocenie a tym padom aj ako keby predchadzal zapalu mocaku. Uvolnuje vsetky mozne krce a naozaj zabera a predchadza infekciam - magnerot alebo galvex je dobre magnezko alebo od jamieson. Vsekty oxidy a spolu su slabe a skoro nic sa nevstrebava.
@zibi no moze detekovat este mrtve bakterie, ktore ostali v tkanivach...
@tequelinka aj vam sa nedarilo kvôli urea otehotnieť?
@tequelinka co ma prenasat ,ak je nieco negativne ,nema co prenasat ,tak ako je blbost ,ze sa to prenasa na kupaliskach a virivkach ,ide o pohlavny prenos ...
Tj.treba si zistit,kde sa vasi chlapi trtosia.
@tequelinka necitala som celu diskusiu, ale nam lekarka povedala, ze ju mozes dostat aj na kupalisku, kde je tepla voda, tiez sme to riesili, uz sa chystame na kontrolny test, ale ze v 99% je prenesena pohlavne

@nikola116 uf neviem teraz presne ale tusim na chalana 15 ... a babu nieco cez 20
nejako neriesim a nesustredim sa na to, lebo clovek by sa zblaznim..len cakam na telefonat 🙂
no ano malo by sa na surodencov cakat menej
aj ked zavisi od toho ci chcete biele a ci budu akurat pravne volne ..je to cele taka byrokracia
no skus to, pocula som o pripadoch kde baby boli ako ok, ms vsetko ok a nebola na laparke prefuky nic a ked konecne sla vsetko nepreichodne a jej to spreichodnovali a kocka je uz tehu
no kazdopadne je divne ze mas z repro vsetko ok a tehu nie si
a stitka vsetko vysetrene? hematka?
inak u koho ste boli? nk bunky mas kolko ??
aj ja drzim palce