Ureaplazma - mycoplazma
Ahojte, chcem otvoriť znova túto diskusiu, pretože je čím ďalej viac a viac, ktoré trpia touto pohl. nákazou/infekciou. Kedže som pred mesiacom prišla o bábenko, chcem čo najviac vedieť o tejto pliage. Ak, niektorá viete, budem veľmi vdačná za odpoveď.
Je možné robiť v tehotenstve ster na ureaplazmu? Podľa môjho lekára, nie. Ďakujem
Ahojte chcem sa opytat ci ste niektora mali realne problemy a pomohli vam na to atb? Ja sa uz trapim s gyn. problemami dva roky. Neustále svrbenie, bolesti v podbrušku, krížoch atď. Teraz mi zistili ureaplasmu, dostali sme na 10 dní dalacin.
Vidim, ze v poslednej dobe je tu tej urey strasne vela. Ja som tuto pliagu chytila asi od priatela pred 5 rokmi a mam ju doteraz. 2 a pol roka som chodila jak sibnuta kazdu chvilu gyndovi s vytokmi a zapalmi mocaku. Klasika, antibiotika, ci uz dovnutra alebo na prehltanie, vysetrenie ziadne. Po 2,5 roku som si vyziadala urobit stery na vsetko, co sa len da, urea pozitivna. Antibiotika obaja, doxyhexal, nepomohlo, dalsia varka doxyhexal+sumamed, nepomohlo, ako coze? Kedze som mala ine zdravotne problemy aj predtym a dokopy som bola 5 rokov permanentne na antibiotikach a imunita uplne v kybli, pri dalsom pozitivnom stere na ureu som antibiotika odmietla a zacala to riesit alternativnou liecbou. Kedze je to dlhsia liecba, necakala som, ze po mesiaci bude pokoj. Som vyse roka konecne bez antibiotik, posilnujem imunitu, ale kedze sa nam nedari otehotniet vyse roka, zasli sme na kliniku sa dat vysetrit. Aj ked mi je ovela lepsie po zacati alternativnej liecby, po dnesnych vysledkoch z kliniky som zostala uplne v soku. Mam nielen ureu, ale aj mykoplazmy, ecoli a streptokoka. Riesim uz 5 rokov problemy tam dole a nik mi nevie pomoct. Je to normalne? Zatial najviac homeopatia, ale tiez to stale neni ok. Sice sa citim omnoho lepsie, ale vysledky su stale zle, ba horsie. Buduci tyzden idem skusit nicenie parazitov a virusov plazmovym generatorom. Niekto povie, ze je to blud, niekto si chvali. Uz tych par desiatok eur je mi ozaj jedno pri tych prachoch, co clovek do toho da. Ale uz fakt neviem, co ine skusit. Skusila som cez lekarov po “sarlatanov”
Este som chcela povedat, ze je na prd, kazdy doktor ti povie ine. Ja som ureu riesila s 3 doktormi. Jeden ma volal na kontrolne stery po 3 tyzdnoch, druhy povedal, ze po 6 tyzdnoch minimalne a treti, ze kontrolne ani nerobia, ze to beru tak, ze ti antibitika musia zabrat a ze si preliecena a ze keby ich aj robili, tak az po 3 mesiacoch, lebo ta urea tam stale po par tyzdnoch akoze moze byt, ale ze je uz neaktivna a tym padom mozu byt vysledky skreslene. Tak potom komu verit? A dalej, u mna skusenost: urolog zenu na ureu nevysetri, iba muza, mojho priatela z mocu, nie zo sterov. Zenu nechcel na ureu vysetrit, zenu iba gyndo zevraj moze. Kazdy inak ty kks.
@livia211 nie. 😞 stále trpím... vybrala som už 10 dní dalacin a 20 dní doxyhexal. Na kontrolu mám ísť až o mesiac.... naposledy som dostala som iba gynoflor, vraj vyzerá byť všetko ok... navyše sa mi tam ešte aj nejaká hrčka spravila... vraj je to len nejaký adenóm, ale nechápem ako môžu nechať človeka takto trpieť? 😔
@andreaak05 ahoj. Chcem sa opýtať čo ti pomohlo z prírodnej liečby? Ja už som bola tak zúfalá že som si dala včera aj dnes medrol, ktorý som mala doma ale ani to mi nepomáha. Už neviem čo vyskúšať. Ešte rozmýšľam nad antikoncepciou keďže mávam aj dlhé špinenie od kedy mám tieto problémy, ale nejak sa toho bojím...
@luluka ahoj. No mne pomohlo v prvom rade skoncit s antibiotikami po 5 rokoch ich permanentneho uzivania. Na imunitu berem echinu a cecko. Ked som mala pocit zapalu, homeopatka mi dala nejake gulicky a k tomu kapucinku, prirodne antibiotikum. Davam si aj kvapky albisan, to sa dava par kvapiek na tampon alebo vlozku, pomaha to aj pri mykozach. Ale kedze mam ponovom okrem urey dalsie 3 bakterie, tak uz neviem, co mi na toto pomoze :( prirodne veci mi zatial nepomohli odstranit ureu, ale to nedokazali ani antibiotika. Vzdy sa mi zapaly vracali. Teraz mam problemy ovela menej a bolest utlmim aspon prirodnymi vecami. Tato liecba trva bohuzial dlhsie, ale mozno raz ma zbavi aj tych bakterii.
@luluka no tym, ze ja uz liekom absolutne neverim, lebo ja som ozaj 5 rokov bola chodiaca lekarnicka a nic, praveze mi stale problemy len pribudali skrz tu znicenu imunitu, ja by som antikoncepciu v zivote do seba nedala dobrovolne, ale kazdeho vec, jasne. Neberiem to nikomu. Ale skus urcite ak mozes radsej inu cestu ako do seba dat antikoncepciu, ak ju ozaj nepotrebujes. Ja len vidim ten rozdiel, ked som pchala do seba lieky a teraz, ked ich nepcham. Sice som zdrava neni este co sa tyka tychto zenskych veci. Ale vidim aj rozdiely v tych zapaloch. Predtym zapaly, ze ma islo dorezat, krv v moči, cele zle. Teraz, ak aj nieco pocitim, je to len trosku take stipkanie alebo viac chodim cikat. Nasadim si kvapky, urologicky caj a dostanem sa z toho. Mozno to citim dlhsie, ale neni to take silne a nemusim siahnut az po antibiotikach.
@luluka Vela zien tu pisalo, ze im to po prvych antibiotikach preslo, inym po tretich, inym vobec a bojuju s tym roky, jak ja, niektorym sa to vratilo. Je to dobra pliaga.
@andreaak05 ďakujem za rady, céčko som brala dlhdodobo, dva mesiace po sebe som vybrala arko defenses, injekcie na alergu polyoxidonium na posilnenie imunity, hlivu, pijem ženské čaje, robím si výplachy cloginom, probiotiká tiež beriem dlhodobo a nič nepomáha. 😭 ja mam aj ten problém že mňa bolieva brucho a kríže a aj tú ms mávam úplne slabú. Pri tom pred tým som mávala práveže silnú... nechápem v čom je problém. Mňa aj operovali kvôli cyste, zobrali mi aj jeden vajíčkovod - ani to nepomohlo. Ja som už zúfalá. 😕 neviem čo ďalej...
@luluka inak hento polyoxidonium som si davala pichat aj ja, na to som aj zabudla. Medzi prechodom z antibiotik na homeopatika som od imunologicky dostala toto. Tak mozno aj to nastartovalo tu imunitu. Lebo imunitu mam stopro lepsiu, to vidim a citim. Co sa tyka tychto bolesti zenskych veci. Ja to tiez napr vekom uz mam cele ine. Aj menzes iny jak byval, aj ovulacia ina, bolestiva. Ktovie, co sa v tom tele vsetko robi. Ale mozno by ti prirodne veci mohli pomoct. Ja idem stvrtok na ten plazmovy generator, tak som zvedava. To uz som brala za taku poslednu moznost. Uz viac pre to asi neviem vymysliet a spravit.
@luluka verim ti, ze si zufala. Ja som sa pri tychto poslednych vysledkoch so 4 bakteriami uz u doktora rozrevala, co ti poviem. Ja uz som uplne zufala. A to este nehovorim o zlych vysledkoch z cytologie a hpv virusu. Proste cele zle u mna.
@andreaak05 a tak ono by to nemalo vadiť, že máš nález pokiaľ nemáš problémy. Mne jedna doktorka písala že ureaplazmy sa väčšinou ani neliečia nakolko je to normálna mikroflóra ženy. Že vraj to nie je ani sexuálne prenosné ochorenie ako sa pôvodne myslelo. Takže ja už neviem, keď oni doktori sami nevedia. Hpv to je už iná vec. Mne pomohol candivac minulý rok v lete ale trvalo to len tri mesiace a som tam kde som bola. Potom som si ho ešte kúpila druhý krát ale už nepomohol. Ešte rozmýšľam vyskúšať femivaxinum aj keď kvasinky vraj nemám tak ja už neviem. Ja mám zas ten problém že ja som posledne v kultivácií nemala nič, "iba" ureaplazmy a aj doktorka vravela že vyzerá byť všetko ok ale problémy mám neskutočné. Cytológiu mi zatial ešte ani nerobili nakolko mám stále problémy. Minulý rok bola ok.
@luluka no len ty si zrovna ten pripad, ze ta urea ti problemy zrejme robi, tak ju riesit treba. Niekomu problemy ani nerobi a az ked sa nedari otehotniet, sa zisti, ze tam je urea a to je pricina. Mozno tebe po par antibiotikach ti zmizne. Ak si ich nebrala 5 rokov vkuse jak ja, tak by som par krabiciek vyskusala, aby si to vyhubila. Kedze nie kazdemu sa vylieci urea po prvych antibiotikach. Drzim ti palce.
@andreaak05 ďakujem. No ja som na ureu brala zatiaľ len dalacin, 10 dní, na ktorý už po kontrole vykazovala rezistenciu. A potom ešte doxyhexal 20 dní samozrejme aj s partnerom sme to brali. Mňa len odrádza to, že strašne veľa žien tu písalo že im atb nepomohli. 😔 a ďalší mesiac takto trpieť je katastrofa, kým sa znova dostanem na gyndu. A potom ešte ďalší týždeň čakať na výsledky. A neviem vôbec čo bude ďalej robiť so mnou ak to bude stále pozitívne. Či mi ešte vôbec bude chcieť napísať ďalšie atb.
@luluka mozno preto by som si skusila napr na nete najst nejaku homeopatku z tvojho mesta, co ti zatial nieco na to da, aby sa ti ulavilo. Ved za to nic nedas vyskusat to. Uskodit ti to neuskodi.
@andreaak05 no to máš pravdu, skúsiť môžem... keby som už spočítala kolko som už nakúpila sprostostí a efekt žiaden... inak včera som našla takéto čosi tak žienky ktoré máte dlhodobé problémy a nič vám nezaberá tak si skúste o tom prečítať.
@luluka no sak presne, ze clovek uz tolko prachov vyhodil za vselijake doplnky, antibiotika, probiotika, atd. Mne teraz naposledy dal doktor doplnok, ze to mam brat 3 mesiace a vyjde to 100 eur 😩😩
@andreaak05 fuuuha no pekne... ja som tiez uz tolko prachov pojedla. 😄 serrapeptazu som skusala, wobenzym viac krat... nic vobec nic... ziadna zmena. A takto sa uz trapim dva roky... jedneho dna som ochorela a odtvedy som na tom takto... minuly rok v lete sa mi polepsilo ale trvalo to iba 3 mesiace...
Ahojte, tiez sa posledny rok trapim s ureaplazmou. Ešte horšie je, ze kvoli nej nemozem na operaciu a tiez prefuk, a bez operacie nemozem na vklad embrya-no zacarovany kruh. Mali sme aj s manželom uz 2 ATB (lekoklar a sumamed) Ja medzi nimi aj augmentin (trhanie zubov). Vzdy som uzivala aj wobenzym, vkladám a beriem probiotiká (bulharské) a imunitu mam fakt špičkovú (v októbri mi robili hlbkove vyšetrenie na reprodukčnej imunologii a doktorka mi chválila výsledky, vraj malokto ma taku dobru). Len mám ASLO skoro 1000 a túto pliagu. Moj gynekolog ma uz po poslednom pozitivnom stere poslal, na infektologiu po levalox (chinolon) a tam mi dali konské davky na 25 dni. Muz ma negativne uz po prvej liecbe, odvtedy sme spilu neboli. Bojim sa, ze zase bude pozitivna, pouzivali ste niekto ako doplnok ozonidy? Vulvovagi sprej?

@tinni dakujem za odpovede, si zlata