icon

Uveitída - zápal oka sietnice

maminka1986
2. mar 2018

Ahojte baby chodim uz roky po doktoroch s dg uveitida. Stale sa mi opakuje zapal na sietnici a edemy teda opuchy hrozi ze pri tejto dg oslepnem teda sa odlupi sietnica a oslepnem
Vidim akoby cez hmlu miestami sem tam mušky cierne. Teraz je to ako tak ale zapal je lebo uz je to chronické.
Pocas tehotenstva úplná regresia po porode velmi zhoršené bola som na lieceni V.Hagoch nasadili kortikoidy Prednison a Equoral.
Prednison berirm udrziavaciu davku 7.5mg Equoral vysadený pre neziaduce ucinky. Lieky berem od jula min roku. Pondelok na kontrole zhoršenie pichnuty zase kortikoid priamo do oka Diprophos.Dnes ziadne zlepsenie.
Prosim je tu niekto kto ma takýto problem??? Pomohlo nieco ine ako tieto hnusne lieky? Odporucaju este vybrat sklovec ale z toho do roka vznika sedy zakal. Už neviem co tobit chodim len po doktoroch...

kvetinka789123
10. júl 2020

@maminka1986 mam 2 deti tak asi viem posudit ale nevadi problem je v tom ze ty neznesies iny nazor keby nebolo mna tak tu nikdo ani nepise lebo nevies ani odpisat preco by som mala opustat verejnu diskusiu co si admin stranky mk akurat si nebudem pisat uz s tebou aj tvoje hodnotenia o niecom svedcia🤣😂ty si urazila prva

maminka1986
autor
10. júl 2020

@kvetinka789123 aj ja mam dve deti ačo o tom nebola rec , keby tuto temu a otázku nedam tak bydi nemala kde písať a mudrovat, tak si zaloz svoju diskusiu a máš, nieže so mnou písať diskusia je tu na zakkade mňa a nie teba 🙂 nakolko som inu tu nenašla ohladom tohto,pis si do sukromnych sprav a je a nje sem písať blbosti ocisarskom

kvetinka789123
10. júl 2020

@maminka1986 ja si budem pisat kde ja chcem je to diskusia a je jedno kdo ju zalozil si trapna ale neskutocne a jasne ze si piseme aj inde ked ma niektio oznaci tak mu odpisem o tom ty nerozhodujes ja nemozem za to ze doktori rozhodli tak ako rozhodli tak to prezi za to ze ty si cisarsky chcela a ti ho nedali asi to nemas az take vazne o mna sa bali a pisat si budem kde chcem ty mi zakazovat ozaj nebudes ty si to zacala rozvadzat

kvetinka789123
Autor odpoveď zmazal
kvetinka789123
10. júl 2020

@kvetinka789123 ja nemam tolko casu zakladat diskusie chodim aj do prace s uveitidou

kvetinka789123
10. júl 2020

@kvetinka789123 a ked uz precitaj si pravidla mk stranka je ich aj diskusie takze nemas pravo niekoho vyhadzovat

maminka1986
autor
10. júl 2020

@kvetinka789123 ja som cisarsky chcela? No nevien o tom 😄😄😄ja som sa pytala nan ci daju nedali a? Porodila som prirodzene obe deti chvalabohu lebo cisarsky ani neberem za pôrod, ale ako pisem operáciu...a akp vidno nepomohol ti ani cisarsky.

kvetinka789123
11. júl 2020

@maminka1986 naco si sa potom pytala ci ho daju nie neni tio porod len sa tade narodi dieta🤣🤦‍♂️rodila som aj normalne a cisarsky bol lepsi

maminka1986
autor
11. júl 2020

@kvetinka789123 dieťa len výberu nenarodi sa

kvetinka789123
11. júl 2020

@maminka1986 tak potom neviem co sa boze pomoc😀🤣

wutangclan
11. júl 2020

@petrik1982 a ako dlho máš uveitidu?,,to máš ale fajn že sa ti dá s tým robiť😔dufam že mi to aspoň na pol roka utichne ako tebe😱ja som teraz na 24mg a za 2tyzdne idem do Hagov na kontrolu..ano ten opuch ksichtu😀ako píšeš, je neznesiteľný🤪inak haluz že tebe nedali ani imunosupresíva a utíchlo ti to👍a keď sa ti to takto vráti,,aký čas ti to trvá?,,inak tie bolesti v oblasti oči su katastrofa,,ja mam obe chytene,takže žiadna výhra😓

kvetinka789123
11. júl 2020

@wutangclan uz dlho mala som imunosuprnoasine sa mi zda ze tak sa to volalo asi rok som to brala s prestavkami po 3 mes ani ja to nechapem ze to utichhlo ale bolo to tak ale akoze oci uz nemam ako predtym to vies ten zapal zanecha stopy vraj mam aj nijaku jazvu no vies ja podnikam tak som musela chodit aj s tym do roboty a niekedy aj sofetovat ale mam to kusok na kontroly chodim kazde 3 mes a kvapkam len um slzy vies ja si myslim ze mi ta aronota to je doplnok kurkumy je to doplnok a musi sa brat rok vkuse a pisem si sHankou Ulmanovou ta ma nadaciu sudicka v prahe tak skus pozriet mozno tam najdes uzitocne rady ona to ma od 15 rokov lebo v Prahe su na to najlepsi maju tam aj nove pristroje ktore dokazu rozpoznat zapal v skorom stadiu flavemeter tusim len poistovna robi problemy ked tam chces ist

wutangclan
12. júl 2020

tak buď rada že to utíchlo,,ja to mám na oboch očiach a nedá sa s tym veru..mala si prednu alebo intermedialnu uveu?,,predná je asi najlahšia forma nie..a ako sa skontaktujem s tou Hankou?,,ty si bola v tej Prahe?,a inak ta Aronta je iba na predne uveitidy,newiem či by mi to pomohlo😔

kvetinka789123
12. júl 2020

@wutangclan jasne ze som rada prajem kazdemu aby mu to utichlo ta aronta nie len na prednu uveu na nete je dokonca lacnejsia ja ty hovorim co som ja brala a to mi asi tak najviac pomohlo a nie je to na jeden den brala som poctivo rok aj teraz si davam obcas tu Hanku najdes aj na nete ja som s nou na faceboku ja som cele noci goglila velmi dlho skusala som vsetko aj pijavice 😁myslim ze to chce len cas ale treba tlmit zapal to prve co musi clovek robit

wutangclan
12. júl 2020

do kelu,čo som čitala Arontu tak mi tam vybehlo len predna uvea,,ale ďakujem isto si to idem kupit👍🙏si zlatá,,,nemá to nejaké nežiaduce učinky,,či ti budem moct s tymi liekmi a doplnkami vyživy čo beriem🤔🙄nahodou netušiš čo?..pijavice?😀😂👍🙏👍👍👍

kvetinka789123
13. júl 2020

@wutangclan nie ziadne nemas zaco ako mne toto jedine z doplnkov pomohlo objednaj cez ten lutamax tam ju maju najlacnejsiu ja ju davam raz denne ale zo zaciatku som davala aj 2 ×denne brala som aj serrapeptazu ale to vobec nezabralo a este bola aj drahsia ja si myslim ze za skusku nic nedas

kvetinka789123
13. júl 2020

@kvetinka789123 ano pijavice ale nepomohlo mi to 😂🤣

wutangclan
13. júl 2020

@kvetinka789123 no serapeptaza mi dost pomohla na migreny..a urcite sa k nej niekedy vratim,,ale na toto moc nemala efekt,,ale je pravda ze som ju uzivala len 4mes,,asi to je malo na taku diagnozu...už je objednana Aronta👍😀cez Lutamax a rovno 2krabičky,,takze moze sa kludne brat ku kortikoidom a imunosupresivam..?,,na letaku písu že 1tabl denne,,tak neviem ako teda..kolko si sa trapila s uveitidou a kolki si uzivala Arontu?

kvetinka789123
13. júl 2020

@wutangclan pisu jedna denne ale ja som prve 2 tyzdne brala rano a vecer jednu potom len jednu denne mozes ju brat zo vsetkym trapila som sa rok z uveitidou z prestavkami ja viem ze ta z toho ide porazit ale ono sa ukludni uvidis 😁len aby si mala co najmensie poskodenie lebo ono to vzdy nijake stopy necha na ociach☹

wutangclan
14. júl 2020

@kvetinka789123 no ake mile povzbudzujuce slová😊ďakujem,dufam že sa to skludni..a Arontu si brala od začiatku uveitidy ?,,,alebo až tak neskor si sa k nej dostala🤔keď ja nejako tie prestavky nemam a tym ze to mam na oboch očiach no verim že to jedneho dňa zmizne,,a kolko už mas pokoj?

kvetinka789123
14. júl 2020

@wutangclan isto sa to skludni no prestavky vies to boli take ze 2 tyz potom znova a niekedy aj po 3 dnoch mne to potom preslo tiez do obidvoch oci ale do laveho len trosku asi cca 2 roky to budu co mam pokoj niekedy ale mam take dni ze akoby cosj tak kvapnrm um slzy dam arontu al nieco od bolesti na kontroly chodim tak kazde 3 mes bola som na gastre,v nurchu , endokrinolog, mri ,ct,neurologia vsetko mam v pohode tak neviem oni to nemusia ani zistit co to vyvolava ale jedna dobra ocna v tn mi povedala ze vecsinou je to reuma a mna bolievaju dost kolena a krk ona povedala ze oci reumu odhalia aj 10 rokov skor ako prepukne tak neviem len som mala vsetko neg az nihaky cw6 to je zevraj prediszpozicia na nijake reu ochorenie tak asi mala pravdu a reumu hla-b27 som mala neg ja ked som vysadila unidexu kvapky alebo hydrokortizon mast tak som to mala naspet potom som v januari a ochorela brala som ant.a potommi to nijako zahadne preslo🙏

wutangclan
14. júl 2020

ja som tiež na všetko negatívna aj na HLB27,,no ozaj človek nevie z čoho to môže byt🤔a nepomohli ti tie antibiotika?,,uvidím po tej Aronte či sa to skľudni..budem veriť🙏jooooj som rada za teba že ti to prešlo,,lebo viem čo to je za svinstvo,,kortikoidy si asi brala cely rok ze?,,ja uz 8mes😔nenavidim ich fujjj

kvetinka789123
14. júl 2020

Treba skusit ja som skusala vsetko co sa dalo niekedy to ani nezistia a daju ze pricina je idiopaticka cize lajcky povedane nevedia aj som rozmyslala ze ci tie antibiotika nepomohli ano rok som ich brala aj ja ich neznasam to je nieco strasne a tu tvar som mala ako bublina a oci ako naliate vodou a klby ta nebolievaju a migreny mavas lebo ja hej

wutangclan
15. júl 2020

@kvetinka789123 ani nehovor,ta tvar to je dovidenia,,už sa hambim aj von,mam lica jak sysel.,už aby to zmizlo,,som na 24mg a asi aj ostanem ešte..klby zatial nie,,ale s migrenami som bojovala 3roky,,serapeptaza dost pomohla,ako som spominala,,teraz tiez mam ale nie tak casto uz..dost mi telo a hlava reaguje ked ide zmena pocasia🤔migreny ale take,ze spojene s krcnou platnickou az na vracanie,,tlakove,pulzujuce cez cely krk wzadu az do tvare,,no fujjj..ako brutal,,a ty mas kolko migreny?,,ci su to neni aj z toho chytene tie oči🤔😔

kvetinka789123
15. júl 2020

@wutangclan povedali mi na neurologi ze tie migreny mam spojene s hormonalnou nervnovahou leno mna najviac trapia bud pred alebo po menzese a ze po prechode mi to prestane 😂 velmi povzbudzujuce dal mi tabletky a ked nemozem vydrzat tak si ju dam ja neviem mne uz aj ti doktori pridu ze sami nevedia z coho to moze byt ja to nijako neviem rozoznat odkial to ide ale vecsinou zo spankou take presne fuj pulzujuce az na vracanie mam cca od puberty

wutangclan
16. júl 2020

@kvetinka789123 ,,ano su to bomby celé migreny,,fuuuj😔už sa mi zdá, že oni už sami nevedia čo povedať🤔a mne povedala že uvea je choroba zdravych mladych ludi😂,,podla mňa je to z niečoho čo človek prekonal ale niečo v tele prebehne keď su dlhsie stresy😏ty si čo o tom mysliš?

kvetinka789123
17. júl 2020

@wutangclan suhlasim s tebou asi to bude nieco take ja som byvala dost casto chora ja si tiez myslim ze to ma stym suvis vies nikdy to nikdo neriesil az teraz ked uz je neskoro i ked s tymi klbami mam problemy ale ktovie co sme prechodili a kde ten zapal sadol

wutangclan
17. júl 2020

@kvetinka789123 ano presne ako píšeš👍vždy je niečo z niečoho,pretože telo je prepojené,ďakujem ti pekne za debatu a čas..a wedomosti..wšak môžeme hocikedy napisať ako na tom sme,,držim ti palce nech si zdravá❤️

kvetinka789123
17. júl 2020

@wutangclan podobne aj ja tebe dakujem a hlavne vela zdravicka prajem👍😘❤

wutangclan
28. feb 2022

Ahojte priatelia ako sa Vám darí s uveitídou? 😕😏ja prechadzam na biologicku liečbu🙏😔