Už rok sa nám nedarí. Poraďte gynekologičku v Humennom
😢 poraďte mi niekto ako sa mám ísť vyšetriť a kde aby som vedela nacom som 😢 a pozná niekto dobrú gynekologicku v he.
Uz davno si mala ist.... Po troch mesiacoch neuspesnych treba ich k lekarovi... Krok prvy podla najnovsich odporucani zobrat krv na animullerov hormon, aj je ok spermiogram, ak je ok aj ten max 3 indukcie ovulacie clostilbegytom.... Ak po 3 cykloch nepodari treba ist do centra asistovanej reprodukcie.
Akurat som zabudla ze medzi dobrym spermiogramom a indukciou ovulacie treba este spravit test priechodnosti vajcovodov
@perzefona ake tri mesiace? To je riadna blbost .. do roka otehotnie nejakych 85% parov ... kludne to moze trvat aj vyse roka nez zdravy par otehotnie. Ak je zena starsia, je dobre zacat s vysetreniami o nieco skor, pred 30 kludne aj tie dva roky to nechat tak a nestresovat.
CAR sa asi velmi tesia z takychto odporucani ze mozu svoje sluzby natlacit aj parom ktore ich nepotrebuju ..
@ideapad daj si vyšetriť štítnu žľazu, niektorí gynekologovia to nepovažujú za doležité, ale ak nie je v poriadku, tak to može byť príčina, že sa nedarí, kamoška tak zmenila doktora, hned jej urobil vyšetrenie na šťítnu a po roku liečby konečne otehotnela, predtým ten doktor to vobec neriešil a furt len čakať jej kázal a že všetko má v poriadku jej vravel
@meluela po roku treba vyhladat nejaku pomoc.... Ja som pisala o troch mesiacoch lebo ma sokuje ze nejaka baba co chcce otehotniet nema podla toho co pise ani gynekologa.... No neviem snazit sa 2,5 roka a potom zistis ze partner ma patologicky spermiogram tak to je tiez dobra blbost
@perzefona po roku uz dava zmysel spravit nejake zakladne vysetrenia u zeny (horm. profil a pod.) ale nemusia sa rovno hnad do CAR ... hormonalny profil spravi aj normalny gyn. ... .. ak nechodi na preventivky tak by urcite mala zajst. spermiogram mi pride dost stresujuca zalezitost pre vacsinu parov co moze mat vplyv na celkovy psychicky stav ktory dost zavazi na sance na otehotnenie, takze urcite nie skor ako po roku a ak su fakt mladi tak kludne aj po tych dvoch
Ja som pri prvom az po roku otehotnela a to som mala 25.A svokra ako 26 rocna sa vydavala, babo chceli a az po 2,5 roku otehotnela a ma tri uplne prirodzene. Detto svagrina. Netreba hlavu vesat, ak ste pod 30 - zajst na preventivku k gyne, vysetrit spermie a ak vsetko okey, tak hlavne sa skus uvolnit a nemysliet na to stale. Venujte sa navzajom sebe ;)
@meluela ja som nepisala, ze sa maju hnat po roku do car... Ale za gynekologom, ktory ma spravit urcite veci a hlavne zakladne vysetrenie... Kto vie, ci vobec niekedy uz baba u gynekologa bola..... A to je zalezitost tiez nejakej dlhsej doby, kym sa vsetko porobi. A hlavne sa riadim podla odbornych clankov a veci ako momentalne toto http://www.cestakotehotneniu.sk/app/cmsFile.php... . Tie blbosti ze susedka otehotnela
vtedy a vtedy a po tolkych a tolkych rokoch ma nezaujima :D niekto sa v 30 zacne snazit.. Bude sa riadit podla tych vasich rad a po 3 rokoch zisti ze chlap je neplodny a potom co.... Zbytocne 3 roky sa stresovali, nakupovali testy, dufali a kazdy mesiac prislo sklamanie.
Ja mam znamu co otehotnela az po 3 r manzelsva prirodzene.Kludne mozes mam problem stitna zlaza,moze to byt psych.ze sa stale sustredis na tehotenstvo.Ja som otehotnela po 2 r.a bol to moj blok pretoze sme to silili strasne moc psych.bola uplne vycerpana.Hlavne si najdi gynek.porozpravaj sa snim urcite ti nieco odporuci :0) neboj nic :0)
1.spermiogram ako zaklad Dnes su chlapi neplodni 50:50 rovnako ako zeny. Moze urobit androlog (vratane sona, hormonalny profil, stery) Potom gynekolog : zaklad je hormonalny profil + rezerva vajicok (Amh), odber krvi v predovulacnej faze+poovulacnej faze, aby sa zistilo, ci ovulujes. Dopomozu aj ovulacne testy, no nie su 100%ne. Folikulometria - gynekolog presne povie, kedy sa snazit. Endokrinologocke vysetrenie + priechodnost hlienu (ten moze spermie zabijat) Ak by sa nadalej nedarilo : priechodnost vajcovodov (laparoskopia, Hyfosy alebo kontrastnou latkou). Ak by sa nadalej nedarilo, mozno hematologia a reproimuno. Ak by sa ani tak nedarilo, nechala by som to v rukach CARu.

Najskor posli muza na spermiogram.