V ktorej nemocnici zomrela Gabriela po operácii?
Každá OP ma svoje riziká, mne sa tiež prihodili veci kt sa nemali. Pri OP bedr kĺbu mi nechtiac zasiahli na nerv a ten cítim a ma bolí dodnes. Pred par rokmi počas gyn OP mi dali malo narkózy alebo narkóza neúčinkovala tak ako mala neviem no cele OP som počula a cítila. Lekári sú tiež len ľudia a nie bohovia 🤷♀️
určite má na to vlastný názor... ako na všetko a na každého 😉 Nie o tom som chcela. Tiež ma mrzí, že zamlčujú, kde sa to stalo a kto je za to zodpovedný. Majú na to dôvod? Pravdepodobne áno.
@stellarstar presne tak! Každá operácia má svoje riziká s ktorými treba po vykonaní operácie počítať. Presne preto musí lekár sledovať stav pacienta ako sa vyvíja po zákroku, či náhodou nedošlo k naplneniu tých rizík ;) aby mohol zasiahnuť včas. Toto ako zdravotníčka by si mala vedieť. K narkóze sa ti vie vyjadriť anestéziológ - ale existuje veľmi malé množstvo pacientov, ktorým anestéza nezaberie v príslušnom množstve (nebudem ti to tu vysvetľovať), k operovanému BK sa ti viem vyjadriť celkom presne - tam je riziko veľmi veľké že sa poraní nejaká vetva nervu a s týmto sa počíta. Ešte raz prosím ťa čo si to písala, že si zdravotníčka?
@10zabka asi to bude nejaká nemocnica kde bolo viac prúšvihov v poslednom čase si myslím… tiež by ma zaujímalo prečo zamlčiavajú takéto niečo.
Ved ja viem neboj
@10zabka možno na žiadosť pozostalého manžela. Sám povedal, že chce spraviť osvetu kým sa úmrtie prešetrí, že nechce vysúdiť peniaze. Prišiel mi veľmi rozumný a dobre opísal ako tápali v nemocnici a strácali čas (???). Skláňam sa pred ním ako ešte dokázal oceniť nadľudské úsilie (už po 12 tej hodine). Moc smutné a je mi ich veľmi ľúto.
možno áno, a viem, že nejde o peniaze. Omylní sme všetci, lekárov nevynímajúc. A viem aj to, že by to na tú nemocnicu nehodilo priam jasné svetlo, len nemám rada, keď sa veci "zahmlievajú" a nepíše sa priamo k veci. O čom sú články: stalo sa niekde niečo, ktoré sú neadresné? Áno, niečo sa stalo, ale kde, a prečo? Prečo nám nik nepovie pravdu? Ak zlyhal ľudský faktor, je to do istej miery pochopiteľné. Tiež mohli k tomu dopomôcť faktory, o ktorých nevieme. Nik z nás nepoznal jej zdravotný stav. Mňa štve len to, že nie sú adresní a nevysvetlia, čo sa stalo a prečo. Keď je niečo zahalené "rúškom tajomstva", vždy je to podozrivé.
@10zabka pri laparoskopických operáciách je riziko poškodenia okolitých orgánov toto zanedbali toto je možná komplikácia operácie s ktorou musia rátať.
@stellarstar niet temy, ci prispevku na stene, kde by si neodpovedala (v mnohych pripadoch uplne zbytocne) ustipacne, podrazdene, ci vysmesne. Prisaham, ze ja som od teba necitala nikdy normalnu ludsku reakciu... prides mi ako hlavny online sikanator na tejto stranke... Raz neviem pochopit, co ti to dava... ci ta nejako obohacuje tento pocit "vitazstva" nad neznmym clovekom, ci co....
Väčšinou sa necháva táto anonymita kvôli ochrane nemocnice. Hlavne preto, aby sa vyhli kritike na internete a bezdôvodnej šikane personálu. Čaká sa na ukončenie vyšetrenia, pretože, čo si budeme klamať v dnešnej dobe sú ľudia mega hnusní a ak by aj nepochybila nemocnica, ľudia by ju na nete zlinčovali a zničilo by jej to povesť, dobré meno.
Moja znama, presne z tejto obavy sa dala "rozparat", ziadne laparo. Je ine laparo zlcnik a laparo uterus pri crevach... Este sa zda, ze tato nestastnica nemala problem, len isla preventivne na odstranenie. Syndrom Angeliny...
🪱Išla na rutinný gynekologický zákrok odstránenia maternice. Je to operácia, ktorá má prebehnúť bez problémov. Rozhodla sa preň, pretože mala pozitívnu genetickú predispozíciu.🪱
Zdroj: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/893125-gabrie...
Tiež by ma zaujímala.odpoved na túto otázku
@ahhola mňa jeden pán chirurg práve varoval pred laparo žlčnîka (tam hrozí zas poškodenie pečene).
@sella38 máj krásnu nedeľu ✌️
@sella38 by bolo aj pekné keby ste druhého nemuseli rozoberať ako a prečo, možno je tam nejaký dôvod napr zdravotný prečo kto ako reaguje ale ved vy ste také perfektné ze?
Prešla som diskusie na nete takže sa spomínaju ako možné pracovisko nemocnica v Nitre, Spišskej, Bory alebo aj Martin. V každom.pripade je divné že nemocnicu nemenuju lebo inokedy to bola prvá informácia v reportáži a vyjadrovala sa aj nemocnica k prípadu.
@hopsas tak kedysi (pár mesiacov dozadu) tu nebola totalita že? Zvykajte si. Už prešla centúrou komplet RTVS počnúc názvom a riaditeľom. Cenzúra tlače je ten ďalší bod. Keby mohli, umlčia aj toho vdovca, žiaľ keď dokázali umlčať novinára asi už dokážu všetko a Dolinská sa bude len ďalej usmievať, lebo ona je taká pekná :o a zrazu je nám šuma fuk nejaké kolabujúce zdravotnîctvo, ktoré Smer nakomplet rozrkradol, biedne školstvo kde žiaci nedosahujú už ani ten európsky priemer!
@stellarstar zdravotny dovod na to,ze si na kazdeho na socialnej sieti extremne protivna a vysmesna? Ok...
Aj tebe peknu nedelu. Mozno radsej bez MK...
@sella38 demencia, alzheimer? Zmena správania ohľadom toho ti nič nehovorí?

@stellarstar veď nemusíš. Rozdiely poznáš nie? Určite nie je bežné, aby mladá zdravá žena zomrela na komplikácie po preventívne odvedenej laparoskopickej operacii. Ide o samotný fakt, že po operacii podcenili, že mohli poškodiť črevo a to aj napriek zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu po operacii.