Veľké cysty v prsníkoch (35 x 20 mm)
Ahojte, v prsnikoch mam uz zopar rokov cysty. Viac ako 10 mensich a 2 velke (35x20mm). Raz za rok idem na USG. Lekar mi ich nekaze vybrat (nebolia ma) ale v poslednom case nad tym uvazujem.
Mate niektora skusenosti s odsatim / vyrezanim? Zostavaju velke jazvy?
Vdaka
@anjetta závisí aj aké cysty. Ja mám tiež také väčšie plus kopu malých, ale sú vodové. Takže dostala som dve možnosti - buď odsať ihlou, ale že to môžu byť už do pár hodín naspäť... Alebo vybrať komplet aj s puzdrom (mám hrubšie puzdro + voda vnútri), ale pri tých veľkostiach a.mnozstve by som mala porezané celé prsia. Zároveň, ak je to hormonálne, tak ma tiež vystríhali, že môžu sa v blízkej dobe objaviť ďalšie. Pre pokoj v duši som raz bola na odber priamo z cysty (nič príjemné), bol negatívny a odvtedy už chodím len raz za rok na kontroly. Tak nakoniec po rokoch som rada, že som ich nedala vtedy vybrať, už som si na ne aj zvykla :D
Ja ich citim v druhej polovoci cyklu - z velkosti podprsenky A zrazu B a C (prsia nemam kvoli cystam rovnake a nepaci sa mi to). :(
Tak ked pisete,ze odsatie staci tak mozno sa raz na to odhodlam,rezat asi nie,ked zostavaju velke jazvy - co je v dnesnej dobe divne...
Vdaka za odpovede ;)
@anjetta odporúčam trošku prehodnotiť stravu a vyradiť mliečne výrobky a lepok, mne to pomohlo 😉

@anjetta načo ? Načo zbytočne rýpať