Vie lekár presne odhadnúť premenopauzu?
Ahojte prosím vás aký máte na toto názor..lekár.mi potvrdil že som v premenopauze..na základe výsledkov a presne určil koľkokrát budem mať ešte menzes kým mi úplne skončí..že.este cca 5 krat....to vie prosím lekár podľa čoho určiť ?..lebo ja som bola taká v šoku že som sa ho nepýtala..ja neviem či to vidí na ultrazvuk..alebo nechápem....moja mama bola 5 rokov premenopauze a menzes mala tak kadejako..raz.jej prišiel ešte takmer po roku...a teraz čo keď budem mať menzes viac ako 5 krát bude to nejaký problém ?..alebo.znak že niečo nieje ok ?...
@anjelicek26 no veď nechám sa len som nechápala ako mi to takto dopredu vie predpovedať .
A nevidí nejako že koľko folikul žena ešte má k uvoľneniu a potom bude koniec? Alebo je to blbosť čo pišem?
@lenicka999 ja netusim vobec..na zaklade coho
Asi na základe skúseností s podobnými pacientkami ako ty. Tých 5 krát môžeš mať 5 mesiacov ale aj pár rokov.
Nemyslim ze toto sa da urcit. Nakolko on nemoze vidiet kolko mas presne folikulov. Nemyslel to este 5 rokov nepravidelny menzes?
@lenicka999 nie, vidi iba ten pripraveny folikul, ktory uz dozrieva alebo sa rozpada.
@kiki68 nie povdal ze ešte 5x dostanem..
Ale nechapem ze cim, lebo nevidi kolko je folikulov co vajecniku, napr mne povedal, ze jeden vajecnik je tento mesiac neaktivny a druhy produkuje. Ako moze vidiet obidva nejake mensie a neaktivne. Stale to vsak nezarucuje takuto presnost. Potom povedz ci to aj tak bolo

Uprimne toto si myslim, ze sa aj pri dokonalosti lekara odhadnut neda... ale tak nechaj sa prekvapit...