Visanne - tabletky na endometriózu

kejjty
6. júl 2016

Ahojte, potrebujem radu. Beriete niekto visanne na endometriózu? Môžu sa užívať aj dlhodobo, máte nejaké problémy? Pripadne viete o niekom, kto počas liečby otehotnel? Ďakujem za každý názor.

galaktic
8. júl 2016

Ahoj,mne to doktor predpísal, v tom čase som už mala za sebou jednu operáciu a objavil sa nový nález a doktor že bolo by treba operovať zas a keď som sa opýtala či to budem teraz každý rok chodiť na laparoskopiu tak mi toto napísal.Išla som sa poradiť za iným lekárom a ten mi povedal,že aj tak mi tieto lieky nepomôžu a navyše majú veľa nežiaducich účinkov( napr.rakovina prsníka sa presne nepotvrdila ale u tých čo ju užívali vzrástol výskyt). Tak tabletky som nebrala,operácii som sa nevyhla. Skús sa aj ty poradiť ešte s niekym iným, záleží aj od nálezu. Držím palce.

kejjty
autor
8. júl 2016

@galaktic ďakujem pekne za názor. Ja ich beriem už 8mi mesiac tuším. Bolesti občas mám, ale s tým predtým sa to nedá porovnať.

galaktic
10. júl 2016

@kejjty Chvalabohu, že ti to pomáha a nemusíš ísť na operáciu. Pri tejto diagnóze je každý mesiac plus. Držím palce

kejjty
autor
10. júl 2016

@galaktic no ja už po jednej operácii som. Gynekologička ma tlačí do ďalšej, aj keď sa cysta nezväčšuje, občas zmizne občas sa zase objaví. Už to ani neriešim, neviem, co s tým.

galaktic
10. júl 2016

@kejjty To záleží aj od toho aký druh cysty máš..Tie endometrické veľmi nezvyknú miznúť samé od seba. No ale ani na tabletkách sa nedá večne žiť..Je to pliaga