Volanie sanitky pri silných menštruačných kŕčoch
Ahojte, chcem sa spýtať moja dcéra má neskutočné menštruáčne kŕče, ale až také že plače/zavíja od bolesti. Prvýkrát ju takto vidím, dala som jej už flector pred hodinou, ale nezabral môžem zavolať sanitku? Nemáme sa ako dopraviť do nemocnice 😞🙏🏻 neviem zohnať ani taxi, je to urgent, ďakujem.
@ibrunova to je taká hlúposť 😁😁 na Slovensku to nie je možné dať preplatiť, takže si to určite niekto vymyslel. Treba si overovať fakty 😉
@lenik1234 Na 100% viem, ze sa dava preplatit, ak clovek bol napr. pod vplyvom alkoholu a problem vznikol kvoli tomu. Svokor pil, zachranka prenho chodila a ucty za nu tiez. Mozno je tych podmienok aj viac, to neviem.
Ja by som volala, alebo šla s ňou na pohotovosť. Mala som podobne kŕče v začiatkoch, bolo to niečo neznesiteľné a musela som si dávať po niekoľkých hodinách znovu tabletky na bolesť. Podľa mňa, za veľmi bolestivú mens. by mohla cysta alebo cysty na vaječníkoch, v maternici. To býva najčastejši dôvod.
Dúfam,že sa jej už polepšilo, chúďa 🙏
Jediná vec a liek ktorý mne pomohol je liek Cetalgen. Keby som ho náhodou neobjavila tak prisahám že už tu nie som. Lebo co som si za bolesti ja zažila (som zdravá) neprajem nikomu
@rozkvet1 tak ziaden zazrak si neobjavila, je to paracetamol a ibuprofen spolu, cize ked si das ibalgin a paralen naraz, mas to to iste 🙂
@rozkvet1 tak ziaden zazrak si neobjavila, je to paracetamol a ibuprofen spolu, cize ked si das ibalgin a paralen naraz, mas to to iste 🙂
@belllinka žiadne iné lieky mi nepomohli, ani trochu. Niektoré som aj kombinovala od zúfalstva. Takže pre mna je to obrovský zázrak a pocit že v prvý den necítim bolesť a môžem kráčať a ísť von je pre mňa niečo neuveriteľné
Takže moja rada treba skúšať a skúšať, niečo sa musí nájsť čo ti uľaví pokiaľ je teda tam zdravá
Na krce v bruchu urcite nospu.
@kvieta tak ta je na trhu 50 rokov
@gelifil Poúčaš na nesprávnom mieste. Predstav si, že o tom viem. No ja som to nikdy nepotrebovala, tak som to doma nemala. Prvý-x pri bolestiach suseda požičala termofor, nechcela, tak som jej nahrievala žehličkou plienku. V noci. Potom som hneď kúpila tú podušku, čo je na trhu už 50 rokov😎
Ako fakt nechápem, načo sa tu ventiluješ.
Už ma neoznačuj, si mimo témy.
@kvieta tak ta je na trhu 50 rokov
@gelifil Takže tento vankúš... (ak by Ti trebalo niekedy aj menší rozmer už je po 50 rokoch na trhu😉)
https://datacomp.sk/sanitas-shk-28-vyhrievaci-v...
Urcite to mozu dat preplatit. Raz v praci zavolali kolegovia sanitku kolegyni s dusivym kaslom. Nechapala som, ved mohla ist sama k lekarovi. Sanitka sice prisla, ale boli nastvani, aj sa vyjadrili, ze to mozu dat uhradit. Niekto s infarktom by mal vtedy smolu..
Urcite to mozu dat preplatit. Raz v praci zavolali kolegovia sanitku kolegyni s dusivym kaslom. Nechapala som, ved mohla ist sama k lekarovi. Sanitka sice prisla, ale boli nastvani, aj sa vyjadrili, ze to mozu dat uhradit. Niekto s infarktom by mal vtedy smolu..
@la_dolce_vita ak mohla ist kolegyna sama, ok. Ale slecna ma bolesti a krce, nie je schopna prejsz sama. Je mi jasne, ze ten, kto nepozna take menstruacne bolesti a krce, ze je zena komplet mimo, nereaguje na oslovenie, nedokaze sa ani posadit na posteli alebo ist na WC, ze sa jej podlamuju nohy, toci hlava, krici od bolesti, si to absolutne nevie prestavit. Toto je podla mna na sanitku.
Sanitka nie je taxík, zavolaj si ten a doprav sa do nemocnice. Toto naozaj nie je na sanitku
@luliu načo platí odvody vlastne , načo každý mesiac odchádzaju € na sanitku tak ako k všeobec, a gyn ???
nie v každom meste máš tak že taxik ti pride hned alebo ti zdvihne a k tomu taxiku ju ako skotula po schodoch ?
@la_dolce_vita ked tie krče zažiješ pochopíš ...
@la_dolce_vita ak mohla ist kolegyna sama, ok. Ale slecna ma bolesti a krce, nie je schopna prejsz sama. Je mi jasne, ze ten, kto nepozna take menstruacne bolesti a krce, ze je zena komplet mimo, nereaguje na oslovenie, nedokaze sa ani posadit na posteli alebo ist na WC, ze sa jej podlamuju nohy, toci hlava, krici od bolesti, si to absolutne nevie prestavit. Toto je podla mna na sanitku.
@bobrina1 samozrejme, ja som reagovala len na to preplatenie vyjazdu sanitky. Nepisem nic o tejto situacii.
Ako dcéra? Už je lepšie? Keď môžu poslať sanitku nejakému ožranovi, feťakovi tak isto môže zavolať aj dcére, ktorá má evidentne neznesiteľné bolesti, a kľudne to môže byť aj niečo vážne..
Dobre, ze si volala sanitku. To ze ma menzes je pekne, ale moze ist o velmi urgentnu inu vec, co ty nevies posidit...ani my. ..
Mimochodom mojej dcere nepomaha nic, algifen vobec, mozno teply vankus nahriaty, poriadne ju prezenie 2-3krat a lezi cely den.
Urcite volaj. Ja som vzdy mavala bolestivy menzes, casto som vynechavala v skole alebo v praci, lebo som bola nepouzitelna prve dni - brutalne krce a islo to zo mna predkom, aj zadkom, cele dni som v bolestiach presedela na wcku s kyblom v ruke. Ale raz to bolo totalne neznesitelne, myslela som vtedy, ze umriem, nedokazala som sa ani pohnut... a ked som odpadla, tak manzel mi zavolal sanitku. Diagnoza bola prasknuta cysta. Dovtedy som netusila, ze mam cystu. Pritom som chodila ku gynekologicke ako na klavir s mojou bolestivou menstruaciou 🤷♀️
@diewcatqoo ahoj, ako dlho ti trvalo kym si sa dala dokopy po prasknutej cyste? Museli ta aj operovat?

Ako ste dopadli?