Vypálenie ranky na krčku maternice

kamil_ka
16. nov 2023

Ahojte, chcela by som sa informovať, či niektorá z Vás absolvovala vypálenie ranky na krčku maternice (zmien, proste niečoho, čo na krčku maternice nemá, čo robiť) a mala po tomto zákroku vodnatý výtok? Ako dlho ste ho mali? Ja som toto vyšetrenie absolvovala v pondelok, odvtedy mám strašne nepríjemný výtok, v zmysle - nezapácha, ani nie je lepkavý, ale je taký vodnatý a je ho veľa.. Dosť mi to znepríjemňuje dni aj napriek tomu, že nosím vložky, ale stane sa, že to ujde a mám to po celých nohaviciach.. už sa fakt cítim zúfalo 🫣🫣 Ešte som nebola tehotná a takéto vyšetrenie a celkovo nejaké u gynekológa okrem LBC cytologie, mi robené nebolo. (LBC som mala vždy NEG, len už 3 roky sledujeme tieto ranky/zmeny na krčku a nedávalo sa to doporiadku, nehojilo - preto takýto zákrok). Ďakujem krásne za Vaše skúsenosti.

pralinka25
16. nov 2023

mne to trvalo takmer cely mesiac. prvy tyzden bol fakt ze masaker. potom to bolo sice trosicku slabsie ale musela som nosit normalne vlozku a treti posledny to bolo tak na slipovu vlozku a potom som dostala normanlne MS. mna na to inak lekar upozornil ale aj tak ma to mnozstvo prekvapilo.

kamil_ka
autor
16. nov 2023

@pralinka25 ďakujem pekne za odpoveď. Mňa na to neupozornil, jedine, že ak by niečo zapáchalo, tak mám prísť. Nejak som však s tým rátala, že niečo zo mňa von pôjde, ale skôr som predpokladala nejakú krv, ktorú som ale nemala, len toto. Tak ma Tvoja odpoveď kúsok ukludnila, že je to normálne, pretože som sa už začala báť. Tebe sa to po tom mesiaci zahojilo alebo ešte nie? Mala si takéto nepríjemnosti ešte aj po menštruácií alebo už nie?

pralinka25
16. nov 2023

bolo to viacmenej cire. krv by tam byt vobec nemala. a bolo toho skutocne vela. viac ako pri MS. po tej dalsej MS som uz vytok nemala. ono sa to hoji zhruba tych 6 tyzdnov vlastne mas zakazany po tu dobu aj sex aj kupanie.

lucylaw
16. nov 2023

@kamil_ka Ja som to mala možno aj 6 týždňov,tiež ma na to lekár neupozornil,tak som to vôbec nečakala,ja som to mala také intenzívne,že som musela spávať na nepremokavej podložke,lebo vložka to nebola schopná absorbovať 🙈

kamil_ka
autor
22. nov 2023

@pralinka25 @lucylaw ahojte, tak sa hlásim po pár dňoch s ďalšími zmenami - výtok už nie je vodnatý, ale normálny, avšak sfarbenie má také do slabohneda (ako keď máte po menštruácii tie úplne posledné dni, keď sa to vo vnútri ešte “čistí”) zistila som, že možno aj preto som ho mala tak veľa, pretože som mala akurát ovuláciu, počas ktorej sa mi to zároveň po asi 4 dňoch zmenilo na ten hnedý výtok, kt. Mám stále, aj keď mi ovulácia skončila. Neviem, je to normálne alebo mám radšej zatelefonovať gynekológovi? Kontrolu mám ešte ďaleko, ale nechcem mu telefonovať s každou zmenou, ktorá nastane. Ďakujem Vám pekne za odpovede!

pralinka25
22. nov 2023

@kamil_ka mne povedal ze nema byt sfarbeny. ale tiez mavam spinenie od ovulacie. ja som ho normalny nemala dlho. stale vodnaty a vela.