icon

Vyšetrenie po pôrode

simik7192
1. okt 2021

Ahojte babiky moje..bude to trochu intímna otázka ale, chcela by som vedieť že ako ste riešili vlozkovanie po pôrode? Som prvorodicka, a vraj stále keď je vizita, tak musím byť hola bez nohavičiek a medzi nohami iba vložka?aby som to tam neušpinila?aj aby ma mohli pozrieť?neviem si to vôbec predstaviť, že ako to je,keď nebudem mať žiadne nohavičky iba tak vložku medzi nohami?

petamich
1. okt 2021

@ailiba ja tak isto, niekolko tyzdnov, lebo sa mi uvolnili stichy na hradzy a zle sa to hojilo a dnu som zastopkana ako pancucha 🙂 takze vlozka a chodza "prisuchom" a na gauci/posteli som lezala s prehodenym uterakom

eternity24
1. okt 2021

@foxyfox Kašlem 😀 ale vtedy som sa hanbila ako pes. Napríklad mna (určite každej) sa pýtali ci som uz bola curat alebo po pôrode na veľkej potrebe. Tak aj tento obkuk by mohli odbaviť otázkou 😀

foxyfox
1. okt 2021

@yoxinka ufff tak sanitárku by som posala...nech si ide vypiť kávičku alebo sa vycikať 😁 a minimálne 15 z tých 20 ľudí tiež. Viem že medici sa musia učiť, ale zas nie takto. Že ešte aj im je trápne, čo sa deje...

zuzka102
1. okt 2021

Ani na Antolskej vyše 4 r. dozadu sa žiadne hromadné vizity, kde by xy ľudí ocumovalo medzi nohy, nekonali. Vždy len 1 doktor prišiel vopred, ten slušne skontroloval co mal, a až neskôr, ak prišli viacerí, nič sa už nekukalo.

eternity24
1. okt 2021

@yoxinka vás som neobvinila z nedostatku empatie. Viete velmi pekne odprezentovať svoj názor aj ked je odlišný ako moj 👌🏻

foxyfox
1. okt 2021

@eternity24 nooo len neviem či ty ako laik máš predstavu o tom, čo je veľa a čo málo čo sa týka krvácania po pôrode. Proste majú zodpovednosť, musia. Keby sa ti niečo stalo, bol by to velky prúser

yoxinka
1. okt 2021

@foxyfox
Tak ti to poviem, toto sa ľahšie povie ako urobí. Ja som bola prestrašená prvorodička a tam sa diali tak absurdné veci, že na tomto sme sa so spolubývajúcou už len smiali, lebo neviem … Dúfam, že moje dcéry budú raz na Slovensku rodiť civilizovanejšie 🤷‍♀️

eternity24
1. okt 2021

@lienka.7 nie, bola som v soku ako spomínam uz 3.krat a tiez rada, ze odišli z izby a mozem ďalej spat. Ale nabudúce si tam zavolam teba, lebo vidim, ze ti jazyk pracuje na plne obrátky 😉 a vieš kazdu situáciu pohotovo poriešiť

yoxinka
1. okt 2021

@eternity24
Ďakujem 🙂

foxyfox
1. okt 2021

@yoxinka to máš pravdu, hovorím to už len z pohľadu potenciálnej druhorodičky, že toto by som si nenechala. Mne sestrička doniesla na izbu lekárske záznamy syna pred vizitou doktorky a potom sa tam zastavila znova vo chvíli, keď som si tie záznamy pozerala. Vytrhla mi ich z ruky že to nemám čo pozerať. Ostala som len nemo pozerať. Lebo som bola vystrašená prvorodička. Teraz by si to zlízla. Kto si to má právo pozerať keď nie ja, jeho matka?

evaachesa
1. okt 2021

Rodila som pred 2 rokmi na Antolskej a každý deň sme mali vizitu. Vždy prišla najskôr sestrička povedať nám nech si ľahneme, odkryjeme sa a každej dala na posteľ zdravotnú kartu. Prišli vždy 2-3 lekári, pozreli nám šitie, opýtali sa ako sa cítime a či nemáme nejaké ťažkosti a bolo. Ako prvorodičke mi to neprišlo ani divné, ani trápne. Každý deň za nami prišiel aj môj pôrodník a popýtal sa ako sa s malým máme. Pre mňa to bol profesionálny prístup od prijatia až po odchod. Dokonca mi sestrička pribalila aj umelé mlieko keďže sa mi nestihla rozbehnúť laktácia a nech zbytočne nekupujem na tú chvíľu 😊

nevenka
1. okt 2021

@denden77 no lenze to je chyba, mne sa pri prvom tam hromadil hnis, ako som mala sitie a tam taky kusok, uzlik ci co, mi to tam drazdil, rezalo ma to desne. Natrafila som v nocnej na jednu zensku sestru, ta ma zavolala na kozu a posvietila si tam na mna a ze toto tu takto mate, za 2 dni Vam to mozem odstrihnut, dala mi tampon namoceny v Betadine roztoku a postupne sa mi to vyhojilo, ked mi to odstrihla. Ale doktor na vizite sa aj tak detailne na to nepozeraju, im je to hadam trapnejsie, ako zenam. Ale to mi tato sestricka hovorila, ze to maju riadne pozriet na koze, nie vsetko a vzdy je ok, obcas sa to nehoji ako ma. Zeny potom a hrozou doma zistia, ze sa im rozpada sitie, maju tam diery...no otras. Radsej nech sa poriadne pozru. Ja tam mam tiez krasnu jazvu kvoli tomu hnisu a previsajucu kozu. Pri druhom a tretom porode ma nenastrihli, ani nesili, takze to ostalo take skarede 🙄. Som rada, ze ma ta jazva taha iba "obcas", estetiku neriesim uz, len funkcnost 😅

lienka.7
1. okt 2021

@eternity24 vies su take 2 carovne slovicka a to prosim a dakujem...😉 a vobec ti nemusi ist jazyk na plne obratky, staci len empaticky poziadat...
A prepac ale nemocnica nie je hotel, kde sa ta budu dotazovat, kedy mozu prist na vizitu, t.j.kedy ty spinkas alebo nie 🙉🙈

eternity24
1. okt 2021

@lienka.7 neviem o tom, ze by som navrhovala aby lekar prišiel ked nespím. Plieska jazykom a este si aj domysla, 🙈🙉

lienka.7
1. okt 2021

@eternity24 ".... ze odisli z izby a mozem dalej spat" 🤣🤣🤣 teba by som teda nechcela osetrovat ani za nic na svete 🙉🙈

foxyfox
1. okt 2021

@lienka.7 veď @eternity24 si len priala aby to mala čím skôr za sebou a mohla si ešte oddýchnuť, čo je na tom? Nepriala si kaviár a šampanské na izbu 🤦‍♀️

lienka.7
1. okt 2021

@foxyfox ok, len zase netreba byt na vsetko precitlively 🙉 stale je to iba nemocnica.

eternity24
1. okt 2021

@foxyfox Dakujem, aspon niekto cita s porozumením a nechce sa za kazdu cenu hádať. 😉🙂

foxyfox
1. okt 2021

@lienka.7 veď dobre ja si tiež myslím, že to treba brať s nadhľadom, ale každý z nás je viac alebo menej citlivý na také veci, neposmievaj sa.. Ona to ticho pretrpela a to je pre lekára ideálny pacient, takže ja by som takú ošetrovať chcela 😊

lienka.7
1. okt 2021

@foxyfox kto sa prosim ta posmieva??? Ja za to nemozem, ze sa nevie slusne ozvat... ale o empatii tu ide davat lekcie 👌👌👌

lienka.7
1. okt 2021

@eternity24 to ty tu mas problem a potrebu dokazovat silou mocou svoje empatiu. A prepac, ale co je na tom ponizujuce ked sa ta niekto opyta ci si mala stolicu a moc? Bezne sa to pytaju.
A to ze ich to zaujimalo pri tvojom malom... to uz ti nevadilo?

foxyfox
1. okt 2021

@lienka.7 vyplašená prvorodička sa zvyčajne nevie ozvať. Ten komentár z 22.45 je dosť posmešný. Ani lekcie nemám dojem, že by dávala, iba tu empatiujednoducho nenašla. Čo je smutné, keďže všetky sme ženy a každá z nás raz bola prvorodička. Nie každý roztiahne nohy, ukáže vložku a necíti hanbu.

yoxinka
1. okt 2021

@eternity24
Ja len ešte k tomu, že mali kuk odbaviť otázkou. Spomínala som spolubývajúcu, ktorá mi odpadla na izbe. Jej subjektívne bolo ok, keď sa jej pýtali, povedala, že ok. Jej vôbec neprišlo, že krváca nejako veľa, napriek tomu, že to bol jej druhý pôrod, mala pocit, že je to ok. Ja mám kamošku doktorku a tá mi také storky už porozprávala … ja chápem, že človeku to môže byť nepríjemné, ale pre nich je to klinické. Keby to odbavia otázkou, môže žena dopadnúť zle.

1mina
1. okt 2021

Ja som rodila 2 krat v pb a teda robia to tak ze ano pred vizitou beha nejaka sestricka po dverach a hovori nojavicky dole a nachystat sa .... tak lezite na tej jednorazovej podlozke s vlozkou len oni len kuknu kazde rano ako sa hoji rana a idu... ak sa aj uspini naahodou nejake pradlo ziaden stres odporucam nerozmyslat nad takymito vecami naozaj zbytocne 🙂 ja som po druhom porode mala strach ze sa mi natrhla rana lebo som zacala prudsie krvacat ako dotedy tak ma sla doktorka skontrolovat a ze nech si vyzleciem hatky a na kozu idem...a ja ze ved ale ja hrizne krvacam vam to tu vele zaspinim...a ona sa zacala smiat ze ved ale ste na gynekologii a po porode 😂 nebojte to pricom sa mi hambime oni beru ako kazdodennu sucast v ich robote... napr mne nestihli pred porodom ani klystir spravit kedze som sla z vytahu rovno na salu tlacit takze viete si predstavit ako to dopadlo a nikto ani slovo nepovedal

lienka.7
1. okt 2021

@foxyfox tiez som bola prvorodicka... a neprislo mi ani trosku dehonestujuce ze mi kazdu hodinu kukal lekar medzi nohy lebo som po porode silno krvacala... je to len o nastaveni cloveka. Ani ten lekar z toho nema pasiu. To, ze sa nespravaju ludsky a empaticky, staci sa len a len slusne ozvat. Poprosit... Netreba na to ani podrezany jazyk, ako si mysli dana pani. Len tolko k tomu.

foxyfox
1. okt 2021

@lienka.7 každá je iná. Ja som sa tiež nevedela ozvať v situácii, ked som mala, ako som to opisovala vyššie. A to si pritom daná sestra absolútne nezaslúžila "slušné ozvanie sa", ale poriadnu hubovú polievku 🙂 nechaj tak, nie každý sa vie hneď ozvať a potom to vŕta človeku v hlave, že pretrpel niečo čo nemusel.

foxyfox
1. okt 2021

@1mina ja som mala taký stres keď mi na príjme tiekla plodová voda všade, tak som povedala že asi tam mám rybu a primár že tak ju poďme chytiť za chvost 😂😂

lienka.7
1. okt 2021

@1mina mna sa doktor spytal ze ci mi nebude vadit klistir... vravim mu ze nie, jasne. Co si ototo potom male 🙈 kamoska to zase berie ako zasah svojej integrity... ale to ze sa tam potom pototo pred vsetkymi a na dieta, to uz je akoze ok 🙈
A tiez, pri porode mozes normalne odmietnut mat medikov, ja som povedala ze si ich tam nezelam... kamaratka sa zase "bala" otvorit si usta ale pindy potom mala... a o tom to je.

1mina
1. okt 2021

@lienka.7 tak ja osobne proti klystiru nic nemam, pri prvej som mala a bola som rada, teraz hold ma len sestricky vyvliekli popod pazuchy rovno z vytahu na stol, vyzuli mi zimne topanky a nohavicky a uz to.bolo 😂 a aka som.bola strasne stastna ze som to vobec na ten stol dala lebo uz som.si fakt myslela ze si lahnem hocikde uz pred nemocnicou na zem a odrodim si ze tu cestu tam nezvladnem ... a co sa tyka medikov mne napr nevadili raz som ich tam mala, ale ja som zdravotnik a neviem nejak ma tieto veci vobec neberu lebo sama viem ako som to brala aj ja na praxi ...ale uplne chapem zas komu to vadi a kazdy ma moznost to odmietnut

1mina
1. okt 2021

@foxyfox aj ich urcite pobavia take poznamky 😂😂 ze tam maju obcas aj nejake spestrenie popri robote 😀