icon

Vyšetruje vám gynekologička prsia?

13. nov 2021

Chcem sa spytat, pri gyn prehliadke Vám vyšetruje gynekológ aj prsia? Ja chodím na prehliadky od 16 a v živote mi nevidela prsia ani sa ma na ne nepýtala.
Z bradaviek mam take ako keby výbežky žltej farby, ako keby sa mi rozdrobila bradavka. Je to v poriadku?

Strana
z2
asia83
13. nov 2021

Áno, prezerá, prehmatá. Ak sa jej niečo nezdá, pošle na sono.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
maris5
13. nov 2021

Na sono prsnikov sa chodi kazde 2 roky. Na najblizsej preventivke jej pripomen, ze aj prsia ma skontrolovat. Ak tak neurobi rovno ber aj kartu.

Mojej kamaratke doktorka nerobi cytologiu, len sa jej opyta ci sa citi ok. Uz ju drbem 3 roky nech si najde novu doktorku. Idem jej opat telefonovat, aby si zmenila doktorku. 🤔

klip0
13. nov 2021

@maris5 to vážne s tou cytologiou ? 😱 Veď to je hrozne, to načo potom taká.preventivka. To čo jej tam potom robí ? Či porozpráva sa a domov

ovaaa
13. nov 2021

Samozrejme kontroluje, prehmata...

kkatka22
13. nov 2021

@maris5 nahlásila by som ju veď to nie je normálne

elizita
13. nov 2021

Mne 1.krat vysetrila prsia tento rok.. az som zostala v soku co chce.. 😀 a to som uz po 2 detoch a m 35r... .ale na sono chodim pravidelne tak od cca 23r ked som si nasla hrcku.. dovtedy som na sone nebola

titla
13. nov 2021

Ja som zacala chodit k svojmu gynekologovi ako 21 rocna. Prsia mi vysetril len pri prvej prehliadke, ale kazdy rok absolvujem sono prsnikov. Inak sa ma len pri preventivnej prehliadke pyta, ci si robim samovysetrenie.

jaja8_9
13. nov 2021

Nie nevyšetruje, ale každý druhý rok má pošle na sono

lucia456
14. nov 2021

Každý rok mi robí vyšetrenie hmatom, potom spraví sono. Tento rok som mala 40, automaticky ma poslal na mamografiu.

gayano
14. nov 2021

Ano, na preventivke (1x rocne) mi okrem inych veci vysetri prsia a spravi sono.

jananvtna
14. nov 2021

Mňa sa iba spýta, prizvukuje aj samovyšetrenie, poslal ma aj na sono bola som už aj na mamografe. V mladosti som sa nevyhla u inych ani pohmatu, ale to len 2x, a po pórodoch.
Zaujimavé bolo, že dcere to robila pediatrička, v 16 na preventivke.

lopka1313
14. nov 2021

Moja nevysetruje, ale ako pisali baby, tak raz za cas (asi kazde 2 roky?) ma posiela na sono s vymennym listkom. Ale ak by som mala problem, tak by som jej to povedala a potom by ma urcite vysetrila. A vsade ma polepene plagaty o samovysetreni prsnikov, tak ak by ju to nenapadlo, tak pacientky to vidia 🙂

madmena
16. nov 2021

Vysetrila len jamky v podpazuší. Chcela poslat na sonografiu a ja ze naco? - preventivne. Odmietla som. Neuznavam preventivne vysetrenia. Su zbytocne. Treba ist vtedy, ked je problem a nie sa stresovat, ked sa nie je pre co a iba zbytocne absolvovat nejake vysetrenia, ked to nie je nutne.

Strana
z2