icon

Vyšiel váš prvý sexuálny styk úplne na prvýkrát?

4. máj 2021

Ahoj, chcem sa iba opýtať, či vám vyšiel váš prvý sexuálny styk úplne na prvýkrát (úprimne vám závidím). My s tým bojujeme už veľmi dlho a stále to nejde 🙏 Už som z toho frustrovaná..

Strana
z2
anjelicek26
4. máj 2021

Ale co nejde? Si prilis uzka, panenska blana prilis tuha, nevies sa uvolnit a vsetko dole stiahnute? Ci ma problem partner? Musis sa porozpravat s gynekologom, prehliadku ti urcite robil...

betty_image
4. máj 2021

Ako úprimne, nespomínam na to v zlom, hoci nie všetko a predovšetkým človek nebol ideálny, nebola som bláznivo zamilovaná, hoci chémia medzi nami bola. Bol to pekný večer, dotyčný sa snažil pripraviť mi krásny večer, naozaj na mňa dbal a keď ma to bolelo, tak prestal, bol starostlivý. Ak ste s priateľom zaľúbení, urobte si krásny večer, dajte si čas, nechajte večer plynúť, určite to pôjde a možno to nebude najlepší sex vášho života, ale minimálne pekný a príjemný zážitok.

unicornlady
4. máj 2021

my sme si boli prví vzájomne, takže sme sa ladili spolu, veď nech ti dá orálny sex, použije aj prsty pri tom, to ťa dosť uvoľní aj pripraví, použiť gél a potom by to mohlo už ísť

sirka9
4. máj 2021

no, teraz som si zaspomínala 🙂 my sme tiež sa snažili, asi dva mesiace, furt to nešlo. na dovču sme išli, furt nič, celú dovolenku sme skúšali, obaja neskusení, priateľ, že isto najlepšie v misionárovi, že tak ma to nebude bolieť a fuuurt nič. posledný deň dovolenky, že tak skúsime inú polohu. tak som hopsla na koníka a šup, na prvú šupu, hneď ako som sadla, bez bolesti, nič. potom to už išlo 🙂 tak možno skúste iba zmeniť polohu 🙂

jaskolka
4. máj 2021

A v čom je konkrétne problém?

autor
4. máj 2021

U gynekológa som ešte nebola, nebol na to dôvod, keďže som s nikým ešte nič nemala. Až teraz, po 20-tke.

jaskolka
4. máj 2021

Ku gynekológovi sa nechodí len po styku, a dovtedy "netreba". Preventívne prehliadky absolvuje normálne každá žena, teda aj panna. Keby ze nemáš styk do 30 rokov, tak nejdeš?

whatever1
4. máj 2021

Normalne s tym zajdi ku gynekologovi.

anjelicek26
4. máj 2021

Ako kocka vyssie pise, ku gynekologovi sa chodi preventivne, nic (ani vek) ta nechrani pred cystami, polypmi, endometriozou, rakovinou a milionom inych veci, ktore nevidis a robia zle (teraz to vobec nemyslim konkretne s tymto problemom)...je par zien ma velmi silnu panensku blanu, ktoru treba chirurgicky otvorit, nestazujte si to, ked netreba. Normalne chod na prehliadku.

zuzanamatova123
4. máj 2021

Dobrý rada by som Vám pomohla klude napíšte

asia83
4. máj 2021

Neviem, prečo jej všetky tu radíte ísť na tú najnepríjemnejšiu zdravotnú prehliadku vôbec. Preto, že ju musíte absolvovať vy? Netreba hneď ku gynekológovi utekať. Niekedy to proste trvá. Nám dva týždne, a to som mala 31.

anjelicek26
4. máj 2021

@asia83 pretoze je to bezna a dolezita vec, uz malym detom vysvetlujes, ze neprijemne a nutne obcas ide ruku v ruke... ockovanie? Neprijemne. Beru krv? Neprijemne. Gastroskopia? neprijemna. Endoskopia? neprijemna a dalo by sa pokracovat...poznat vlastny zdravotny stav netreba nikdy podcenovat... preto su to preventivne prehliadky a nie len akutna ambulancia.

asia83
4. máj 2021

@anjelicek26 To je pravda. Lenže to vyšetrenie u ženy, ktorá ešte nemala pohlavný styk nie je i tak možné. O metódach vyšetrenia takýchto žien nie je potrebné hovoriť, nakoľko nie sú relevantné až tak ako bežné gynekologické vyšetrenie. Jedine ešte sono. Ale ruku na srdce, koľko ľudí absolvuje obyčajné preventívne prehliadky u obvodného doktora každé dva roky? Koľko ľudí chodí pravidelne na preventívky ku zubárovi? Žena, ktorá nežije sexuálne, podľa mňa ísť na gynekológiu nemusí. Moju dcéru tam teda určite nepošlem v mladom veku bez ťažkostí.

kkovacovak
4. máj 2021

Odhliadnúc od toho sexu bež okamžite ku gynekológovi. Ja som bola prvýkrát v 15. A chodím pravidelne. Veď tam chodia aj maličké detičky ak majú nejaký problém. Podľa mna nie je normálne aby dospelá žena ešte nebola u gynekológa. Treba si nájsť vhodného lekára/lekárku ktorý ti bude sympatický. Ja sa k svojej gynekologičke vždy teším a beriem to ako prehliadku u očného. Nechápem prečo ťa tu strašia. Musíš byť zodpovedná sama za seba a určite tam ísť. Zanedbané problémy o ktorých ani nemusíš vedieť ťa môžu neskôr dobehnúť. Vlastná skúsenosť.

kkovacovak
4. máj 2021

@asia83 ja chodím teda pravidelne všade. Či k zubárovi, gynekologičke, k obvodnej, očnej. Je to vaše právo a je to to najviac čo môžete urobiť pre svoje zdravie. Ľudia sa stále sťažujú ako im štát nič nedáva a keď majú tú možnosť dať sa preventívne vyšetriť tak zrazu je to problém. V niektorých štátoch takéto privilégiá nemajú. To že vy nechcete dať vyšetriť vašu dcéru je váš problém a vy ste zodpovedná za zdravie vašej dcéry. Ale nepodsúvajte takéto nebezpečné rady.

kiwi3
4. máj 2021

@asia83 pises same bludy uz od prvej vety. neviem, odkedy je gynekologicka prehliadka najnejprijemnejsia zo vsetkych. asi k lekarom velmi nechodievas. nie vsetko sa da riesit svatenou vodou. pardon, ale tak mi pripadaju tvoje nazory. zbytocne autorku stresujes. pritom nie je dovod.

kkovacovak
4. máj 2021

@kiwi3 pani asi ešte nebola na gastre 😄

17alexis
4. máj 2021

@asia83 mna ako pannu vysetrovala lekarka cez rektum. Nie je to nic neprijemne a to som teda ina citlivka. Len ja som sla dobrovolne hned ako som bola plnoleta lebo prevencia je pre mna dolezita. A po case, ked som uz mala "po", som absolvovala este klasicke vysetrenie so stermi...

ajko2011
4. máj 2021

Áno, vyšiel

elementissa
4. máj 2021

@asia83 a ked uz bude mat tvoja dcera tazkosti? Nahodou velku cystu, ktora jej roztrhne vajecnik? Alebo hocijaky iny problem, ktoremu sa da predchadzat prevenciou? Na gynekologicku prevenciu treba chodit minimalne od 15 rokov. Zdrave zeny bez komplikacii chodia raz za dva roky, ak maju deti, raz rocne. A neviem, co je na gynekologickej prehliadke neprijemne. Ale vsak nech sa kazdy stara o svoje zdravie ako chce. Kazdopadne odradzovat zenu po minimalne ukoncenej puberte, aby sla na prehliadku, je velmi hlupe. Je v zaujme kazdeho cloveka, aby sa o svoje zdravie staral. Preventivne prehliadky vsetkeho druhu su prave na to. Uz ked je problem, tak je neskoro

asia83
4. máj 2021

@kiwi3 Milá dáma. Ťažšie chápete, preto treba čítať viackrát. To nevadí. Celá debata je o o žene, ktorá ešte NEMALA pohlavný styk. Aj ja som vo svojom príspevku písala o žene, ktorá ešte NEMALA pohlavný styk a o jej nepotrebnej návšteve gynekológie. Ja som pohlavný styk mala, keďže mám dve deti. PRAVIDELNE KAŽDÝ ROK chodím na všetky preventívne prehliadky, vrátane gynekológie. Mám rada seba, svoje telo a moju rodinu, čiže chcem urobiť maximum pre to, aby som bola zdravá. Predstavte si, že som ako panna bola v 17 u gynekologičky, PREVENTÍVNE. Sama doktorka povedala, že pokiaľ nemám ťažkosti, je to zbytočné. AJ BOLO. Koniec debaty.

kikus7
4. máj 2021

Autorka, ja som bola na gynde prvý raz ako 30-ročná panna. A to mi nik nič zlé nepovedal, ako tu niektoré ženy musia stále prezentovať svoj názor, že treba ísť za každú cenu ešte pred 20-tkou alebo Vás tu idú ukameňovať, že ste ešte neboli. Navyše aj tak doktor nemôže odobrať ster. Max.pozrie maternicu ultrazvukom cez konečník, no keď som ultrazuk videla predtým, ako mi ho tam šiel dať, nebolo mi všetko jedno, avšak dá sa to prežiť. 🙂 Môj lekár bol veľmi jemný a rozprávali sme sa spolu, aby som na vyšetrenie a daný úkon nemyslela.. A čo sa týka toho skúšania, asi to bude chcieť čas a trpezlivosť. Veľa šťastia, nech vám to vyjde. 🍀

asia83
4. máj 2021

Jedna vec ma ešte napadla. Áno, môže sa stať (výnimočne), že panenská blana je tak pevná, že sa musí chirurgicky otvoriť. Takže áno, ak to fakt nepôjde, treba navštíviť gynekológiu.

ofzuza
4. máj 2021

Baby, toto neberte nijak v zlom, len ma to zaujalo. V 30tich este panna? Ake su tam dovody?

snehulak77
4. máj 2021

@kkovacovak práveže žena, ktorá nemá sexuálny život, a tým pádom ani nemá deti je s pribúdajúcimi rokmi v ohrození. Vyšetrenie prebehne, lekár zoberie ster z krčka a urobí sono cez brucho. Niekoľkokrát som tak bola. Je to normálne nepríjemné vyšetrenie ako každé iné. Ale žiadna katastrofa

snehulak77
4. máj 2021

@kikus7 ster ti rozhodne zobrať môže aj ako panne. Normálne mi robili 2 rôzni gynekológovia cytologiu. A sono sa robí pannam cez brucho.

snehulak77
4. máj 2021

@ofzuza Myslíš akože neskoro? Osobne by som si tiež radšej počkala, keby som nestretla svojho muža skôr. Nevidím na tom nič zvláštne. Či ako si to myslela ty?

kkovacovak
4. máj 2021

@snehulak77 ja viem asi ste ma zle označili 🙂 písala som že by mala žena určite chodiť na kontroly aj keď je panna

snehulak77
4. máj 2021

@kkovacovak áno, už som si všimla. Pardon 🙈

ivangeline
4. máj 2021

Nam to slo fajn. ;) Od zaciatku.. Minimalne na nete najdes vhodnejsie polohy..urcite je dobre..ak si maximalne vzrusena a uvolnena.. a ak to chces. :D A ak nechces ku gynekologovi,urcite by som hladala viac info aspon inde..Moze to byt vselicim,ked to nejde..

Strana
z2