Výsledok cytológie HSIL a pozitívny HPV
Ahojte, ja som zistila vcera vysledok opakovanej cytologie LBC, kde teda vyslo HSIL - plus som pozitivna na viacero typov HPV (16,18..). Kazdy rok chodim pravidelne na preventivky, na cytologiu, som v tomto velky poctivec, kedze mamina mi zomrela na rakovinu vaječníka, mala aj rakovinu prsníka.. cize je tu slusna predispozícia. Dost ma šokovalo to HSIL, kedze este min rok som mala cytologiu v poriadku 😔 moj gynekolog mi dal odporucenku do trnavy do onkogynekologickej ambulancie dr. Červenkovi.. dnes som sa nedovolala, lebo tam vlastne ani nie su podla ordinacnych hodin, tak volam hned zajtra. Viete mi povedat niekto co ma tam asi caka? Budu mi robit nejake dodatocne vysetrenia alebo rovno dohodneme tu konziaciu? 😞 taktiez som citala, ze pred operáciou, resp anestezou by zena mala aspon na 4 tyzdne vysadiť antikoncepciu, ktoru ja beriem, nakolko mi vysiel este pred tymto vsetkym aj zly hormonálny profil, problemy s cyklom a chceme babatko, tak dohoda s mojim gynekológom bola, ze nasadíme na par mesiacov a hned po vysadeni sa budeme o babatko pokusat. No a teraz jasne, ze babatko kym sa dam do poriadku neprichadza do uvahy 😞 ale co ma prekvapilo dr chce aby som dalej antiku brala, vraj ak to nebude nevyhnutne nevysadit. Ale vsak ked pojdem asi na zakrok tak ju budem musiet vysadiť, tak nerozumiem preco nie hned, nechcem potom stracat cas, kedze to ma u mna vsetko nejaky rýchli priebeh.. prepacte za dlhy prispevok, velmi sa bojim a som od vcera uplne hotova 😞 deti nemame ziadne a velmi by sme chceli uz 😖
Prepacte, ze zakladám novu temu ale v tom vlákne kde sa o tom bavili zeny, takmer nikto neprispieva a naozaj mam strach.
@mims_18 Sestre sa tak nahle zhorsila cyto kvoli HPV, tiez chodila poctivo na prehliadky. Po konizacii vsetko ok. Sama som absolvovala konizaciu pred 17 rokmi, odvtedy som 2 deti porodila. Sestre najpv nasadili lieky, ale nepomohlo, zbytocne sa jej zakrok posuval. Ja by som na tu konizaciu sla.
@noami12 teraz mi jedna žienka písala, ja som zabudla ten link na ten konkrétny priložiť.
Ja sa tu dievčatá iba pripnem, veľa kvalitných informácii, ktoré hádam nebudem potrebovať..držím Vám palce🍀
@mims_18 chápem tvoje obavy, ale neboj, nevezmu Ti maternicu, urcite bude stacit konizacia 🍀 skus si to aj Ty tak hovorit, viem ,je to ťažké, ked Ta prepadnu zle myšlienky 😣
Mne na onkogynekologii za 8rokov co som tam chodila, nikto nenavrhol očkovanie, az minuly tyzden moj gyndoš, ale ze az mam verneho manžela tak to nie je potrebne, pretoze hpv sa prenasa stykom. Ja sa očkovat nedám aj keby mi vyšlo znova pozitivne hpv, bojim sa tych neziaducich ucinkov 😫
@20erika07 máš pravdu, musim sa aspon snazit mysliet pozitivne, verit, ze vsetko dopadne najlepsie ako moze. Kazdopadne zacnem si aj imunitu nejako posilňovať, ak by nepomohlo tak urcite neublizi.
Mne gynekolog povedal, ze HPV mozem mat v tele aj 15 rokov a teraz sa az nejako naštartovalo zmenou v imunite. Tiez mam 10 rokov stáleho partnera, kde mu verim, ze mi je verný a ja jemu som tiez, cize….
@mircalla praveze nie, antiku beriem teraz par mesiacov, tusim 4ty mesiac tu istu, toto bol 4 den a ani ovulaciu ešte nemam.. no dám si na to pozor, resp odsledujem si to, ci sa to bude opakovat, nebolo to vela krvi ale nieco tam bolo( tmavo ruzove flaky, prose krv clovek spozná).
Baby a vsetky co ste boli na konizacii ste tak kratko PNkovali? V niektorych diskusiach pisali dievcata, ze aj 6 tyzdnov
@mims_18 ja som bola na konizácii vo februári, tiež to bolo úplne v poriadku...neboj sa, je to úplne ľahký zákrok, teraz som bola na kontrolnej cytologii a momentálne čakám na výsledky...a modlím sa aby sa mi to aspoň na určitý čas upravilo...na konzaciu som šla kôli zlej cytologii - papp3, asch, hsil
@mims_18 6 týždňov je dlho, ja som bola predtým na inej operácii, ťažšej, a ani vtedy som nebola doma 6 týždňov 🙂 a to zase ja sa o seba bojím, nešla by som, keby som sa na to necítila. Konizácia je naozaj bleskový výkon, hneď po narkóze mi doniesli obed a normálne som jedla a ani nič nebolelo. Dôležité sú výsledky..
@tata1401 držím palce aby si uz mala navzdy len dobre vysledky 🍀🤍ja sa ani nebojim zákroku samotného, len aby pomohlo a aby bol pokoj.. kazdopadne aj po zákroku si budem urcite preventivne posilňovať imunitu, uvidim este co mi povie dr toho 24.8., dam sem potom vediet, ani by ma nenapadlo ako vela zien ma tento problem, kym sa ma to nezacalo tykat.
@mims_18 tiež som chodievala poctivo na preventívky a vždy som bola ok, až raz mi vyšiel nález na cyto. Ostala som veľmi prekvapená, pretože som v tom čase nemala žiadneho partnera, žiadny sex vyše roka a napriek tomu mu vyšlo pozit HPV. Bolo to pred 8 rokmi a dala som sa zaočkovať. Prednedávnom som bola na preventíve a cyto mám ok 😉 držím ti prsty!
@mims_18 vies, ale na posudenie dlzky PN je lekar. On to videl zvnutra. Mne nariadil 4 tyzdne, z toho prve 2 prisne lezanie. Krute? Ano. Ale rezali mi krcok skalpelom. A hojenie bolo dolezite, kedze som este nemala deti. A veru ten treti tyzden som aj krvacala, a aj som vedela preco- koniec PN som travila na chate. A veru rok na to som si tehotenstvo odlezala, kvoli krcku. Drzim Ti palce kazdopadne! A hlavne, pocuvaj doktorov.
@plnenapaprika dakujem, ja tebe a vsetkym ženám, co si tymto presli tiez moc drzim palce, aby uz vsetky vysledky boli dobre. To zase ano, ja som ten typ, co da na lekarov, nebudem sa hrnúť do prace ak by mi to mohlo uškodiť. Ako vidim je to individualne, možno záleží aj na metóde akou to bolo robene.. ale kazdopadne, urcite dam na pokyny lekarov 🙂
@nikaeli mne povedal lekar, ze aj 15 rokov moze byt v tele virus a nieco sa zmeni v imunite a bum.. dakujem moc za podporu aj za opisanie skusenosti.. verim a dufam, ze to bude dobre a urcite sa apson poinformujem na ockovanie a uvidim co mi povie lekar, vobec tuto moznost nezavrhujem.
Dievčatá, dnes som bola v TT u dr Červenku, robil mi kolposkopicke vysetrenie a biopsiu krcka maternice. Vysledky budu cca o tri tyzdne. Vzhladom na HPV sa mam snazit zlepsit si imunitu, zlepsit životosprávu. Boli super aj so sestričkou, len mi prislo, ze na ten virus mal take komenty, ze nestriedat partnerov a tak, hovorim, ze ved mam 10 rokov jedneho, moj gynekolog sa vyjadril ze aj 15 rokov to moze byt v tele.. no proste jak keby som bola nejaka promiskuitna neviem co.. ale tak bol mily asi si to len beriem moc.. stve ma ten virus, keby som ozaj bola nejaka co sa rizikovo sprava v tomto smere ale nie som. O ockovani sme sa zatial nebavili, mna to nenapadlo a on nic nehovoril, nabuduce sa ho urcite spytam. Biopsia ma aj bolela ale dalo sa to vydrzat, horsia je ta gáza, co mi dal do vnutra, ktoru tam musim mat az do zajtra, tlaci ma tam a picha. Dostala som liek proti krvácaniu, ak by som predsa len krvacala tak mam prist na pohotovst.
Priebezne dam vediet ako postupujem, mozno to niekomu v podobnej situacii pomoze.
@noami12 pytala som sa na ten caj, doktor ze nikdy o nom nepocul a na to, ze sa niekde pise, ze sa neodporúča pre tehotne, dojčiace a zeny ktore beru antikoncepciu, ktoru ja beriem, ze tak si to nemam davat ked ak pisu ze nebrat pri antike 🙄 to sa vyjadrila sestricka a doktor vlastne iba to , ze je milion inych moznosti na imunitu 🙈🫣
@mims_18 no pekne teda aj som si myslela ja už som ti na správu odpisala skôr ako som si toto precitala, som ti aj napísala ze myslím si ze ho nebude poznať, poprípade skus sa opýtať tam na tej stránke oni sa tým čajom venujú, alebo ešte ti môžem odporučiť opo obchod - Česká stránka ten chlapík žije maximálne zdravo, môžeš mu napísať mail s tvojim problémom a on ti odporučí niečo dobré na tu imunitu a invidualne aj na tvoj problém. On tiež vilcacoru nepozná 😀 tak potom ešte ma napadlo ze v lekárni sa môžeš skúsiť informovať lebo je aj vilcacora tabletova volnopredajna ( ale myslím si ze ten caj je najlepší a preto tabletkovu formu neberiem )
Dievcata ahojte. Dnes som si volala na vysledky biopsie a sestricka mi povedala, ze je tam stredne tazka dysplazia, mam prist po vysledky 3.10.2022 osobne, ze maju plno a skor sa neda a ze “vsak to neni take strasne, to vam nic zatial robit nebudeme, budeme sledovat kazdeho pol roka” a ze s vysledkami od nich pojdem svojmu gynekologovi. Akoze prestávam tomu rozumieť. Toho 3.10 sa planujem samozrejme doktora na vsetko popytat, ale co som citala, vsade sa pise ze pri stredne ťažkej dysplazii sa robi uz konizacia. Teraz akoze co, za pol roka sa ki to moze riadne zhorsit, chceme babatko, ja nebudem teraz rok dva cakat a nakoniec skoncim aj tak na konizacii. Som z toho uplne zmätená. A jasne zlepsovat imunitu kvoli tomu HPV.
@mircalla urcite to spomeniem, moj gynekolog to vie, len mi pred tym nez ma poslal na onkogynekologiu povedal, ze najskor toto treba dat do poriadku a potom babatko (navyse beriem kvoli zlému hormonalnemu profilu a nepravidelnej menstruacii antikoncepciu) ze antikoncepciu ak nebude vyslovene potrebne nemam vysadiť. No som zvedava co mi povie jeden lekar aj druhy. Neplanujem stracat cas uz, takto sa to presne ako u tvojej sestri moze roky tahat.
@mims_18 Ona nebola na onkogynekologii. Len gynekolog 3 roky hovoril o konizacii, miesto toho len ze treba sledovat atd a stale to bolo rovnake. Tiez mala HVP, ale detaily neviem. Ja mam za sebou tiez konizaciu, na onkogynekologii som nebola. je to rychly zakrok, pre mna urcite lepsie ako sa roky stresovat. Bolo to 17 rokov dozadu, medzitym som mala 2 deti a odvtedy vysledky ok. Mozno sa treba opytat ake su rizika konizacie.

@mims_18 drž sa. Ja som práve týždeň po konizácii.