Výsledok cytológie HSIL a pozitívny HPV
Ahojte, ja som zistila vcera vysledok opakovanej cytologie LBC, kde teda vyslo HSIL - plus som pozitivna na viacero typov HPV (16,18..). Kazdy rok chodim pravidelne na preventivky, na cytologiu, som v tomto velky poctivec, kedze mamina mi zomrela na rakovinu vaječníka, mala aj rakovinu prsníka.. cize je tu slusna predispozícia. Dost ma šokovalo to HSIL, kedze este min rok som mala cytologiu v poriadku 😔 moj gynekolog mi dal odporucenku do trnavy do onkogynekologickej ambulancie dr. Červenkovi.. dnes som sa nedovolala, lebo tam vlastne ani nie su podla ordinacnych hodin, tak volam hned zajtra. Viete mi povedat niekto co ma tam asi caka? Budu mi robit nejake dodatocne vysetrenia alebo rovno dohodneme tu konziaciu? 😞 taktiez som citala, ze pred operáciou, resp anestezou by zena mala aspon na 4 tyzdne vysadiť antikoncepciu, ktoru ja beriem, nakolko mi vysiel este pred tymto vsetkym aj zly hormonálny profil, problemy s cyklom a chceme babatko, tak dohoda s mojim gynekológom bola, ze nasadíme na par mesiacov a hned po vysadeni sa budeme o babatko pokusat. No a teraz jasne, ze babatko kym sa dam do poriadku neprichadza do uvahy 😞 ale co ma prekvapilo dr chce aby som dalej antiku brala, vraj ak to nebude nevyhnutne nevysadit. Ale vsak ked pojdem asi na zakrok tak ju budem musiet vysadiť, tak nerozumiem preco nie hned, nechcem potom stracat cas, kedze to ma u mna vsetko nejaky rýchli priebeh.. prepacte za dlhy prispevok, velmi sa bojim a som od vcera uplne hotova 😞 deti nemame ziadne a velmi by sme chceli uz 😖
Prepacte, ze zakladám novu temu ale v tom vlákne kde sa o tom bavili zeny, takmer nikto neprispieva a naozaj mam strach.
@sisoun ako krvacanie? Bolesti? . Ja som mala od utorka len špinenie a dnes už krv ako pri menštruácii. Asi som to prehnala s pohybom a nešetrila sa dosť. Tak od dnes musím aj keď je to ťažké
@santia1605 Ahoj, az teraz citam, ze si pisala. No ja som po konizacii nekrvacala,, len taky ruzovy vytok som mala. Za mnou bol doktor viackrat, aj mi vsetko vysvetlil. Vravel, ze krvacat silno nemam a keby nieco mam prist. Takze ja som len ruzovy vytok, ale v pondelok som hned dostala menstruaciu.. uz mi konci. Ja som sa snazila setrit, tyzden som ani syna na ruky nezdvihala, bol manzel doma. Tak sa setri ak sa da, aspon ten tyzden, mne kazali 6t ziadna namaha. Tyzdne syna nezdvihat. Kedy budes mat vysledky?
@sisoun ahoj tak ja som krvacala silnejšie len jeden deň. Odvtedy sa šetrím ako viem. Tiež mám manžela doma na 2 tyzdne potom príde na 2 sestra aby som sa šetrila....ale je to ťažké nič nerobiť a hlavne rozlíšiť co je uz veľa a čo ťažké...výsledky budem mat 18 teho. Tak sa modlím aby boli v poriadku a som bola zdravá ❤️🙏.len to čakanie je strašne. Prajem veľa zdravíčka 🙏❤️
@santia1605 drzim palce, verim ze budu vysledky ok, ja budem mat tiez okolo 18. vysledky. Daj vediet potom🍀🍀
@santia1605 Ahoj, mala si uz vysledky? ako dopadli? verim ze fajn🙏 Ja idem zajtra rano do nemocnice, minuly tyzden mi volala sestricka ze uz su, a zajtra mi dala termin, ze dr mi povie k tomu🙈
@sisoun ahoj hej bola som včera ze mam lsil ci som mala nechápem to....o 3 mesiace kontrola cytologia, aj na tie HPV vírusy .a ze ak by bolo zle niečo tak mi vypalia tam to tkanivo ci co to som tiež nepochopila lebo to bolo rýchlo rýchlo u lekára
@sisoun držím palce🤞 a daj vedieť 😉
@santia1605 Ahoj, tak vysledky z histologie som mala zle… idem na hysterektomiu😞vzhladom ktomu ze uz nechceme dalsie deti, dr vravel ze toto je najlepsie riesenie, lebo ja som mala lezie na vnutornom krcku, a ten sa neda dobre kontrolovat cytologiou a kolposkopiou.
@sisoun To mi je ľúto 😔. Ale na druhej strane radšej dat všetko preč ako by malo byt niečo zle časom. 😉❤️
@santia1605 dakujem, tak to aj beriem, radsej teraz ako neskoro. Chcem sa ta spytat, ci este krvacas po konizacii? lebo v utorok budu 4tyzdne a ja stale ano, ale len slabucko take spinenie a neviem ci je to este ok, po tyzdni od konizacie som dostala mestruaciu, a teraz uz 3t stale krvacam ale hovorim, len take spinenie ale aj tak.V stredu som bola sice po tie vysledky ale nekontroloval ma, len mi povedal co a ako.. a zostala som v takom soku z toho, ze som sa zabudla na to opytat. Tak zajtra asi zavolam svojmu gyn.
@sisoun ja som na druhý deň po konizacii krvacala deň potom už iba špinenie možno týždeň . Inak vôbec som nekrvacala. Ale ja sa aj dosť šetrím ako kázali. Ale vraj je to v poriadku napríklad par dni krvácať potom nič ale skus si radšej zavolať. Držím prsty a veľa zdravíčka prajem. ❤️🙏
@santia1605 ahoj! Smiem sa spytat ako sa mas teraz? Aj mne prisli zle vysledky, dnes opakoval dr cytologiu.
@tl999 už nekrvacam už je tomu 7 týždňov. Cítim sa dobre. V maji mam kontrolnú cytologiu.

@sisoun tak po včerajšku som po zákroku ale ani nikto nepovedal co mi robili...doktora som ani nevidela. Neviem ci to brali iba vzorku ci zobrali cele tkanivo...ani nič. Včera som mala len špinenie dnes už ani to. Je to normálne? Bolesti žiadne. Čakám na výsledky z histologie