Vysoké hodnoty železa v krvi v tehotenstve. Čím to je?

zajo510
2. dec 2008

ahojte kočky, chcem sa opýtať čím môžu byť v tehu spôsobené vysoké hodnoty železa v krvi? či to má vplyv na bábo atď....hranica je tuším od 11 do 21 a ja mám 32. je to veľmi zlé?

zajo510
autor
3. dec 2008

...halooo, nikto s tým nemal problém? nikto mi nepíše ☹

alica147
3. dec 2008

zajo ahoj a tvoj lekár ti k tomu nič nepovedal? 😒

junovka
3. dec 2008

zAJO, NEVIEM CI SI TO CITALA, ALE NIECO SOM NASLA, TAK NEVIEM CI TI TO POMOZE ☹

Nadbytok železa má za následok hemochromatózu, ktorá má dve formy. Primárna hemochromatóza je recesívne dedičná genetická porucha (je zvýšená črevná rezorbcia železa) pri ktorej sa železo ukladá v parenchýmových bunkách tela. Transportné a zásobné bielkoviny sú preplnené železom a v telesných tekutinách sa nachádza tzv. "katalytické" železo (nie je to voľné železo, ale železo v takých komplexoch, ktoré sú schopné katalyzovať Fentonovu reakciu, t.j. vznik hydroxylového radikálu. Je veľmi pravdepodobné, že hydroxylový radikál má dôležitú úlohu v patogenéze rakoviny pečene, ktorá je častou komplikáciou poškodenia pečene pri hemochromatóze.

junovka
3. dec 2008

...NAJLEPSIE BY BOLO, KEBY SI SA PYTALA NA HEMATOLOGIU 😉 Drzim palce

zajo510
autor
4. dec 2008

junovka, no to si ma potešila ☹

dnes som bola na odber krvi na ferritin a kapacitovú väzbu či čo to s tým súvisiace a má sa k tomu dr. vyjadriť. sranda ale je, že predošlé tehu som mala hodnoty železa pod normálom a tak som si ho doplňala a teraz ho mám bars veľa. dnes som debatila s jednou dr. a tá vravela, že tie hodnoty nie sú také strašné a že to by nemalo mať vplyv na bábo a na moje orgány - kedže sa to vyskytlo len teraz, ale aj tak to treba sledovať. tak snád to bude ok.

prvapomoc
4. dec 2008

zajo510,zbytočne sa nestresuj.pýtaj sa na hematologiu,ale kludne to môže byť spôsobene aj tým že si bola zahustena aj vtedy vychadzaju zvyšene hodnoty železa 😉 je možne že ked ti to urobia v inom labaku a pred odberom sa dostatočne napiješ(len čistu vodu)hodnoty budu ok.držím palce 😉

zajo510
autor
5. dec 2008

ďakujem kočky, že ste mi napísali, uvidím čo bude na výsledkoch, potom dám vedieť...tak pekný večer zatiaľ

enah
14. jan 2013

@zajo510 Ahoj ako Ta preliecili? Bola si na hemoglobii? Som v 8tt a nasli mi zelezo 46 µmol/l , mam z toho celkom strach, pretoze lekarka povedala, ze to nic nie je, ze musime primarne preliecit mocove cesty, ktore maju zapal.
Lenza mna to zelezo stresuje, taktiez mam z neho silnu zapchu. 🙄

zvedavamt
24. feb 2013

@enah
ak este treba:
močove cesty si preliec tinkturou z Kapucinky,odstrani aj streptokoa a zlateho stafylokoka ak je treba
železo sa da aj prirodne doplnit trstinovou melasou a zacat papat cviklu,mojej mame to velmi pomohlo

mifar17
27. jún 2013

Ahojte ako to dopadlo s tym zelezom vasim?Aj mne zistili zvysene a som v 16.tyzdni.Pri prvom tehotenstve som ho musela doplnat a teraz mam hodnotu 40.Tak co vam na to povedali doktori?

anka229
14. feb 2019

@mifar17 ako to prosim vas dopadlo? Mam podobny problem, len niesom tehotna. Pred tehotenstvom ste vedeli aku mate hodnotu? Vzrastlo to az pocas tehotenstva alebo mohlo byt vysoke uz predtym?