icon

Vysoký prolaktín u partnera

martinazvo
26. aug 2012

Ahojte, chcela by som poprosit o radu, ci nemate skusenosti s vysokym prolaktinom u partnera, mal hodnotu 278 a lekari nas velmi vystrasili ohladne nadoru na hypofize, prosim poradte ci mate podobny problem, co robit. Je v starostlivosti endokrinologicky, vzali mu opat krv a o 2 tyzdne ma mat vysledky...

zabka888
20. nov 2012

@martinazvo aha takže to sa ročne platí potom to mrazenie..no celkom sa to dá.. a čo teda, či budú čakať ked daju manžela doporiadku či sa to nezlepší a skúsite prirodzene, či budete musieť to riešiť cez CAR?

martinazvo
autor
20. nov 2012

@zabka888 no uz ani nie, uz nemame cas na nejake skusanie, ja budem mat o mesiac 35 a manzel ma 40 a hlavne to sa nezlepsi natolko aby bola sanca, takze babo je jedna vetva co riesime a hlavicka druha...

zabka888
20. nov 2012

@martinazvo jaaaj no tak vás vek súri 😒 my máme 27 ale tak tiež to nechcem nejako dlho naťahovať, čím skor sa to začne riešiť tým asi lepšie 😉 predsa s vekom tie šance klesajú 😒

martinazvo
autor
21. nov 2012

@zabka888 presne tak... a poistovna to ma tiez obmedzene, 3 pokusy, ale do 39. roku veku zeny... a aj ked verim ze nebudeme musiet opakovat, predsa len moze sa to stat a ono je to zataz na organizmus a asi sa to neda velmi rychlo za sebou opakovat... no dnes sa okolo 14,00 hod. dozviem, co urolog a ci sa veci konecne pohnu dalej...

zabka888
21. nov 2012

@martinazvo joooj moja, tak to vám silno držím palce nech to výjde na prvý šup 🙂 a ako dlho ste sa vlastne predtým snažili?? a čo tej urolog povedal?

martinazvo
autor
21. nov 2012

@zabka888 ahoj, tak aspon nejake dobre spravy, urolog to uzavrel a zajtra som objednana na tano k mojmu lekarovi a dufam ze uz posleme ziadost 🙂 vies co oficialne napisali ze rok kvoli poistovni ale bolo to tak 8 mesiacov...

zabka888
21. nov 2012

@martinazvo tak to je fajn 😉 tak snád sa vám to rýchlo pohne a čoskoro sa budete tešiť z bábatka 😉 aha tak celkovo ste sa snažili 8 mesiacov? či ešte aj predtým kým ste to začali riešiť?

martinazvo
autor
22. nov 2012

@zabka888 ahoj, tak ziadost do poistovne je odoslana, niekedy cca. v polovici januara by mala byt schvalena... uz mame naplanovane aj lieky, takze si tam pojdem potom po recepty, pocka sa na menzes a mozem zacat pichat injekcie 🙂 takze odhadujem ze niekedy na prelome mesiacov januar/februar alebo zaciatkom februara by sme mali mat 1. pokus IVF + ICSI 🙂

No my sme taky nestandardny par - velmi nestandardny 😀 - spoznali sme sa v oktobri minuly rok, po Vianociach ma drahy poziadal o ruku, odvtedy sme sa zacali snazit... v maji svadba... a kvoli veku a kludnemu svedomiu sme isli na testy ci je vsetko ok v auguste, lebo predsa len ten vek vies... no a prislo sa na veci s tym prolaktinom... takze sme zrychleni, ale aspon sme sa "netrapili" zbytocne niekolko rokov...

zabka888
22. nov 2012

@martinazvo fúha tak to ano, vy ste išli na to rýchlo 😉 ale tak zas na druhej strane načo čakať 🙂 len škoda, že s tým bábom je to také komplikované 😒 ale tak už len 2 - 3 mesiace a bude to 😉 ktovie čo nás všetko ete čaká 😒

martinazvo
autor
22. nov 2012

@zabka888 tak ano, my sme sa tak spravne "nasli" tak naco cakat 🙂 ... no a musime verit ze aj s babatkom, aj s hlavou bude vsetko ok... a vy ako s babatkom budete pokracovat?

zabka888
23. nov 2012

@martinazvo ved to je jasné 😉 neboj určite bude všetko ok a za budúci rok na vianoce sa už budete tešiť traja a možno aj viacerí 😉 no my zatial to riešime prirodzene, ešte nám nikto nepovedal žiadny záver a endokrinolog povedal že on nevidí problém.. tak ale mm podje na urologiu na sono semeníkov a na spermiogram, tak potom uvidíme, už teraz mám strech z výsledku 😒 tvoj mužík mal veľmi znížený ten testosteron? MM ho má 4,3 a má byť 7,9 a viac ☹

martinazvo
autor
23. nov 2012

@zabka888 no my mame ani nie 2 ☹ a teraz tiez absolvoval u toho urologa sono, bolo to treba k tej zaverecnej faze... ale zase aspon budete vediet ako na tom ste a keby bol zly spermiogram, tak sa uz nemusite trapit a poriesite CAR... a milovat sa budete uz len z radosti 😀

alusha
24. nov 2012

ahojte dievata, pridavam sa s podobnym problemom...aj ked deticky uz mame... manzel ma problemy s vysokym tlakom a tepom, tak chodil po vysetreniach a zistili mu dost vysoky hormon hypofyzy, tak tiez ho doktorka poslala na MR hypofyzy s podozrenim na adenom s vylucovanim toho hormonu.... zistili mu to vcera, tak som z toho hotova.... zial ma vsetky symptomy, ze tam ten adenom bude, ten tlak je jednym priznakom okrem ineho.... priberanie na bruchu, mesiacikovita tvar, strie na bruchu, puchnutie noh.... ach strasne sa bojim toho vysetrenia....

zabka888
24. nov 2012

@martinazvo tak a myslíš že ten spermiogram sa nedá nejako vylepšiť vitamínmi?? že by tie spermie sa začali tam nejako množiť a zlepšovať 😀

zabka888
24. nov 2012

@alusha ahoj, tak držím palce aby tam ten adenom nebol! Čo som čítala tak nie každý čo má vysoký prolaktín ho tam má.. Mojmu mužíkovi ho v juni našťastie nenašli, ale strašne sa tiež bojím čo bude v januári ked pojde na opakovanú MR ☹ Liekmi by sa to malo dať do poriadku aj ked tam je adenom, ale samozrejme nemože byť príliš veľký. Tak ty máš oproti nám šťastie, že už máte detičky, nám sa to žial nedarí a asi to ani nebude také lahké ako by sme chceli 😒

martinazvo
autor
24. nov 2012

@zabka888 tak aj moj muz papa selezin ace, vit. E obaja, kys. Listovu ja, snazime sa pomoct si ako sa da ale tak v nasom pripade to prirodzene nepojde takze je to skor len taka barlicka... ale iste, vam ked povedali ze nevidia problem tak skusajte, da sa tomu pomoct 🙂

zabka888
24. nov 2012

@martinazvo no to zatial povedal laen endokrinolog, ktovie čo povie urolog, si myslím, že ten to tak pozitívne vidieť nebude ☹ no mojmu teraz zakázali všetko do januára do tej hospitalizácie, tak mu nič dávať nemožem, len občas ked si dá vit.E ale to ozaj len občas 😒 takže asi nič z toho teraz 😖

martinazvo
autor
24. nov 2012

@zabka888 tak si uzite kludne sviatky a po novom roku sa do toho pustite, vies aj keby to dopadlo tak ze by ste museli vyuzit sluzby CAR, aspon by ste mali pred sebou viziu babatka... tak ako aj my teraz. Ak to schvalia tak uz niekedy koncom januara / zaciatkom februara sa pokusime o noveho cloviecika...

martinazvo
autor
24. nov 2012

@alusha ahoj. Tak drzim palce, ver ze to dobre dopadne, to cakanie je tazke, ale musis manzela teraz podporit. My cakame na stanovisko lekarov, ci a kedy pojde manzel na operaciu, adenom sa potvrdil a chcu to dat von...

zabka888
24. nov 2012

@martinazvo tak to je jasné, aj ked najradšej (asi ako každý) by som bola keby sme sa tomu vyhli.. ale pri našom šťastí sa asi nevyhneme 😒

martinazvo
autor
24. nov 2012

@zabka888 vies v takychto chvilach si vravim ze mame stastie, ze keby sme boli generacia nasich rodicov tak by sme boli bezdetni, ale takto mame stale nadej..

zabka888
24. nov 2012

@martinazvo tak to ano, v dnešnej dobe je našťastie toľko možností 😉 ja sa utešujem už aj tým pomaly, že existujú aj darované spermie 😀

martinazvo
autor
24. nov 2012

Iste. Tak my mame v mrazaku manzelove. Pre istotu 😀

zabka888
25. nov 2012

@martinazvo no neviem či si aj my nedáme, ak vobec nejaké bude mať 😒

martinazvo
autor
25. nov 2012

@zabka888 pre pokoj na dusi dajte si niekde spravit spermiogram a uvidite, vela veci sa da riesit... uvidis bude to dobreee 😉

zabka888
26. nov 2012

@martinazvo no ved ideme na spermiogram, lebo endokrinolog ho poslal k urologovi na sono semenníkov a aj na spermiogram.. len neviem či to vobec do januára stihneme lebo u nás sú 2 urologovia z toho jeden je totálne oničom a ten druhý má nenormálne veľa ludí.. Tak sa musíme poponáhlať alebo sa objednať ak sa bude dať.. Mám normálne hrúzu aj z toho sona, ale tak nejaké hrčky alebo čo nemá tak dúfam že aspon to bude ok.

martinazvo
autor
26. nov 2012

@zabka888 ahoj, no sono robili aj mm a nasli mu cysticku, ale nic velke cca. 1cm a doktor vravel ze s tym netreba nic robit... neboj bude to ok... ale ak chces, kludne chod hocikam do CAR, aj ked vas tam este nevedu... podla mna spermiogram vam tam spravia bez problemov... tu v Iscare stoji 9,-€ zakladny a tusim 16,-€ podrobny ale robievaju vsetkym ten zakladny... a vysledky su za pol hodinku...

zabka888
26. nov 2012

@martinazvo no my to máme dosť daleko do CARu, tak ked to robí aj u nás urolog tak to dáme spraviť zatial tam, tiež je to za poplatok tuším 10 € 😒 a uvidíme podľa výsledkov..No ved to ano cystičky tam možu mať, tak ako aj my ženy mávame..

martinazvo
autor
26. nov 2012

@zabka888 jasne, no ved uvidite, kazdopadne sa pohnete dalej. My stale nevieme co s tou operaciou, v piatok nam nepovedali nic, cakame zase do stredy 😠

zabka888
26. nov 2012

@martinazvo jooj to je najhoršie toto čakanie 😒 a kde mu to budú robiť??