icon

Vysoký prolaktín u partnera

martinazvo
26. aug 2012

Ahojte, chcela by som poprosit o radu, ci nemate skusenosti s vysokym prolaktinom u partnera, mal hodnotu 278 a lekari nas velmi vystrasili ohladne nadoru na hypofize, prosim poradte ci mate podobny problem, co robit. Je v starostlivosti endokrinologicky, vzali mu opat krv a o 2 tyzdne ma mat vysledky...

martinazvo
autor
26. nov 2012

@zabka888 asi BA Kramare, ale asi skusim kontaktovat aj prednostu v NZ, aspon na konzultaciu...

aurolea
27. nov 2012

@martinazvo
U muzov zvyseny prolaktin byva predzvestou nejakej choroby. Zvysenie mozu navodit aj rozne lieky na dusevne choroby, vysoky krvny tlak, lieky na zaludocne vredy, dokonca z bylin to moze byt aj zihlava. Dalej to moze byt sposobene aj nadorom hypofyzy alebo znizenou cinnostou stitnej zlazy, oblickovou nedostatocnostou alebo poruchou pecene....
Neuvazovali ste zajst napriklad aj na bioregulacnu diagnostiku? My v nasom centre spolupracujem s teamom spickovych lekarov, ktori su odbornici v mitochondrialnej medicine....viac info o tomto druhu mediciny aj tu na MK: https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/aurolea/

martinazvo
autor
27. nov 2012

@aurolea ahoj, vdaka za informacie... asi si si necitala nasu komunikaciu predtym, ale manzel uz ma diagnostikovany makroadenom hypofyzy a uz je v starostlivosti endokrynologicky...

zabka888
5. dec 2012

@martinazvo ahoj moja 😉 tak dnes sme boli na spermiograme a má ho na 50 %.. čiže každá druhá spermijka je schopná oplodnenia 🙂 tak neviem či je to dobré ale asi by to mohlo byť aj lepšie 😒

martinazvo
autor
5. dec 2012

@zabka888 ahoj moja, no takto Ti neviem povedat, lebo na % nam to nikdy nevraveli... nevies pocet? kolko milionov?

martinazvo
autor
5. dec 2012

@zabka888 mozes brat je normalny chlap by mal mat 15-20 milionov, potom sa este posudzuje pohyblivost a tvar...

zabka888
5. dec 2012

@martinazvo neviem, počet nenapísali, teda napísali, že 15 ml spermii/ml asi 50% s dobrou propulzivitou, morfologiou..Neviem nevyznám sa v tom. Beriem len že ked má 50 % tak snad z tých 20 milionov (čo je optimum) má tak 10 milionov..
Doktora ani nevidel, kedže na vyšetrenie ide až 21.12., toto sme si dali spraviť skor a sestrička ked mu to podávala tak povedala že každá druha spermia vie oplodniť vajko 🙂

martinazvo
autor
5. dec 2012

@zabka888 tak to gratulujem, myslim ze z pohladu muzskeho nie ste kandidati na CAR, max. Skusia nejake IUI a bude babatkoo ;))))))

zabka888
6. dec 2012

@martinazvo dakujem mojka 😉 aj ked ete sa neteším, uvidíme čo povie doktor a bojím sa aj toho aby ked mu v januári nasadia v Lubochni nejakú liečbu aby mu nezabili s tým tie spermie 😖

martinazvo
autor
6. dec 2012

@zabka888 tak pre tento pripad nam odporucili zmrazenie... a aj sme tak radsej spravili "keby nahodou"... inak my stale nevieme nic nove, lekarka stale nema informacie z Bratislavy od tych dalsich lekarov... manzel jej uz ani nevola, len sa dohodli ze ked bude ona vediet nieco nove ze sa ozve... len sa mi to uz nezda ze to nejako "zaspalo"... musi si ist ale bud. tyzden pre lieky tak som zvedava ci sa nieco dozvie... inak mame aj 1 dobru spravu, volala som vcera do poistovne, tak ziadost uz revizna lekarka schvalila, takze uz len tak tyzden to bude cakat na nejaky podpis a v januari teda ideme na to 😀

zabka888
6. dec 2012

@martinazvo no uvidíme čo nám odporúčia.. fúha inak to je hrozné ako sa to naťahuje aj ja som sa akurát rozčulovala, že neviem načo aj mojho muža nechal v Lubochni čakať zas do januára!! ved ked sa to od septembra do novembra nezlepšilo, tak sa to asi ani do januára nezlepší.. mal ho tam hned hospitalizovať a hladať príčinu a u urologa sa mohol vyšetriť aj dodatočne,vrrr.. len to naťahujú!! aj tvojho ktovie či nebudú robiť až v januári, lebo teraz sviatky budú už chcú lekári oddychovať..
tak to je super 🙂 za chvílu budete mať babatko v brušku 🙂

martinazvo
autor
6. dec 2012

@zabka888 tak oni tvrdia ze to tam mal roky, vies tak potom pre nich mesiac hore/dolu... ale tie nervy co mame ach jaj :( ... no verim ze sa to podari, aj ked pocitam aj s tym ze nie, nie vzdy je prvy pokus aj uspesny... ale bol by to pekny darcek, v januari mam narodeniny 🙂

zabka888
6. dec 2012

@martinazvo no ved to ano, mna by tiež zaujímalo ako dlho to má moj.. ale podla príznakov tiež usudzujem, že dosť dlho 😒 to je jasné, že to nemusí výjsť na prvý pokus ale mysli pozitívne a ver, že to výjde a budeš mať krásny narodeninový darček 😉

martinazvo
autor
6. dec 2012

@zabka888 no akurat sme sa dohodli s drahym, ze si vybavi lieky na 2 mesiace, nech mame v decembri / januari "klud" na centrum a na babatko... a potom pourgujeme aj tu hlavicku ak dovtedy nebude nic nove... vy si tiez uzite Vianoce a v januari uvidite co dalej, ale neboj urcite to bude dobre 🙂

zabka888
6. dec 2012

@martinazvo no my už len tie výsledky od urologa a bude pokoj, už sa teším na Vianoce, aspon sa trošku odreagujeme a nebudeme myslieť na choroby 😉

zabka888
11. jan 2013

@martinazvo ahoooj moja 😉 som ti ani nedala vedieť ako sme dopadli u urologa čiže všetko v poriadku (aj ked krv mu nebrali) a na ten spermiogram povedal že to neni také hrozné tých 50 % 😉 tak som bola celkom spokojná. Len sa nejako neozývali z tej Lubochne, tak tam volal a doktor ho objedná zas na čo najskorší termín na MR a asi tam hned aj ležať pojde.. A zas sme tam kde sme boli, zas mám nervy a strach aby sa mu tam niečo neobjavilo od toho júna ked tam bol naposledy, joooj 😒 a vy ako? čo máte nové? 🙂

martinazvo
autor
11. jan 2013

@zabka888 ahoj, tak to su dobre spravy... polezi si a uvidite... musis verit ze je to ok... ja som vcera dostala mrchu a od zajtra si picham injekcie... ale svokra nahle ochorela, tak som sa dnes narychlo zbalila a idem byvat k mojej mame kym nebude zdrava, lebo ja teraz NESMIEM ochoriet... tak drzim palce a daj mi vediet ked budes mat nieco nove 🙂

zabka888
11. jan 2013

@martinazvo dakujem moja, viem že musím veriť aj ked je to ťažké 😒 ale tak snád ked mu tam nič v júni nenašli, tak dúfam že to bude dobré 😉 juuuj tak ty to už máš zachvílku 🙂 držím silno palce nech všetko ide tak ako má a daj potom vedieť 😉 ako dlho si to budeš pichať?

martinazvo
autor
11. jan 2013

@zabka888 cca 10 dni? Zalezi ako budem reagovat...

zabka888
11. jan 2013

@martinazvo tak nech reaguješ len čo najlepšie 🙂 držím palce 😉

martinazvo
autor
11. jan 2013

@zabka888 dakujem pekne! Dam vediet ako sa to vyvija 🙂 pekny vecer!

pacifica
18. jan 2013

Ahojte babeny viem že to tu asi nepatrí ale mám velikú prosbu o radu.S priatelom sa snažíme o bábetko a nakolko je priatel vo vyžšom veku,poslali ho na spermometriu.Dnes sme boli v LM a tam nám bolo povedané že sa spermie vôbec nehýbali,takže máme prísť znova o 3 mesiace.Môže byť príčina aj to že sme ich prenášali vo flaške v nezohriatom aute,nakolko sme tam museli byť už o 8 ráno a dochádzali sme 30 km.Taktiež spomenul doki že tam bola baktéria a poslal nás na kultiváciu.Ak máte niektorá s týmto skúsenosti budem moc vďačná.

martinazvo
autor
25. jan 2013

@pacifica ahoj, no spermie sa musia priniest max. do 1 hodiny na rozbor v telesnej teplote... takze asi to bol problem...

pacifica
25. jan 2013

@martinazvo Ahoj,nám povedali že max.2 hodiny a do takej hodiny sme ich doniesť mohli,nie však v telesnej teplote.No netušila som že im chlad môže ublížiť,myslela som že práve teplo ich zabíja.

martinazvo
autor
26. jan 2013

@pacifica tak treba zopakovat ( najlepsie s odberom na mieste) a uvidite co a ako a ako dalej...

martinazvo
autor
26. jan 2013

@pacifica a ta bakteria tiez nie je problem, zistia aka, daju antibiotika a bude to fajn,neboj vsetkym sme si presli.

pacifica
26. jan 2013

@martinazvo Máme tam ísť zas o 3 mesiace,tak uvidíme.Moc ďakujem za odpoveď Martinka.Ešte jedna otázočka,čo treba dodržiavať pred tým odberom ?(zdržanlivosť a kolko,nefajčiť,lebo priatel je fajčiar..atd)

martinazvo
autor
30. jan 2013

@pacifica 2-5 dni sex. abstinencia red odberom (naj 3 dni)... co sa fajcenia tyka netusim, lebo manzel je nefajciar, ale za mna ako nefajciarku cigarety su hnus na cele telo...

zabka888
31. jan 2013

@pacifica nám povedali, že do 30 min. to treba doniesť.. takže asi čím kratší čas tým lepšie 🙂 podla mna nič iné okrem sexuálnej abstinencie netreba dodržiavať, samozrejme aj napr. alkohol 😀 tak to je asi logické že po preflámovanej noci nepojdete na spermiogram 😀

pacifica
31. jan 2013

@martinazvo
@zabka888
babeny moc dakujem.