Vysoký prolaktín u partnera
Ahojte, chcela by som poprosit o radu, ci nemate skusenosti s vysokym prolaktinom u partnera, mal hodnotu 278 a lekari nas velmi vystrasili ohladne nadoru na hypofize, prosim poradte ci mate podobny problem, co robit. Je v starostlivosti endokrinologicky, vzali mu opat krv a o 2 tyzdne ma mat vysledky...
@zibi Parlodel a teraz po novom Cabest
@zibi ahoj, u nas bol zly spermiogram a tak sme na to prisli, manzel ma makroadenom - nador na hypofyze - 9x10x14mm... Lieky isto zalezia na endokrinologovi, manzel teraz zmenil lekarku a po konzultacii s neurochirurgom sa meni liecba, stale dufame a je sanca ze sa to liekmi zacne zmensovat, zatial je super uspech ze to nerastie... Co sa prolaktinu tyka, hodnoty zalezia na labaku, kazdy ma ine hodnoty, mm zacinal na hodnote 250 pri limite 29... Teraz uz ma dlhodobo pod tych 29 a aj spermiogram sa nam lepsil priebezne. Naposledy sme ho robili ale pred rokom a stvrt, lebo sme otehotneli, syncek ma uz 6 mesiacov... Ale chceme ist na druhe, tak uvidime o par tyzdnov ako to so spermiogramom vyzera aktualne 🙂
@martinazvo mojka ani vam sa nezmensuje? Ani nam akosi :(
@zibi no zalezi na polohe...u manzela ma taku polohu, ze niekam "tlaci", ale kym nerastie tak je ok, lebo ma v poriadku aj zrak... A keby sa zmensil, bolo by to uzasne!
@zabka888 ahoj moja, a vy teda tiez mate nador? Ani som nevedela, to sa kedy zistilo, a kde, tiez na hypofyze?
@zibi ahoj, no je pravdepodobne ze ho poslu, lebo treba zistit pricinu... Dlhsie sa caka, ale je to pohoda, hlavne ak mozem poradit dajte si z MR spravit aj CD s fotkami. Stoji to len 3 eura ale napriklad nas neurochirurg si to pozera, je to lepsie ako len sprava (popis) ak by ste to do buducna potrebovali, ktory vam poslu cca. 2 tyzdne po vysetreni...
@martinazvo ok dik .... dam vediet ako sme dopadli so vsetkym a co endokrinolog na to
Nedari sa Vam otehotniet? Mate cysty, alebo myomy, ktore sa Vam nedaju vyliecit? Prave pre Vas je tu cvicenie AVIVA, ktore je jedine na Slovensku. Uz sme pomohli viacerym zenam, ktorym sa nedarilo pocat babatko a nepomahali im ani umele oplodnenia. V maji robime prve 4hodinove cvicenie. Tento krat v Samorine. Nevahajte a prihlaste sa. Skuste prirodzenou formou pomocou jednoduchych cvikov otehotniet,alebo sa zbavit cyst a myomov.
@zibi drzim palceky... my ideme akurat rozbehnut 2. babatko, v utorok idem opat do Iscare 🙂