icon

Vysunuté platničky

orlica76
18. dec 2017

Ahojte, mam vysunute platnicky a chcela by som poradit, co Vam pomohlo pri tomto probleme. (ake lieky, ake cvicenie, aka operacia, mozno masaze....atd.)
Vopred dakujem za Vase rady a skusenosti 👍

isabel11163
20. dec 2017

Z vlastnej skúsenosti môžem odporučiť na začiatok SM systém aspon na nejaké 2 mesiace a potom nájsť naozaj dobrého trénera a začať makať vo fitku..Ja mám vysunute platnicky v 3 miestach utlak nervou -obe nohy posunuté krčné stavce atď..trapila som sa 3 roky chodila na infuzie rehabilitácie ale všetko malo len dočasný efekt..operácia bola posledná možnosť ako si pomôcť ale chcela som sa jej vyhnúť tak som začala makať vo fitku od marca a už po 2-3 mesiacoch som nemala žiadny problém žiadne bolesti proste nič..robím silovy tréning 3-4 x do týždňa aj s ťažkými váhami a neskutočne sa mi podarilo spevniť chrbtove svalstvo..Ešte v januári tohto roku som ťahala nohy doslova za sebou a teraz behám ako nič..Ak budete chcieť nejaké bližšie informácie rada odpoviem pretože viem aké to je..Ja mám stále pocit ako by som objavila Ameriku pretože som bola v tom že proste žiadny šport mi nepomôže a už vôbec nie niečo kde sa robí s váhami atď.

chulieta
20. dec 2017

odporúčam sa obrátiť na dobrého fyzioterapeuta, aby Vás vyšetril po kineziologickej stránke, vyšetril pohybové stereotypy. Väčšinou sa jedná o problém so zapájaním brušnej steny, preťažovaním chrbtových svalov... čiže teória posilnenie chrbtových svalov nie je na mieste, oni su až moc silné, skôr im treba odlahčiť, teda vo väčšine prípadov je tomu tak... odporúčam cvičenie metódou DNS, ide o cvičenie ktoré Vás naučí znovu získať ideálne pohybové stereotypy tým prestane dochádzať k preťažovaniu chrbtových svalov a ničeniu si platničiek. Ešte je dôležité, či ide o bulging alebo herniáciu diskov, či extrúzie diskov a hlavne ktorým smerom, či mediálne laterálne alebo dorzálne...
Keď tak mi písnite...

katkaluky89
20. dec 2017

ak si niekde od nas ja som po operacii chodila do Popradu na rehabilitaciu mediren spinalne centrum pan doktor Dionyz Jesenský top lekár veĺmi mi pomohol Thomayer vysetrenie keď sa predklaňaš s vystretými nohami a prstami by si sa mala dotknúť podlahy keď som v auguste tam prišla mala som od podlahy 80 cm čo som sa nemohla zohnúť a po rehabkach len 12 cm a to s nabitymi fixatermi v stavcoch. odporúčam Brunkov metodu cvičiť a SM system 🙂

didileo
20. dec 2017

@evkano1402 elektrický vankúš pod krížami. Stupeň č. 1 (z 3 st.), t.j. najslabšie vyhrievanie aj to s občasným prerušovaním. A samozrejme teplo sa obliekať. Niekedy si pripadám už ako cibuľa. Obuv s hrubou podrážkou. Vo všetkých topánkach ortopedické vložky, nie gélové. Možno som Vám na smiech, ale pomáham si ako viem.

oli18
20. dec 2017

@isabel11163 A to ti doporučil lekár?

evkano1402
20. dec 2017

@didileo
na ortopedickych vložkach uz fungujem roky.
A zimusnu hrubu obuv nosim pomaly az do maja.
Zo skusenosti - mokre teplo (vana) nepomaha, skor naopak.
Ja si zapnem radiator na plne, mam taky hokerlik a pritlacim si krize chrbat o radiator a sedim ako babka.
Momentalne ma trapia silne bolesti krcnej chrtice, krkom neotocim, fungujem na saloch, satkach, ale chcelo by to nieco ine, parafin, alebo cosi take.
Na rehabku som objednana az koncom Januara😒.
Cvicim skor take natahovacie na chrbticu ako posilovacie.

ncora
20. dec 2017

@orlica76 Ahoj jš mám jednu vysunutu a druhú úplne roztecenu platničku....odporúčali mi operáciu....odmietla som a všetci sa divia ze s takým stavom chodím......A moje odporúčanie.....*SM systém.....nájdi si niekoho s certifikátom.....absolvuj pár lekcií kúp si lano a cvic doma.....nič lepšie neexistuje....pozri si na Youtube videá priamo od Mudr.Smiška.....tvorcu Sm systému......vysunuté platničky potrebujú spevnit vnútorné chrbtove svalstvo....žiadne tabletky nepotrebujem.....A chodím a som bez bolesti.......nech sa dari......

orlica76
autor
20. dec 2017

@ncora Ahoj, dakujem pekne za radu, ale mne SM system nepomohol🙈.....cvicila som fakt poctivo kazdy den po dobu 6m pod dohladom a bolesti pretrvavali😓....teraz skusam pilates a zda sa mi, ze citim ulavu, tak uvidime....nevzdavam sa a budem cvicit a verit 👍👌🏽

ejlin123
20. dec 2017

@orlica76 mne pomohol Pilates, jednoznačne odporúčam...

isabel11163
20. dec 2017

@oli18 ten SM systém ano ale na to fitko som si sama - našla som si skvelého trénera to je základ niekto o kom si presvedčená že mu môžeš dôverovať vzhľadom k tomu že tak ako môže byť cvičenie nápomocné môžeš si aj ublížiť ak vykonavas cviky nesprávne..

jamipato
20. dec 2017

@katkaluky89
@dada7701
@didileo zienky prosìm, koľko cca vám trvalo po operácii kym ste mohli ìsť do prace? Kolko ste boli na PN? Vďaka

oli18
20. dec 2017

@jamipato Ja na desiaty deň po operácií som bola fit. Jasné že som 1-2 mesiace bola PNS.

dada7701
20. dec 2017

@jamipato ja som bola v septembri, vo februari v kupeloch a od marca do prace...uz som musela....ale to zalezi co ti budu robit....

dada7701
20. dec 2017

@oli18 na 10 den po operácii fit 😲😲? a akou metodou operovali ? ja som 2 mesiace poctivo ležala, po troške som začala sediet o chodení ani nehovorím...

didileo
20. dec 2017

@dada7701 ach, jedinálásko, to Ťa kto operoval? a kde? dva mesiace ležať? nestuhla si celá? Druhý deň po operácii začínala rehabilitácia na posteli a do jedálne som išla už po svojich, síce s bedrovou ortézou, ale sama.

dada7701
20. dec 2017

@didileo bolo to ešte v roku 2011 v Košiciach...také boli odporúčania, jasné,že som chodila, aj rehabky,sedieť nie, až postupne...ale viac menej ležala...myslím že som urobila dobré...všetci ktorých poznam, a ktorí sa po operácií poponáhľali nedopadli dobre...je to zásah do tela, treba to zahojiť a potom sa čudujú,že majú zrasty a tie ich bolia ešte viac...ale je to na každého zvážení...ja som si už vytrpela dosť...už sa nikde neponáhľam...peniaze sú dôležité, ale nie na úkor zdravia....
...neodpovedala si mi,akou metodou operovali teba ?!

dada7701
20. dec 2017

@dada7701 ..operoval ma sám prednosta Gajdoš😖...za to,že teraz je to horšie si môžem sama, pretože po operácii som rodila a veci s tým súvisiace, pri deťoch sa šetriť nedá, takže to bolo len otázkou času..aj napriek cvičeniu...

katkaluky89
20. dec 2017

@jamipato ja uz som rok na PN s prace ma hned vyrazili takze smola ale ak sa budesstarat o seba a mas aj na rok na kupele ja idem v januari tak o 3-4 mesiace mozes len to je riziko nevies co sa moze stat a polovicny invalidny

didileo
20. dec 2017

Aj moju svokru operoval MUDr. Gajdoš a odviedol veľmi dobrú prácu. Ako píšeš - tehotenstvo, pôrod, starostlivosť o deti - všetko indikácie, ktoré pooperačnému stavu nie veľmi pomáhajú, ale pre deti matka obetuje všetko. A akou metódou? Ja ani neviem aké metódy existujú. Klasika - celková anestéza, výmena platničky, pospájané skrutkami.

didileo
20. dec 2017

@dada7701 Prepáč, nevšimla som si, že si sa ma pýtala akou metéodou ma operovali.

jamipato
20. dec 2017

@katkaluky89 no toto sa tyka mojho manzela,má posunutu platnicku o 6,5mm medzi 4a 5stavcom ,uz pol roka má hrozne bolesti ,ktore mu prechadzaju az do nohy.V pondelok bol na kontrole a u ortopeda aj neurologicky a ta mu navrhla operaciu.Najprv konzultaciu u neurochirurga ,ale on to odmietol,chce skusit ten SM system

katkaluky89
20. dec 2017

@jamipato uz 6,5 je vela ze mu odkazujem to sm uz neda dokopy ja som mala tolko a hned pod noze

katkaluky89
20. dec 2017

@didileo Ja mam robenu TLIF transpedikularna fixacia nove platnicky a este fixatery do stavcov ja som mala spondylolistezu ako diagnozu mne sa uz spajali stavce medzi sebou a hryzli mi miechu mala som velke problemy dost aj s chodzou atd..

dada7701
21. dec 2017

@katkaluky89 myslím,že nie je pravda,že nepomôže nič, len operácia...každý sme individuálny, niekomu robí problém 3 mm,tak že nemôže chodiť a niekomu nerobí problém 8 mm....treba skúsiť najprv neinvazívne metody a nie hned rezať....je to predsa zásah do tela...teraz už po tých skúsenostiach by som sa dala operovať len vtedy,keby mi hrozil invalidný vozík...ako som už písala...operácie majú svoje riziká a niekedy zrasty robia vacšiu bolesť ako samotná platnička....
...môj fyzioterapeut mal prípad ked mu prišiel muž po štyroch a intenzívnym 3 mesačným cvičením..a to aj každých 30 minút doma poctivo cvičil a dostal sa z toho bez operácie....to je ale výdrž 😲
...samozrejme ako som písala,každé telo je individuálne, preto netreba brať,že mne to pomohlo,tak aj inému to pomôže....
...áááááááááááááááále vykecávam sa tu..chcem tým všetkým povedať,že najprv treba skúsiť všetko možné a až potom rezať...to je ale len moj názor...

dada7701
21. dec 2017

@katkaluky89 oooo moj, pozerám,že to si bola niekedy v máji na operáciu ? ako sa máš teraz ? verím,že je to už ok, aj napriek skrutkám v tele..

chulieta
21. dec 2017

@orlica76 skúste DNS je to najlepšia metóda aká existuje pretože ovplyvnuje patologické pohybové stereotypy a mení ich na ideálne. nehovorím to len preto, že som "čítala alebo počula" som certifikovaný DNS terapeut, pracujem s tým, mám skúsenosti aj s SM systémom, certifikát mám od samotného Richarda Smíška ešte z roku 2004 čo sa na SVK ani len nešuchlo o ňom, takže viem porovňať. Len dôležité je, navštíviť FT ktorý sa tomu venuje, aby Vás vyšetril a povedal kde konkrétne zlyháva stabilizačný systém a podľa toho začal stavať s Vami konkrétne na Vás problém CJ...

juliet86
21. dec 2017

Ja odporucam v ba fyziiterapeutov roberta baumanna a zoltana sykoru. Ja som cvicila aj mckenzie dns. Smko nie. Jogu. Aj vo fitku som makala predtym nez som dostala bolesti....bola som 10mes pn teraz nenarocna praca. Bolesti mam stale ale mensie a najma to uz cele akceptujem a beriem inak. Mbe najviac ponahs chodza po nerovnom povrchu v lese. A lezkat pocas dna meditacia a ked je zle tak veeeela tepla. Mam vysunute platnicky v hrudnej

janariso
21. dec 2017

@juliet86 mozem sa opýtať,ako sa vam prejavuje to vysunutie v hrudnej?mna asi mesiac boli hrudnik ale len pri urcitych pohyboch tak preto sa pytam.dakujem pekne

orlica76
autor
21. dec 2017

@chulieta Dakujem za reakciu, ale neviem co je DNS ?
Mozte mi viac napisat do IP ?
Vopred dakujem 👍