Vysunuté platničky
Ahojte, mam vysunute platnicky a chcela by som poradit, co Vam pomohlo pri tomto probleme. (ake lieky, ake cvicenie, aka operacia, mozno masaze....atd.)
Vopred dakujem za Vase rady a skusenosti 👍
@orlica76 na chrbticu je výborná akupunktura a daju sa s tým riešiť aj platnicky....aj to je možnosť a bolo by ju fajn skusit,ale treba hľadať akupunkturistu, ktorý nelieči iba symptomatiku ale rieši aj celkovú diagnostiku...
Baby, taká inkriminovana otázka - čo sexuálny život? Ste opatrne? K tomuto mi nikto nic nepovedal... Jasné, ze nerobím aerobik v posteli, ale.... 😆a posledné dni ma dosť picha v okolí operovanej platničky, aj noha, stále rôzne prejavy... Ja mám už traumu a paniku zo vsetkeho-ze sa mi to zopakuje...na kontr idem koncom januára. Od febr.nastupujem do novej práce a nemôžem si dovoliť chorobu hneď. chcem byť fit...
@tamtamka26 nuz ano nerobim co mi zvysuje bolest ci uz ide o domace prace alebo sex
@isabel11163 mozem poprosit o radu??
@katkaluky89 Dobrý deň, mám po MR mám vysunutí platničku 6mm neurologička mi vravela , že zrejme už len operácia :( Dnes idem k neurochirurgovi , on rozhodne , veľmi sa bojím ľudia má odrádzajú od operácie , vôbec sa do toho nerozumiem nikdy som nemala problém ani len podobný , ako sa rozhodnúť ? Ako ste to po opke prežívali ?
@salvia247 Čo je DNS Metoda ?
@jankajanka111 neviem v akom si stave, ale ja som rada, že som sa dala operovať. Ale ja som ju mala už aj vytecenu a rozdrvenu a obrovské bolesti. Po operácii som dodržiavala nariadenia, rehabilitovala a som nový človek 👌👌. Ale mám kolegov, ktorí to doma vylezali, rehabilitovali a dali sa dokopy aj bez rezania. No ja si myslím, že sa im to časom zase ozve....
@tamtamka26 Ďakujem za odpoveď ja ju mám vysunutu nemám bolesti , ale je v krčnej časti kde je miecha , a akú máš jazvu ? Ako si sa cítila po operácii ?
tamtamka26
Ozvat sa moze aj po operacii...
Rovnake pravidla platia pre cloveka co je po operavii ako pre toho co to vzal do vlastnych ruk.
Cize cvicenie po cely zivot, spravna chodza a hlavne zmena ziv. Stylu
@adelix1 samozrejme, preto sa šetrím a robím všetko pre to, aby sa neozvala...
@jankajanka111 jazvu mám minimálnu, ani nie 2cm, ale mám ju tesne nad zadkom... Ak teda nie si v takom vážnom stave, nešla by som pod nôž. Ja uz som pred operáciou nemala potrebu ísť niekoľko dní ani na WC. Podozrievali ochrnutie sfinkterov na ktoré mi platnička tlačila... Po operácii som sa dala rýchlo dokopy.
@tamtamka26 A čo bolesti po opke ?Ake boli dalo sa to vydržať ?
@jankajanka111
6mm urcite nieje na operaciu.
@adelix1 ale ja to mám v krčnej oblasti pri mieche
@adelix1 pozrela som videá , už som z toho debil neviem čo mám robiť som zúfalá , prečo potom neurochirurg hovorí že je nutná operácia , ukazoval mi mr a tá platnicka sa skoro dotýka miechy , neviem vôbec čo robiť lebo ak je šanca že to sa dá cvičením napraviť tak nechcem operácii ale čo ak ochraniem alebo čo ja viem čo mi hrozí jed to tak nechám
@jankajanka111
Ja sice v driekovej ale 11mm.
A aj neurochirurg vie, ze krcnu date lahsie do poriadku. Lebo tam nieje taka zataz.
Pozrite si este video kde porovnavam snimky z magnetickej(klik na kanal a uvidite v ponuke) .... Je tam viditelne poskodenie a o 5 mesiacov podstatne zlepsenie. A uz nieje potrebna operacia.
@adelix1 áno pozrela som , ale potom prečo neurochirurg mi povedal te už len operácia mi pomôže , nerozumiem tomu , prečo nepovie nech cvičím

@dada7701 ani to necitit tie skrutky len ked je zmena pocasia urcite sa mam lepsie a som rada ze je to zamnou uz 🙂