Vysunuté platničky
Ahojte, mam vysunute platnicky a chcela by som poradit, co Vam pomohlo pri tomto probleme. (ake lieky, ake cvicenie, aka operacia, mozno masaze....atd.)
Vopred dakujem za Vase rady a skusenosti 👍
@jankajanka111
Mne to tiez povedala neurologicka. Nakolko za 1 rok som bol u nej 3ti krat uplne bloknuty.
A potom som si nastudoval vsetky moznosti a zobral to do vlastnych ruk...otazka je ci ste ochotna obetovat vela casu a energie. Ak ano da sa to
@adelix1 Tak ja už neviem čo mám robiť o sedem dni opka , hrozneee
@jankajanka111
Tak ak ste sa predsa tak rozhodli... Tak drzim palce aby to bolo ok a hlavne pomohlo
@jankajanka111 po operácii úplna pohoda. Najviac som sa bála tých bolestí po nej, samozrejme najprv mi dávali utlmovaky, ale po pár dňoch už nich... Možno aj kvôli mladému veku. Neviem
@tamtamka26 chápem ,myslite že 34 je mladý vek ? 🙂))
Ľudia ja neviem či mám smolu alebo čo , rozhodla som sa ísť na tu opku , aj som sa už tak nastavila jedno s druhým a mňa začalo už štvrtý deň intenzívne pichať v ľavo pod rebrami no ako neviem teraz či to riešiť nechať tak , čo robiť
Zrušili mi opku pól dňa pred nástupom
@jankajanka111 ja som mala 33 a všetkým som pripadala mladá...
Ahojte môžem sa spýtať ma niekto z vás skúsenosti nervovými koreňmi z platničky l5s1 je to hrozne hlavne keď už niekto absolvoval operáciu úrovni plarnitnicny excizia L5/S1 teda len tzv orezanie a ma problémy zas na tom istom mieste a hlavne nervové korene 😟😔 je to nepríjemné hlavne z toho dôvodu ze nemôže človek normálne chodiť ťahá do jednej nohy a a a v krížoch tiež
@lindass ahoj ja mam presne rovnaky problem, L5S1 4mm Extruzia disku, vyzaruje do nervov na nohe, to je najhorsie na tom, cvicim 2mesiace DNS system podla fyzioterapeuta. Dufam ze sa mi to zlepsi. Uzivam aj magnerot a milgammu.
@lindass ja som mala toto
Ahojte, ja mam vytečenu platničku, tiež mi tlači na nerv. Nohu mam strpnutu, slabšiu, bolesti nemam, len niekedy,, keď dačo viac porobím a podviham. Zvažujem operáciu, lebo sa bojím ochrnutia
@snezienkaaa82 prečo by si mala ochrnut? Teraz ťa možno nebolí, ale rieš to. Platnička tlači na nerv a ten sa postupne oslabuje a potom ešte len môžeš ochrnut. Nevymyslam - to bol môj prípad. Takmer som ochrnula na nohy a celú vyučovaciu sústavu... Iba zázrakom sa mi sfinktery obnovili a nie som na plienkach.
@tamtamka26 bolesti som mala, ved určite vieš aké..... Asi rok som mala bolesti, nohu som ťahala za sebou. Lieky síce pomohli,proti bolesti, no platnička by tiekla a úlomok tlači na nerv. Chodila som na rehabilitáciu, jeden fyzioterapeut ma dal celkom do poriadku. Trvalo to asi vyše roka. Teraz nám síce 2 roky pokoj, no noha je strpnuta. Preto zvažujem operáciu.
@snezienkaaa82 neviem, či operácia na strpnutu nohu pomôže... To je zrejme už poškodením nervu. Asi len cvičiť + Milgamma. Na MR si nebola?
@tamtamka26 áno, nerv je určite poškodený. Teraz neviem, čo je horsie
@snezienkaaa82 no ale nerv ti nezoperuju, na to už len cvičiť + vitamíny...
@tamtamka26
@snezienkaaa82 ake mate davkovanie Milgammy ? A co cvicievate ? Diky
@marttina333 ja chodím na zumbu 😄, to asi veľmi na chrbát nepôsobí, ale ja už som v super stave 👌. aj jogu cvicievam doma... Milgammu som brala tuším 2x denne...
Ženy, ja, cvičím len trochu, normálne fungujem, len si dávam veľký pozor. Kam rešpekt pred tým ulomkom, čo mi tlači na miechu. No neviem, zvažujem, či to neoperovat, no vraj sa to zvykne vstrebať. Nerv mam poškodený, to je iste, len to trpnutie je neprijemne, no.....
A inak lekjarka v Ružomberku mi odporučila nie milgammu ale revitanerv forte
@marttina333 skus revitanerv forte
@tamtamka26 dobrý deň mala by som otázku tiež ma urgentne operovali L5 uvoľnenie nervov a orezanie platničky zajtra budú dva týždne. Vyprázdňovanie je už v pohode i keď konečník a sedacie svaly stále strpnute , no mne zostalo paralyzované chodidlo pravej nohy ako dlho trvá pokým sa to upraví? Ďakujem
@katustek mala si vysunutí platničku, či vytečenu? Ale komplikácie boli?
@snezienkaaa82 prasknutú,vytecenu už
@katustek ako ja. Mam nohu strpnutu trocha, inak som ôk. Co ta dohnalo na operáciu?
@snezienkaaa82 ja som mala platničky L4/L5vysunute od 2018 chodila som na rehabilitácie, následne začala chodiť cvičiť aj vo fitku veľmi mi to pomohlo cítila som sa super . v auguste 2021 sa mi sekciou narodilo tretie dieťa a problémy začali v októbri trpnutim nohy , bolesť krížov,bedier v novembri som bola na Mr už bola prasknutá ale na op to vraj nebolo chodila som na infúzie, rehabilitácie, aj prt obstrek mi robili bolo to stále horšie a horšie až prišla bolesť tej nohy taká palivá akoby mi ju niekto do ohňa hodil a začala mi tŕpnuť už panva, zadok .... Hospitalizovali má a o pár hodín som sa už nevedela ani vycikať , tak rýchlo nová MR a už ma aj chystali na operáciu ,tam sa už nedalo rozmýšľať nad ničím iným.... Toľko som trpela,tak som sa bála operácie už dávno som malá ísť nemusela som mať také následky... Operačná rána má vôbec nebolí, chrbtica ešte kapanek kostrc ale každý deň je to lepšie. Najhoršie sú tie následky.... Syndróm cauda equina a doma pol ročné dieťa.... Strašne sa bojím, že mi tá noha už tak zostane...
@katustek ja som mala tiež vytecenu a prasknutu... S nohou som ešte ťahavo chodila cca 2mes po operácii a ani neviem ako sa to popravilo... Samozrejme som cvičila potom, na nohu po čase elektroliečba. A určite choď do kúpeľov, mne sa nedalo 😒.

@jankajanka111 ahoj aj ja som po operácii krížovej platničky ktorú mi robili minulý rok .Teraz má čaká operácia krčnej , majú mi meniť 3 platničky a robiť vystuž . Držím ti palce aby všetko dobre dopadlo