icon

Vysunuté platničky

orlica76
18. dec 2017

Ahojte, mam vysunute platnicky a chcela by som poradit, co Vam pomohlo pri tomto probleme. (ake lieky, ake cvicenie, aka operacia, mozno masaze....atd.)
Vopred dakujem za Vase rady a skusenosti 👍

tamtamka26
28. feb 2022

@katustek inak sa čudujem, že s takou chrbticou si išla na ďalšie dieťa. Ako si to zvládla? Neboli komplikácie?

katustek
28. feb 2022

@tamtamka26 no otehotnela som neplánovane, a ako som písala cítila som sa dobre a aj celé tehotenstvo som bola ok, žiadne väčšie problémy.... Samozrejme ku koncu ma už chrbát pobolieval ale nič také, že by ma to obmedzovalo v pohybe do konca tehotenstva som každý deň chodila na prechádzky ... Skôr mi príde, že či mi pri sekcii tam tá platnička nepraskla.

katustek
28. feb 2022

@tamtamka26 a koľko si po operácii? A ako fungujes?

tamtamka26
28. feb 2022

@katustek pri sekcii asi nie. Mňa robili v 2017. Fungujem bez problémov, samozrejme sa šetrím, ale ako som písala, cvičím aj zumbu zarovno zdravými. Ale ja som taký typ, čo sa otrasie a ide ďalej. Niekto marodi aj polroka. Budeš vidieť, ako sa budeš cítiť, všetko sa postupne upraví, neboj.

snezienkaaa82
28. feb 2022

@katustek moja noha je tiež strpnuta, nie celá, vlastne len chodidlo z vonkajšej strany

tamtamka26
3. mar 2022

Ešte som zabudla, mne odporúčali tú nohu stimulovať chodidlo - ci už chodenim po malých kameňoch, steklenim, alebo ihlicou na strikovanie po nej prechádzať... Proste hocicim, čo ju bude dráždiť a nútiť nejako reagovať...

katustek
3. mar 2022

@tamtamka26 áno, ešte v nemocnici mi odporučili stimulovať ju tou pichlavou loptičkou, 10 marca začínam rehabky , dúfam že to pomôže. Sedieť si začala kedy? A zohybat sa? A líhať-vstavat z postele cez brucho ako dlho? Lebo ako mňa tá chrbtica a rána nebolia len tá noha ma obmedzuje . Nebyť tých následkov už by som aspoň s kočíkom von išla 😔

tamtamka26
3. mar 2022

@katustek no len nespekuluj, jeden zlý pohyb a si v nemocke. Chrbtica nie je sranda...ja som síce 2 dni po príchode už piekla bábovku, ale aj tak. Sedieť asi po 2 týždňoch ale len na kúsok zadku na "barovej" stoličke. Proste vysoko, aby si väčšiu váhu mala na nohách... Zohynat tiež len cez nohy - proste si kvoknut. Budeš cítiť, koľko zvládneš... A to vstavanie, veru ani nepamätám, ale snažila som sa čo najdlhšie, lebo to je dosť šok pre chrbticu...

katustek
3. mar 2022

@tamtamka26 no tak to mne je jasné, že chrbtica nie je sranda a snažím sa šetriť koľko sa dá.... No tá barová stolička , žiaľ také nič doma nemám , takže to neviem ako prevediem , kam si sadnem na pol zadku v takej výške 🙈 a čumpnut si cez nohy sa mi tiež ešte dlho nebude dať keďže mám pravú nohu v pecku od zadku po chodidlo... Pekne mi to začína ísť na hlavu čo tiež nie je dobré....

tamtamka26
4. mar 2022

@katustek no ved barová stolička bol len príklad... Môžeš sa "oprieť" hocikde, aj o radiátor, komodu... Ide len o postupné zatazovanie krížov a zvykanie si... Ako posledne môžeš sadnúť do auta - až po 6.tyzdnoch.

olinaaaa
4. mar 2022

@katustek kde ta operovali

anavka4
25. apr 2022

@snezienkaaa82 ahoj, mozem sa opytat ake si mala prve priznaky a zistila si ze ide o platnicku ?mam uz tyzden silne bolesti chrbta, pichanie pod lavym rebrom a take mravcenie.

snezienkaaa82
25. apr 2022

@anavka4 ja som mala vtedy ročnú dcérku akurát, začínala chodiť, často som ju dvíhala. Dlhšie ma pobolieva chrbát, tak som sa dala n a cvičenie. A jedného rána som nestala z postele. Bolesti horsiue ako pôrod, strieľalo niekde od krížov, cez zadok až do nohy, cez lýtko. hnusná paliva bolesť s kombinovaná s pichlavou.

anavka4
25. apr 2022

@snezienkaaa82 oh ano az take silne bolesti to boli ? Mna to az tak neboli chvalabohu ale tak citim diskomfort a mierne seknutie, uvidime ako dalej ake budu vysledky

snezienkaaa82
26. apr 2022

@anavka4 to možno bude len vysunuta platnička, sú na to špeciálne cviky a rehabka. Ja už ju mám prasknutu a vytečenu. Bolesti nemam už, len sem tam, keď dačo viac porobím, no fungujem. Klop, klop

anavka4
26. apr 2022

@snezienkaaa82 a ako ti zistili ze je vytecena ? Mala si na zaciatku velke bolesti ?

snezienkaaa82
26. apr 2022

@anavka4 áno, mala som bolesti, des, pol roka v kuse, bola som potom na ct-cku aj na MR. Dali mi par infúzie,silné lieky a dalo sa to,, do poriadku,,,. Teda, že sa to skludnilo. No nohu nám strpnutu, lebo platnička tlačila na nerv. Ten úlomok vytecenej platničky tam stále mam, tlači na miechu, preto to s trpnutie, no nič strašné, normálne chodím, len si musím dávať veľký pozor.

anavka4
26. apr 2022

@snezienkaaa82 dakujem, a ako sa ti to stalo ak sa mozem opytat ? Aj si nejako potom rehabiltovala/cvicila ?

snezienkaaa82
26. apr 2022

@anavka4 no ono ten chrbát bol už dlhšie namahany, dvíhala som deti a ja 50 kíl 😀🤪 bolel ma, no a raz po cvičení som sa ráno nemohla postaviť. Myslela som si, že len seknute, tak som pár dní po ležala, no nezlepsovalo sa to. Ale ja som sa nemohla ani pohnut is bolesti. Po stvornozky som chodila na wecko. K deťom prišli babky.
Skus fyzioterapeuta, pomáha cvičenie, cvičením sa vue ta platnička upraviť.

anavka4
26. apr 2022

@snezienkaaa82 aha, tak to bolo asi dost vazne, mna seklo ale zvladla som pohyb, aj sedenie v praci, len ked dlho sedim stupnuju sa bolesti…som zvedava veľmi na vysledky a stale dufam ze to nebude vysunutie platnicky😕

marttina333
26. apr 2022

Dievcata a ake cviky vam najviac pomohli ?

snezienkaaa82
26. apr 2022

@anavka4 kľud, to sa dá do poriadku,, no treba to fyzio

snezienkaaa82
26. apr 2022

@marttina333 Kukni SM system, najlepšie začať s fyzioterapeut a potom, keď budu cviky zvládnuté, môžeš už sama.

anavka4
26. apr 2022

@snezienkaaa82 bola som dnes ale pride mi to velmi tazke 🙈

snezienkaaa82
27. apr 2022

@anavka4 áno,, je to zaberá, no zvykneš si a bude to lahsie

iceman777
15. jan 2023

@katkaluky89 a ako si sa citila po operacii a teraz

katkaluky89
30. jan 2023

@iceman777 fungujem ako nikdy predtym..sice pocasie je svinstvo a treba si davat pozor aby si neprechladla ale inac vsetko funguje u mna ako ma len samozrejme treba si davat pozor aj na vahu, cvicit pravidelne a tak

gabifisi
6. feb 2023

@dada7701 mohla by som sa spytat v akom meste?

gabifisi
6. feb 2023

@chulieta mozem sa spýtať,vedela by si nejakého dobrého doporučiť?

malezlate
25. apr 2023