Zabraňuje zvýšená hladina prolactinu otehotneniu?

montinka
16. sep 2011

Ahojte mám otázku.Kamáratka sa snaží otehotnieť( už vyše roka), hormon oestrogen ma v pohode ale má zvýšenú hladinu hormónu prolactinu. chcem sa spýtať či niekto neviete či to môže byť dôvod prečo sa jej nedarí otehotnieť. Počuli ste už o tom niekto?dá sa to nejako upraviť?

evickav
16. sep 2011

ahoj,,, je to veľmi pravdepodobné,,, ale dá sa to upraviť liekmi,ktoré jej napíše gynekológ alebo endokrinológ,,, prolaktín reaguje na stres,vtedy sa vie jeho hladina zvýšiť,,, mali by jej prekontrolovať hodnoty a poprípade napísať lieky,,, držím palce 🙂

anjelicek26
16. sep 2011

Ano velmi pravdepodobne, lieky jej nastavi endokrinolog a do dvoch mesiacov by sa jej to malo upravit. Treba to vsak nadalej kontrolovat.

michaela80
16. sep 2011

Ja som mala hodnotu prolaktinu zvysenu tusim 4 nasobne a bola som aj na ct mozgu ci nejde o nador... ale liekmi sa to upravilo, i ked mi bolo sakramentsky zle po nich, total ma odrovnali ani z postele som nevstavala ale dnes sa tesim 14 mesacnej princeznicke...

strihalka
16. sep 2011

Ahoj, ja jsem pred dvemi mesici mela zle vysledky jak zvyseny prolaktin a tak snizenou funkci stitne zlazy....
Dr mi napsala prasky a endokrinolog na stitnou zl. tez.
Podvou mesicich se mi podarilo otehotnet.
Zeptala jsem se dr. ze ci se mi ten prolaktin snizil a ona po krevnich testech rekla, ze trochu ale ne tolik jak by mel a ze ted se v tele tvori uz sam na zaklade tehu.
Prolktin zyvsuje samozrejmne stres, dale krev, ktera je odebranna mene jak 3hodiny po probuzeni, me treba endokrinolog rekl, ze i on kdyz tam pujde hodinu po probuzeni na krev, tak i on bude mit zvyseny prolaktin....ze to telo se musi uklidnit a ne kdyz se snazi probudit tak jit na krev.... a taky jsem zjsitila, ze kureci maso zvysuje prolaktin.
ALE HLAVNI ODPOVED ZNI, ANO JDE TO A JA JSEM TOHO DUKAZEM🙂, TAKZE DRZIM PALECKY KAMARADCE