icon

Začiatky s menštruačným kalíškom

13. mar 2023

Neviem ho vybrať. Už skôr som ho skúsila a presne preto som ho nepoužívala. Teraz som to skúsila znovu a zas som sa trápila takmer hodinu.
Prečo ich do frasa nerobia s nejakou šnúrkou, aby sa dali vytiahnuť ako tampóny?!?!?!
Ženy, dá sa to naučiť? Nejaká rada?
Mám pocit, že sa mi pri vybrati celý obsah vylial dnu.
Aké boli vaše začiatky?
(Mám gélové nechty, je to problém?)

ninka99865
13. mar 2023

A nemáš tam také to začo potiahnes? Mne sa osvedčilo cupnut roztiahnuť nohy a zatlačiť a keď trošku vyjde tak potom ho pekne chytím a vytiahnem..

autor
13. mar 2023

@ninka99865 myslíš toto čo má tak cca 0,5cm? Tak za toto to naozaj vytiahnuť neviem. Keď čupiš, nevyleje sa?

estrella5
13. mar 2023

Nadých, výdych, upokojiť sa. Skúsiť si čupnúť a zatlačiť, tlakom by si ho mohla trochu posunúť smerom dole, aby si ho mohla lepšie zachytiť. A základ je neťahať nasilu (to fakt nemá význam, nefunguje to ako tampón), musíš uvoľniť ten podtlak, tj. keď ho držíš, vsunúť prst ako keby na stenu toho kalíšku, zrušiť to prilnutie k pošvovej stene, tým by si mala podtlak zrušiť a mal by ti ísť jednoduchšie vybrať.

autor
14. mar 2023

@estrella5 a keď ho stlačím, nevyleje sa obsah dnu?

estrella5
14. mar 2023

Nie

simsalabim
14. mar 2023

@estrella5 suhlasim, tahat je nanic, este to aj musi boliet. Staci na jednej strane uvolnit podtlak, napr. pritlacenim prsta a potom vytiahnut.

54tinka54
14. mar 2023

Musíš ho tak jemne stlačiť aby sa uvoľnil podtlak a tak ho ťahať. Pomôž si aj tým, že ty ho budeš tlačiť von. Neboj, je to len o cviku.

bluemoon24
14. mar 2023

Presne proto! ho nepouzivam. 😅 Strasna panika me chytla, absolutne jsem tam nemohla dosahnout, nakonec mi to manzel musel vytahnout 🤦🏻‍♀️

autor
14. mar 2023

Nemôže to byť veľkosťou vagíny?
Ja mam problém aj tampón zasunúť.
Veľmi by som si chcela zvyknúť a používať ho, lebo je to neskutočne pohodlné.

gejb
14. mar 2023

Ak mávaš slabú menštruáciu môžeš kúpiť menší,ale je to len o cviku...ako píšu ženy vyššie -NETAHAT NA SILU! jedným prstom uvolnit podtlak a pojde

pikulinka
14. mar 2023

Fuha… neviem si predstavit s takymi nechtami zavadzať a vyberat kalistek ….

keiko33
14. mar 2023

Používam ho od leta bez problémov a to mám len ten lacný z DM. Pri výbere treba zatlačiť a palcom z boku kalíšok ohnúť (tým sa uvoľní podtlak) a pomaly vytiahnuť. Chce to len cvik a správnu veľkosť kalíška.

lilope
14. mar 2023

Keďže tam vzniká podtlak, tak ho násilným ťahaním nevytiahneš. Treba uvoľniť kalíšok od steny pošvy prstom a tým ten podtlak zrušíš, kalíšok sa dá potom pekne vybrať. Vyskúšaj.

luckajozko21
14. mar 2023
lienkka1999
27. mar 2023

Ahojte zienky, ak by sme mali niektorá z vás záujem posuniem ďalej, je to veľkosť M, nový, nepouzity, keďže som kupila aj veľkosť S a ta hneď sadla.