icon

Zahlienené mesačné bábätko

bambola82
10. dec 2017

Mam mesacnu dcerku, ktorej v nosteku zistili zlateho stafylokoka, davam jej sinupret, libenar a stale ju odsavam, lenze sa stale dusi s hlienami...strasne malo spinka, lebo sa dusi, ked jej tie hlieny zatekaju do hrdla...ako jej mam este pomoct, nema s tym niekto skusenost?

katharines
11. dec 2017

@gondyo no ked uz zbadate, bude uz prilis neskoro. A to ho papa 3 roku vkuse?

zuzkamargit
11. dec 2017

za mna koloidne striebro tiez velmi opatrne. Z prirodnych veci si zaobstaraj tymianovy krem na riedenie hlienov a eukasol sprej na ulahcenie dychania a dezinfekciu prostredia

bambola82
autor
11. dec 2017

@katrin69 dakujem velmi pekne...ano mame aj fenistil kvapky, davam jej rano a vecer...aj vonku chodíme na dve hodinky, ale tiez ju dusia tie hlieny🙄

bambola82
autor
11. dec 2017

@bosoriak davam dva krat denne fenistil a vonku chodime na dve hodinky, ale tiez sa budi, ked jej tie hlieny stekajú do hrdla😕 cize ten nasivin moze aj dlhsie, nerozlepta jej to sliznicu?

bambola82
autor
11. dec 2017

@marion09 co je to uniflox, sirup?a zabralo to, resp.po akom case?

marion09
11. dec 2017

@bambola82 su to antibioticke kvapky do nosa.o 2 dni bolo vidno zlepsenie.

bosoriak
11. dec 2017

@bambola82 takto, ak ho davas max. 1-2x denne, tak tie dva tyzdne su ok. Pripadne mi lekar poradil napr. Jeden den do jednej dierky, druhy den do druhej. A vela fyziologickeho roztoku pred odsavanim. Je lepsi ako tie morske vody.

bambola82
autor
11. dec 2017

@marion09 ale pomaha to aj pri zlatom stafylokokovi, ten uniflox?neviem, ci mi ho dr predpise, kedze pamycon mi nechcela dat, kym nema zeleny soplik

bambola82
autor
11. dec 2017

@bosoriak uz som zacala davat aj ten fyz.roztok do nosa, tak snad sa nam to zlepsi

bambola82
autor
11. dec 2017

Aaa dakujem zienky za rady...moja dr mi ani zdaleka takto neporadila ako vy

mishicca
11. dec 2017

Aj moja mala mesiac a sople a kasle...my smr mali lrn HEDELIX napr. A odsavala som. Chudatko ked si na to spomeniem do placu mi je... ak kojis skus jej do nosteka miesto sprejov dat materske mlieko... to je vseliek. Drzim palce

bambola82
autor
11. dec 2017

@mishicca ano kojim a uz som jej dávala mat.mliecko do nosteka

zuzkamargit
11. dec 2017

inak ani moja dr by mi nedala pamycon keby deti nemali zelene/zlte. Aj ked sa malemu nasla moraxela a pneumokok myslim (tym druhym si nie som ista) vysvetlila mi, ze sa vyskytuju, najma v kolektivoch a kym nerobia problemy, netreba to riesit. Pamycon inak neznizuje tvorbu hlienu, na to je prave Nasivin. Sinupret hlien rozpusta, takze kludne pokracuj, odporuca sa este aj par dni po vylieceni. Fenistil na odpuchnutie sliznice. Plus ja este davam tie dve veci, co som pisala.

marion09
12. dec 2017

@bambola82 musis sa opytat,ono je to povodne do uska a oko ale nam to predpisala pri z.stafylokokovi....a pomohlo.

bambola82
autor
6. jan 2018

Baby, dr nam konecne dala pamycon na toho stafylokoka, mozem 2-mesacnej kvapkat do nosteka, ci musim s vat.tycinkou vytierat?...ma to dobry účinok, ked budem len vytierat?

nina4
6. jan 2018

@bambola82 ano mozes my ho teraz tiez mame a vyzera ,ze zabera no nam sa uz pridružil aj kaslik a na ten nam dali Prospan 2 x 2,5 ml .a tiez dobre zabera + Fenistil kvapky.

mata0410
6. jan 2018

Moj maly mal tiez zlateho stafylokoka. cca 2 mesiace v kuse sopliky ani anibiotika nepomohli ani pamycon. Vytierala som mu nostek Dynamickym kremom od dr. Nona a pomohlo. Teraz ma znova sopliky z prechladenia tak aplikujem zase. Neviem ci vyhubilo toho koka ale vraj ten krem vyhubi vsetky koky a bakterie. Ale je dost drahy a vela ludi mu nedoveruje ani ja som nedoverovala kym som nevyskusala. Tak odporucam dalej.

salome51
6. jan 2018

Mám syna. Má rok a 5 mesiacov. Presne to isté. Trvá to od jeho 3 mesiacov do dnes. V noci kašle a dusí sa hlienami. Boli sme na vyštrení úplne všade. Je zdravý. Absolvovali sme gastro,ORL, pľúcne, röntgeny, alergológia, hematológia. Nič. Všade ukážkové výsledky. Nechápem to, lebo skoro celý rok kašle a má sople. Zhoršenie stavu bez zjavnej príčiny. Uzavreli nás tým že to prejde vekom. Ale kedy? Ako dlho ešte? Ja už som vyčerpaná, dieťa večne uplakané a mrzuté. Naša liečba je len odsávanie, fenistil kvapky a Nasivin do nosa a takto dookola. On sa niekdy aj pozvracia z toho kašľa a vyvráti samé hlieny. V lete sme boli v Tatrách, to mu trošku pomohlo a teraz v lete ideme na 12 dní k moru. Snáď mu to pomôže.

zuzkamargit
6. jan 2018

@salome51 neskusala si smrekovy sirup? Prave s nim su velmi dobre vysledky pri dlhotrvajucom kasli

salome51
6. jan 2018

@zuzkamargit a kde ho môžem zohnať prosím?

zuzkamargit
6. jan 2018

@salome51 bud si ho robia baby doma na jar same z mladych vyhonkov, alebo ho robi svajciarsky Just. Ak by si ho chcela, ale nemas nikoho v okoli kto s tymito priduktami robi, kludne napis spravu.

helka101
6. jan 2018

@bambola82 dcerka mala tiez tento "problem" ked mala mesiac, nemali sme bacil, ale nakoniec sme zahlienene skoncili na detskom odd.tam nam dr pri prepusteni poradil aby som jej olejcelom masirovala medzi loptatkami, dala si ju lezat bruškom na stehna a potom si nohy kusok vystrela aby bola v sklone dole hlavickou, samozrejme nie velmi dole hlavou a vzdy pred krmenim. Nam to pomohlo aj ked boj s hlienami je nadlho... skore uzdravenie

salome51
6. jan 2018

@zuzkamargit super, objednám teda z toho Justu. U nás viaceré žienky s tým robia. Ďakujem za info.

zuzkamargit
6. jan 2018

@salome51 ak ho zacina niekto brat do rozbehnuteho kasla, odporuca sa zdvojnasobit davkovanie 😉 to len aby si vedela. V novych priruckach to uz nie je, takze ak nemas dlhorocnu poradkynu, nebude vediet. Skus si vypytat, nech ti naberie do malej krabicky aj tymianovy krem a natieraj popri tom hrudnik a chrbatik medzi lopatkami.

danielitta6
6. jan 2018

neviem ci je to aktualne,ale napriklad nasa mladsia si doniesla z porodnice impetigo a aj po atb jej ostal v nosteku.Doktorka dala kvapky,stafylokok nezmizol ani tak.yz nechcela davat nic atb,mala som len pouzivat slany roztok.Nam ale pomohlo euphorbium - homeo kvapky do nosa.Pouzivam aj teraz pri skolkarskych baciloch.A presne ako tu jedna mamina povedala,aj nasa mudr je nazoru,ze koky a rozne ine bacily su normalne a bude ich tam mat vzdy pokial je v kolektive.Ked nesposobuju problemy...

salome51
6. jan 2018

@zuzkamargit robím doma tymiánový sirup. Len keď ten kašeľ je od zatakajúcich hlienov a tie ho dráždia kašľať. Výter z nosa i hrdla je vždy negat. Ono to trvá vyše roka. Je to zrejme chronické. Ale veľmi ti ďakujem za radu. Vyskúšam všetko čo by mu pomohlo.

kortinka
6. jan 2018

Ja som svojej dcérke dala svoje materské mlieko. Odsala som si a kvapatkom kvapla do nosteka. Jedno cele kvapatko som vykvapkala do jednej nosovej dierky. Už v ten deň večer jej to začalo pomáhať. Predtým prípravky z lekárne nezaberali

bambola82
autor
6. jan 2018

A mozu sa s tymto bacilom, deticky ockovat?

danielitta6
6. jan 2018

ja som neockovala kym ho mala,prve sme mali v piatom mesiaci.Ak by babatku stale zatekali sople a bolo zahlienrne,nedala by som ho pichnut

bambola82
autor
25. feb 2018

Ahojte...co mozem dat 3,5 mesacnej na hlienovity kasel?Bronchipret, sinupret, ci iba Fenistil?