icon

Zamĺknutý potrat

laura268
6. apr 2012

Je ste tu taka, kt. prisla o babetko po sponntan. potrate, po missed abort, alebo kvoli zlym vysledkom z genetiky.. ☹ ☹
Ja som bola vcera na kyrete, dg. missed ab. bohuzial.. Baby ako dlho ste spinili, kedy ste dostali menstr.? Nemali ste nejake komplikacie po zakroku? Toto je moj prvy zakrok a pevne verim ze aj posledny ☹ ☹ Nikdy viac nechcem prezit to, co prezivam teraz..
Aky musi byt odstup ked chcem zasa otehotniet? Niekde je pisane 3mes, niekde 3 menstr. cykly, niekde pol roka..
Ake su Vase skusenosti, nazory?

adidas1110
15. jan 2014

Ahojte všetky ... ja som 5 dni po zákroku ... babatku prestalo byt srdiečko boli sme v 10 tt... najhoršie je že mne nič nebolo ... nič ... nebolelo ma brucho nič..... proste som mala zly pocit , isli sme s mm na pohotovosť a po 15 min. sone to doktor povedal " bohužial vec sa má tak, že nevidim akciu srdiečka" .... strašne nič horšie som ešte v živote nepočula.... akékolvek slova boli zbytočne... ☹ aj ked po x hodinovom plakani som to zavolala mame... a ta automaticky zareagovala uplne senzačne proste mi povedala že "mici" tak ma vola.... nič sa nedeje babetko nebolo schopne bolo slabunke mala si toho v tomto obdobi vela ... bud rada ze je to takto a nie že by to prislo neskor... p.s. bolo to povedane lepsie ale uz neviem .. a vtedy som to pochopila.... bolesť je stale fyzicky sa uz teraz citim ok... jasne ze sa musím šetriť aj ked najradšej by som sa išla vybit do posilnovne alebo plavať... čo nemožem... ale už teraz sa teším na ked to príde a moj manžel zase bude hovoriť do bruška... ked si chlapec tak dostaneš hokejku ... a ked si dievčatko tak dostaneš.... prilbu a hokejku 🙂

adidas1110
15. jan 2014

a ešte pridam samozrejme rozmyšlam stale čím to bolo všetko mi chodi po rozume.... ale vzdy si tak v duchu poviem dost nič tymto nezmením.... dame sa dokopy a ideme dalej... moj manžel mi povedal že mi zablokuje modreho konika 🙂 že tolko času čo tu stravim .... ale tak niekedy sa o tom neda porozpravat ani s nim ani s naj kamaratkami lebo si to neprezili....

delirose
17. jan 2014

@misicka7777777 ahoj no ako si dopadla?

misicka7777777
22. jan 2014

ahoj som po operácii 1den--- na poradni mi zistili ze babatko prestalo rast v 8 tyzdni a ja by som mala byt v 12tom... je mi z toho nanič

misicka7777777
22. jan 2014

potvrdili mi to traja doktorti,nechcela som tomu verit,nic mi nebolo,nemala som ziadne problemy... mozno trosku pichanie v pravom podbrusku ,ale to som myslela ze je normal... v pondelok mi robili zakrok a dnes už ani nešpiním neviem či je to ok... mam mierne pichanie a také tahanie cítim ☹

adidas1110
22. jan 2014

@misicka7777777 je mi to luto ☹ tak to si bola na tom cca ako ja ☹ treba sa vyrozpravat, vyplakat ... a snaziť sa robiť niečo aby si na to nemyslela... ale moc sa to neda ☹ držím palce nech si čim skor fit ... ja som 10 dní dnes od zakroku a príde mi to ako pol roka čas ide strašne pomaly .... nech už prejdu aspon tri mesiace...

zuziqu
22. jan 2014

Ahoj misicka, aj ja som mala termin v juli, no v 10.tt mi povedali to iste co tebe a este v decembri som bola na kyrete. Bolo to nieco hrozne a viem ako sa citis. Drzim ti palce aby si to zvladla, a nasla trocha pokoja. Mne velmi pomohli knihy Anjeli v mojich vlasoch a Nebo nie je vymysel

delirose
22. jan 2014

@misicka7777777 ani ja som vobec nespinila ani nekrvacala takze asi je to normalne. Je mi to velmi luto...presne viem ako sa citis ked ti to pomoze😔aj ked viem ze mozno nie, ale mne to pomohlo aj ked je to velmi smutna tema ked sa som dozvedela ja tuto hnusni spravu o ktorej som myslela ze ani neexistuje som si myslela ze som sama na svete, lebo nikto v mojom okoli to nezazil ani to nikdy nepochopi...

misicka7777777
24. jan 2014

moc vam dakujem za podporu...ako ju potrebujem ja tak ja vy... je mi strasne... dnes v noci som mala strasne pichanie v pravom podbrusku... uz ma to prave podb rusko bolievalo aj ked som bola tehotna,tak neviem ci to nema nejaku spojitost so zapalom... ale pichalo ma to tak strasne,ze cela bleda,zimnica na mna prisla... priatel vravi ze ikdeme do nemocnice,ale neviem sa vyrovnat s tym prostredim este po zakroku a hned uz aj znova,viem ze ak je to potrebne,netreba nic zanedbat... co si myslite?

misicka7777777
24. jan 2014

adidaska mas velku pravdu,,,dni idu strasne pomaly ...aj ja by som uz priala tri mesiace po...

adidas1110
24. jan 2014

@misicka7777777 idu veru ☹ ale verím, že už bude len lepšie a lepšie však čo nám iné ostáva .. veriť a pozitívne myslieť ... aj ked viem že je to tažkééé ale s odstupom času to tak príde...a verím že sa stretneme pri lepšej téme a budeme si hovoriť krajšie zážitky 🙂

eimuska
24. jan 2014

@adidas1110 jaj kočky, moc mi je to ľúto, čo sa vám stalo. Ja som si tým prešla v októbri. Nič mi nebolo a išla som konečne po mesiaci na kontrolu aby som opäť videla to krásne srdiečko a aj manžela som mala aby aj on videl. Mala som končiť 1. trimester ale žiaľ. Prišla tá veta ktorú nikto z nás nechcel počuť. Bolo to ako keby mi niekto dal z ničo nič facku. Srdiečko prestalo byť v 9tt. Ale čo sa dá robiť. Bol čas myslieť na to aby som sa dala do poriadku. Hneď sme išli do nemocnice, tam ma objednal na druhý deň na zákrok. Bola som v takom stave, že som lekárovi nedokázala odpovedať. Bola som len schopná odpovedať prikyvovaním hlavy. Po zákroku som krvácala minimálne a mala som bolesti. Po týždni som išla do nemocnice lebo som si nebola istá či som v poriadku. Dali mi injekciu lebo sa mi nesťahovala maternica. O týždeň som tam išla hneď a stále to nebolo dobré, tak ďalšia injekcia. Po ďalšom týždni som išla k mojej doktorke a tá mi povedala, že som zle vyčistená a začal mi zápal na maternici a na oboch vaječníkoch sa mi spravili cysty. Našťastie hneď dala lieky a ďalšie injekcie. Kontrola po prvej MS. Na kontrole mi povedala, že cysty sú preč ale stále nie som dočistená a k tomu sa mi spravil polyp. Tak bolo treba druhú MS. Tá prišla a bola obzvlášť silná. Triasli sa mi nohy, točila sa mi hlava. Ale stálo to zato. Kontrola dopadla nad mieru dobre. Cysty preč, polyp preč a dočistená. Nič krajšie mi nemohla povedať: tak môžme sa začať snažiť.
Bola som viac ako mesiac doma, poplakala som si.Prvé dni bol so mnou doma manžel. Práve sme zatepľovali a mala som na dome robotníkov. Behanie okolo nich mi pomohlo odreagovať sa. Bála som sa ísť do práce lebo som nevedela ako zvládnem stretnutie s okolím a či vôbec dokážem s nimi komunikovať. Ale nebolo to také strašné.
Teraz je tomu presne tri mesiace od tej zlej správy. Malo to byť naše prvé slniečko. Ani neviem prečo si myslím, že to malo byť dievčatko 🙂 S odstupom času sa na to pozerám ako na zlý sen. Na to malé slniečko dosť často myslím. Občas sa mi stiahne hrdlo ale je to oveľa lepšie ako to bolo. So všetkým som vyrovnaná. Dievčatá, držím vám palce aby ste to zvládli. Čas lieči rany. Každá rana sa zahojí. Viem, že veľké rany sa časom ozývajú a občas aj poriadne zabolia. Tak to bude aj s touto ranou. Všetko sa zahojí a nebude to už bolieť. Ale z času načas sa nám ozve tá rana a zabolí, stiahne sa hrdlo a vypadne aj slza. Ale život ide ďalej a každá z nás ma niekoho koho má veľmi rád. A práve na tých ľudí treba upriamiť našu pozornosť. Niektoré majú detičky, iné manželov či priateľov. Nedovolme aby táto rana nám zničila život. Nie nezabudneme. Drobčekovia navždy ostanú v našich srdiečkach.Ale nezabúdajme napriek bolesti žiť pre tých, ktorý sú tu s nami.
@misicka7777777
@zuziqu

zuziqu
24. jan 2014

Eimuska maš pravdu túto bolesť vylieči len čas a blízkosť najbližších.

adidas1110
24. jan 2014

@eimuska dakujem moc a mozem sa opytat??? Uz sa aj snazite ??? Ja chcem pockat tak ako doktor povedal 3 mesiace a potom to skusit znova. Dufam ze budeme dovtedy s manzelom zdravotne ok

eimuska
24. jan 2014

@adidas1110 tak mám druhý cyklus za sebou. Mne doktorka povedala, že už môžeme. Tak uvidíme. Keď sa podarí, tak sa podarí 🙂 a keď nie, tak to nevadí 🙂

tinacho
24. jan 2014

@adidas1110 ahojky, my sme prišli o bábo cca 8-9 tt. Viem si predstaviť ako sa cítiš. Vtedy sa mi zrútil celý svet, uzavrela som sa do seba a nechcela som, aby mi s tým niekto pomáhal. Po týždni dovolenky /lebo PN som nechcela šak načo/ som šla do roboty lebo som musela robila som riadiaceho pracovníka a inak to nešlo. Všetkým som prísne zakázala rozoberať čo sa vlastne stalo, proste nechcela som odpovedať na blbé otázky alebo poznámky typu: asi to tak malo byť, ako ti je, vedela si že si tehotná...a podobné nezmysly. Proste urobila som veľkú čiaru a nemala som vtedy silu sa s niekym o tom rozprávať. Manželov brat nám zrovna oznámil že čakajú, ďalšie kámošky mi volali že sú tehotné a niekto ani netušil čo mám za sebou. Nechala som plynúť čas, veď ten lieči..........Teraz vo februári bude tomu rok čo sme prišli o bábo, snažíme sa už 7 mesiacov a stále nič. Odišla som aj z práce, že vraj stres robí svoje.......no ale asi to nemá byť tak to nie je.
Mne pomohlo vtedy zamestnať si mozog na 1000%, domov som došla ako vyžmýkaný citrón a časom to všetko prešlo.
Dlho mi však trvalo začať sa znovu snažiť, bála som sa....
Uvidíme čo prinesie čas. Veľa síl ti prajem a hlavne nevzdávaj sa nikdy.... 😉

adidas1110
24. jan 2014

@tinacho práve toto ja som bola taka naštvana že som to par dni predtym ako sa to stalo som to vela ludom povedala bola som stastna ze uz 11- 12 ty tyzden .... no a za par dni nič ... ale "uz" je tomu 2 tyzdne je to lepsie aj ked je to kratky čas ... boleť bude asi vždy ... ale tak čas je najlepší liek 🙂
a ďakujeeem 🙂 je super si popisať s niekym ... kto tomu rozumie ... lebo ja sa neviem ani s kamaratkami porozpravať o tom ... ked to nezažili .... presne tie reci typu asi to tak malo byt a bla bla bla bez to v dobrom ze aspon vies ze mozes otehotnieť ... vobec mi to nepomaha...

adidas1110
25. jan 2014

@eimuska tak to držím moc moc palce , nech to vyjde .. aj keď babo si povie kedy chce a či už chce ... každopadne dúfam, že budeš informovať 🙂

diablica130
31. jan 2014

Ja som mala zamlknuty potrat pred 4 rokmi zrazumi prestali tehotenske priznaky bolo to asi v 11 tyzdni zijem v UK a tu sa ide k lekarovi az v 12 tyzdni sla som na pohotovost vysvetlovala som im,ze nieco nieje v poriadku ale oni ze to je ok a ze sa nic nedeje na moje prosby ma vypisali na scan ale az na druhy den tam mi povedali,ze babo uz nezije od 10 tyzdna ze mu nebije srdiecko plakala som lebo hoci mam 4 synov malo to byt nase prve babo s priatelom s ktorym momentalne teraz zijem a jeho vlastne celkovo prve mal vtedy 27 rokov ja 40 on to bral este tak,ze bude dalsie ale ja koli veku hrozne lebo som vedela ze to uz pre mna nebude lahke znovu to skusit aeste aby sa to skoncilo uspesne o to horsie to bolo ze tu zenu necistia ani nic take vraj to vide same a tak som to v sebe nosila celych 5 tyzdnov v sebe bolo to hrozne kazdy dena vsat s pocitom ze to babo co v sebe mate uz nezije po 5 tyzdnoch som potratila teda vyslo to von nebolelo to ani nic iba masivne krvacanie asi 3 hodiny potom uz dobre no ziadna kontorla ani nic.Po roku som otehotnela znova a aj ked so strachom donosila som a porodila krasnu zdravu dceru ktora ma dnes 3 roky a ja 44 no synovia su uz dospeli 23,21,19,16 takze ona je akoby sama a preto sme chceli este jedno babo pred rokom som otehotnela no potratila samovolne v 12 tyzdni opet ziadna kontrola nic ved je to normalne tu podla nich plakali sme obaja uz som stracala vieru no v januari som si nasla na teste ze pregnant 2-3 bola som stastna no opet cakat k lekarovi do 12 tyzdna to nehrozi,rizikove tehotenstvo tu nepoznaju ani tabletky na udrzanie tehotenstva takze chod do prace a nikoho nezaujima ze robis v zimnom prostredi kde je to riziko vecsie teraz by som mala byt v 10 tyzdni no v sobotu som zacala mat hnede vytoky tak som sla na pohotovost a co myslite co spravili?Nic jedine co ich zaujimalo bol moc ci som urcite tehotna pytala som ich aspon urobit scan no nic take po prosbach ma vypisali na druhy den teda na vcera celu noc som sa modlila nech je vsetko ok ale nebolo podla scanu som iba v 5 tyzdni takze to vyzera ze babo uz nezije 5 tyzdnov alebo mam pomyleny termin ale ak je babo mrtve mozem mat este stale priznaky?Bolia ma prsia som unavena nic ma nebavi som v koncoch uz mi asi nieje sudene mat babo mam prist o 10 dni na scan ci babo podrastlo aby vedeli co je realita :(

satanka1
31. jan 2014

@diablica130 kokos..uzasny pristup...nemam slov

diablica130
2. feb 2014

@misicka7777777 a priznaky si mala stale ako tehotna?

eimuska
2. feb 2014

@diablica130 ahoj, ja som o drobčeka prišla v 8tt ale prišlo sa na to keď som išla na kontrolu v 12tt. Malé bolo mŕtve 4 tt. Nepamätám si únavu ale viem, že som prsia nemala už také napäté a ani už neboleli. Skús sa trošku uvoľniť, viem že to je ťažké a držím palce aby všetko dobre dopadlo.

lubka1983
6. feb 2014

Ahojte tak pisem znova .hcg kleslo zle mi urobili kyret nechali mi tam nieco tak s tym mam problemi.dnes mi pichli dvojitu vyvolavacku aby sa to same uvolnilo ale dala mi k tomu doktorka fraxiparin,viete mi povedat vi s tym mate skusenost?????tento moj pribeh som skratila lebo tych vysetreni a inj bolo tolko ze az

borovica
6. feb 2014

@lubka1983 neboj vsetko odide samo prvou ms,mne takisto. 😉

lubka1983
6. feb 2014

@borovica Dakujem...bojim ked som bola mladsia nebola som taka ustrachana.....najviac nechapem preco ten fraxiparin

jaana47
10. feb 2014

@laura268 ahoj laura tiez som po spont. abborte missed v 9tt, a uzje to 4tyzdne po kyrete... a este mam problem lebo mi hCG neklesa stale mam hodnotu 142 tak chodim po nemocnici a stale na krv.....
je to staaasne bol to uz moj druhy potrat ☹ prvy bol pred 2 rokmi, teraz sme skusali znovu babatko a zas potrat... mam mutaciu genu MTHFR 677T, zvyseny homocystein, tiez potvrdenu vrodenu trombofiliu... pri druhom tehotenstve som si pichala Fraxiparin 0,4ml, brala som kyselinu listovu, duphaston, anopyrin a aj tak nic nepomohlo ☹ doktori nas poslali na geneticke testy, vraj pricinou opakovanych zamlknutych potravov je v 60% chyba v chromozonoch.....som zvedava co nam zistia a stasne sa bojim...druhy kyret a zivot sa mi zrutil, nemyslim na nic ine ako na to, ze som mohla mat uz deticky ☹
baby, ktore ste si tymto presili, viete aky je to priserny pocit prazdna, smutku a nevyslovnej bolesti. drzim vam palce musime verit ze to bude dobre budeme mat niekedy babo....

zuzanka28
20. feb 2014

Ahojte mne v utorok oznámili tu hroznu spravu ze nebije srdiecko mala som byt v 9tt a plod sa prestal vyvijat v 8tt poslali ma dimiv a mam cakat na krvacanie ale stale nic..zazila to niektorá? Nemali ma hbed vycistit?? Mam strach a ten bol pocit ze mam v sebe mrtvy plod uz tak dlho je strašný

lubka1983
20. feb 2014

@zuzanka28 ahoj tu hroznu spravu som si vypocula aj ja 20.januara 2014 bola som 13tta plod zevraj zodpovedal 10tt u mna necakali uz to bolo dlho aby sme cakali na krvacanie.tebe ale museli povedat ze ked nic tak kontrola,nie???

zuzananinka
20. feb 2014

tuto bolest vylieči len čas a vytúžený uzlík v náručí - viem presne o čom píšete, čo cítite a aké je to ťažké - hlavne nestraťte vieru v šťastný koniec aj ked je to niekedy veeelmi ťažké - to bábo, duša, ktorá má prísť príde v pravý čas ... držte sa budúce maminky a maminky všetko dobre dopadne

bajana
20. feb 2014

@zuzanka28 to ma mrzi... ja som zacala krvacat na zaciatku 11tt, dr. zistila, ze srdiecko nebije a plod ma velkost 6+4tt....netusim ale, ako dlho som mala v sebe mrtvy plod, ale vyrovnala som sa s tym pomerne skoro...dr. mi kazala cakat tyzden, ze by bolo lepsie, aby som sa vycistila sama...nastastie do 48 hod. bolo po vsetkom....som jej neskonale vdacana, ze ma neposlala hned na kyret, pretoze sme sa mohli zacat snazit hned po MS, co sme aj urobili a hned sa aj zadarilo...
chapem, ze mas strasny pocit, ale pre tvoje telo je lepsie, aby to zvladlo samo...nemyslim, ze by ti hrozili nejake zdravotne komplikacie, ved keby si nesla k dr., ani by si o tom doteraz nevedela....ale pravdu povediac, som rada, ze mne na to prisli az po krvacani, pretoze fungovat trebars 2 tyzdne s mrtvym plodom musi byt hrozne....
drzim palce, nech to dopadne dobre