Zamĺknutý potrat
Je ste tu taka, kt. prisla o babetko po sponntan. potrate, po missed abort, alebo kvoli zlym vysledkom z genetiky.. ☹ ☹
Ja som bola vcera na kyrete, dg. missed ab. bohuzial.. Baby ako dlho ste spinili, kedy ste dostali menstr.? Nemali ste nejake komplikacie po zakroku? Toto je moj prvy zakrok a pevne verim ze aj posledny ☹ ☹ Nikdy viac nechcem prezit to, co prezivam teraz..
Aky musi byt odstup ked chcem zasa otehotniet? Niekde je pisane 3mes, niekde 3 menstr. cykly, niekde pol roka..
Ake su Vase skusenosti, nazory?
@lubka1983 no prave kvoli MA...v oktobri som potratila...a koncom novembra otehotnela znovu...predtym sme sa snazili 2 roky a potom to vyslo na prvy sup....este nemame dieta a som este starsia nez ty, tak sa bojim stracat cas....opakujem, som hrozne rada, ze to vyslo a snad sa to opakovat nebude...strach stale je...
@zuzanka28 mne sa to tiez takto spustalo....den nic, len spina na toaletaku...na druhy den to odislo hned a rychlo...mne dr. poradila reflexny bod v tom obluciku medzi palcom a ostatnymi prstami na ruke, z vonkajsej strany...tak som si ho stlacala...neviem, ci pomohlo prave to...potom, ked zacali bolesti, mi pomohla horuca sprcha, ta to potom urychlila...
@zuzanka28 ja som sa zlakla mnozstva krvi a bezala na pohotovost, ale tam len skonstatovali, ze uz tam nic nie je, dali mi nejake injekcie (asi oxytocin na stahovanie maternice a este nieco) a o tyzden som isla k mojej dr, aby skontrolovala, ci vsetko vyslo....este sa jej to nezdalo, zase mi dala oxytocin a kazala mi prist o tyzden....to uz bolo vsetko OK, MS prisla 32 dni po potrate....takze to nebolo sestonedelie, ale akoby normalna MS...
skus masirovat ten bod a horucu sprchu alebo kupel...ak budes mat bolesti, kludne si daj ibalgin...
Ďakujem za rady vyskusam.uz chcem nech je to preč. Mam bolesti cim dalej väčšie ale stále nic..
Ahojte baby , práve idem od doktora a potvrdil mi zamlknuty potrat, vypisal mi papierik a zajtra ráno mám ist na zákrok , velmi sa bojim ešte nikdy som na ziadnom nebola , mozte mi prosím niektorá povedať ze ako to vlastne prebieha , doktor mi k tomu nestihol nic povedat kedze som s tadial vyletela ako blázon v slziach ...chcem len vediet ci ide o menšiu operáciu ci ma uspia uplne ,a ci je tam doma hospitalizácie alebo sa hned posiela domov , dakujem za odpovede
@simonaa01 ahoj, budeš v plnej narkóze, je to taká light narkóza, za 20 minút je zákrok hotový a ty sa preberieš na izbe, za 2-3 hodiny ťa pustia domov. Mňa po zákroku nič nebolelo, špinila som niečo vyše týždňa a po 5 týždňoch prišla normálna MS, aj ked je trochu viac bolestivá. Odporúčam piť alchemilkový čaj na rýchle zotavenie.
Dakujem za info objednali ma na pondelok az :( aa mam s toho velmi zly pocit .. pobolieva ma a tvrdne mi brucho je to normalne ? mozem potratit aj pred zakrokom Prirodzdne? Velmi sa toho bojim ...
kedy vôbec žena môže oznámiť v práci tehu keď je také vysoké riziko MA alebo spontannych? Čo v prípade, že oznámi, keď dostane potvrdenie od lekara a po pár týždňoch sa to stane?
Dobry den, minuly tyzden som namiesto tehoten.knizky dostala tu najhorsiu spravu-srdiecko nebije. Nejdem hovorit o tom,ako ma prijali v nemke resp,aky bol tam "odbornik".toto malo byt moje druhe tehotenstvo a stale tomu nemozem uverit.tak ci tak, stale cakam,kedy to pride. Chcem sa Vas opytat,ako dlho ste cakali,kym ste zacali krvacat?chodili ste aj do roboty?ked ste cakali resp,potom?ja som si zobrala tri dni volna,aby som to nejako psych.dala pokial nenastupim zase do roboty.v nemocnici mi dr povedal,ze nevidi problem neist do roboty(a to ma tam posielal aj v den,ked mi povedali,ze sa tehu konci).vdaka za info
@cantor Ahoj. Ty myslis, kedy dosla dalsia menstruacia? Od zakroku by mala dojst do 6-8 týzdnoch. No mne nedosla ani dovtedy a museli mi pichnut vyvolavacku, aj napriek tomu nedosla, tak pichli dalsiu a ako tak sa pomaly rozbieha. Do roboty mozes ist hned, ja som nesla týžden, lebo som to psychicky nezvladla, stale som plakala a v praci nikdo o tom nevedel.
@cantor Ja som ani do roboty nestihla ist. Rano o 7 hod som isla na kontrolu ku gyn, ci plod rastie a hned ma poslal do nemocnice, lebo od pondelka mal dovolenku. A hned ma v nemocnici ten den robili. A v sobotu pustili. Daj vedietako si dopadla. V tvojom pripade, by som asi bola doma, ešte ked tak dlho cestujes. Drz sa
@tinka881 ahoj,bola som u dr v nemke.na otazku,ci sa to zmenilo,mi dr povedal,"bol by zazrak,keby sme sa my mylili".ze to moze trvat este 4-5tyzdnov. Ja to nezvladam,tak som sa na utorok objed.na zakrok.pytala som sa aj na pn(co robim na svk,za tych 6rokov som mala raz pn a este ani raz ocr),mi znova dr povedal,ze v stredu ma pustia a mozem ist hned do roboty!tak neviem,ci sa mi podari si vybavvit pn,alebo budem musiet brat rd.ale je mi z toho celeho na grc! :(
cantor @tinka881 Preco nerobili hned?lebo sa to nerobi...najlepsie je cakat,ako mi povedal dr.robi sa to hned,ked prides a plod uz nerastol 2-3tyzdne.ja ked som prisla,tak srdiecko nebilo den-dva:(. Stale sa u mna nic nekona,tak zajtra idem na zakrok.keby som nan nesla,tak to moze trvat este 3-4tyzdne,kym by som sama potratila.
Ahojte, mali ste niektora zamlknuty potrat v 5-6 tyzdni? Pretoze to nie je este vidno akcia na UZV, a tak ma zaujima ako dlho sa caka kym sa rozpozna zamlcany potrat v tomto pripade, alebo ste zazili dake priznaky v tomto skorom obdobi?
Ja som prave v 5tom tyzdni a mam neprijemny pocit, ze nieco nie je tak ako ma byt. Mozno si to len nahovaram, ze malo pocitujem unavu - tak typicku pre toto obdobie - alebo ze ma malo bolia prsia, a ze sa zmensili (naozaj sa trocha zmensili oproti min tyzdnom). Predtym som mala spontanny potrat. Dakujem za info.

@bajana baja ty si nebola v augustovkach???????