Zápal ďasien v tehotenstve
Ahojte,ide má z toho poraziť do jedného mesiaca tri zápaly skoro za sebou ja som z toho nešťastná koľko ešte trpieť mám.Picha má do kostí do hlavy v noci nespím len sa stále nie čím dopujem ale to mi tak na ... Pomôže .. 😢 neviem čo už robiť mám 😢
@annaandrusova není zaco 😉dobre že pomohlo zatiaľ 😁Dúfam že us budeš ok tote deti nás poriadne potrápia
tak to ano lebo ja doslova trpim :/ dufam ze to je len docasne
@veronikaniak :D
Ja som si potierala ďasná kyselinou kremictiou teda kremikom. Na ďasná je skvelý rybi olej pôsobí protizápalovo a vyzivuje zuby a ďasná taktiež obsahuje vit D kt stimuluje imunitu a pomáha absorbovať calcium.
Ale najviac mi pomohlo aj tak prečistenie stomatologicky.. Poprepichovaka mi každé ďasno trosku to bolelo. Ukončila to všelijakými vodickami . A na 95% pomohlo krvácanie, bolesť sú preč. Konečne môžem jesť aj na ľavej strane. A používať aj zubnú niť.
Hlavne treba perfektne čistit a pouzivat aj medzizubne kefky+profesionalna dentalna hygiena a po par dnoch krvacavost ustupi
@annaandrusova prosim ta, preco si uz davno nesla k lekarovi? Ak tam mas hnis, mozes tam mat absces, fistulu, a taketo veci, ale aj pokazene zuby su paradnym zdrojom dentalnej fokalnej infekcie, ta sposobuje mimo ine aj predcasny porod napr. Na tvojom mieste ak ta to tak strasne picha a boli by som sa neliecila doma ale utekala k dr., ked uz nie kvoli sebe, aspon kvoli dietatu, ci uz teraz v brusku alebo aj potom ked ho budes chciet bozkavat a osidlis mu jeho usta svojou "paradnou" florou co mas v ustach ty.... bola si teda vlastne u lekara? To on ti povedal ze to mas zapalene dasna alebo si si to diagnostikovala sama?
Preboha a preco nejdes k zubarke?ja som par tyzdnov dozadu mala hnis v dasne strasna bolest som bola zufala a zubar rozrezal dasno vsetko islo von a odvtedy pokoj.naco takto trpis a dopujes sa liekmi v tehotenstve .....tieto vody atd ti nepomozu a co chces zapal okostnice a vysoke teploty ....
Tak ty z toho co pises, nemas ziaden zapal dasien, ale zapalene nervy v zuboch a zapal presiel uz do kosti, preto opuchas a tak strasne to boli. Tu ti nic ine nepomoze, len zubar. Tento stav, co mas, je vysoko nebezpecny, zapal ti okrem bolesti vyhloda riadnu dieru v kosti, moze znicit postupne zuby okolo a sirit sa dalej! Nehovoriac o tom, ze su pripady, kedy cloveku to preslo v priebehu 2 tyzdnov do mozgu a skoncilo sa to smrtou. Cize ziadne vodicky a podobne kraviny, toto ti von vyskrabe len zubar, ak sa ti aj podari vytlacit hnis, je to len docasna ulava, zapal prenika dalej. Ak si tehotna, mozes ohrozit aj dieta, kedze ziaden zapal v tele nie je dobry. A tie zubne su extra agresivne.
@lapersefona
@dorottka
@janynkaaa
@k_m ďakujem krásne zienky žiadny zápal okostnice žiadne teploty ani nič podobné všetko vyliečenie neviem kde je problém ? Zbytočne stresy a tak podobne ...
No mozno na teraz take domace lieky pomihli ale to sa vrati zas ....drzim palce nech uz mate pokojne tehotenstvo 🙂
Ďakujem verím tomu že už sa to nevráti .. som aj pod lekárskym dohľadom 😉

@l1991 ja tiez ako tak nemam problemy so zubamy len v tehu je to fakt masaker so zapalmi sa stretavam v tomto stvrtom tehu nikdy predtym sa mi nezapalovali max. sa mi zlomil zub alebo vypadla nejaka blomba. teraz je to v pribehu jedneho mesiaca moj treti zapal a bolest je to neskutocna pred par dnami som poliecila poslednu stolicku v pravo dole bez hnisu zato to aj rychlo preslo no o den dva predposledna stolicka v lavo hore lice mi opuchlo tak som to riesila salviovou tinkturou ustnou vodou a nakoniec i alkoholom ze som to potierala a snazila sa vytlacit ten hnis aby sa mi ulavilo .. nieco som vytlacila no ale tym ze som s celej sily tlacila tak mi to samozrejme mi to aj viac opuchlo vak sa zmensil no zacalo mmi pichat ku oku tak sa mi potiahla jemna modrinka pod oko ale dufam ze to uz bude len lepsie a lepsie