icon

Zápal močových ciest

lia1988
21. jún 2023

Ahoj dievčatá.
Idem si k vám po radu... V apríli som dostala zápal močových ciest. Z ničoho nič. V jednu hodinu smiech a v druhú hodinu to na mňa už išlo. Poznám to veľmi dobre, mala som zápal XY krát. Ale tento bol - je iný. Totižto trvá dodnes! Brala som lieky ktoré sme mali doma a sú určené aj na tento druh zápalu (nežijem na SK) ale nezaberali. Po týždni som odcestovala do štátu kde žijem a hneď som kontaktovala DR. Dal mi jedny lieky a stále nič - stále som to cítila. Druhé lieky - nič. Návšteva u gynekologičky - lieky proti baktériám. Stále nič. Ďalšia návšteva - krém zo spodu - nič! Brala mi stery, kontrola moču atď.. Že mám baktériu - a dala mi ten krem s tým že ona už urobila všetko. WTF kde to žijem?Pocit tam dolu mám stále zlý a hlavne som si všimla že akoby ten pocit zlý je aj z vonku okolo klitorisu či kde? Hlava mi to neberie. Keď som cestovala na sk, mala som 12 hodín cca parfumovanu Intimku.Áno nemenila som lebo som bola za volantom a každá sekundá mi bola dobrá. Či to nemôžem mať celé z toho z tej intimky?Ale tak do r*ti to si mam sama nájsť diagnózu a povedať Dr?Gynda že mám ísť na urológiu že mi zavedú
sondu do mechúra.Nemam vytoky ani nejaké bolesti. Neexistuje aby mi to neprejde kks... Ďakujem vám za prečítanie a rady. Majte pokojný večer 😊

lubosa1
21. jún 2023

@lia1988 ahoj väčšinou je postup taký že sa odoberie buď moc na kultiváciu tam ti môže vyjsť nejaká baktéria. Na výsledku väčšinou býva uz aj citlivost bakterie na atb a podľa toho ti predpise doktor konkrétne atb na ktoré je ta baktéria aj citlivá… rovnako sa to rieši aj u gynekológa spravi sa ster kde príde zase výsledok poprípade sa ukáže aj baktéria ak to je gynekologicky problém a postup s atb alebo už nejakými vaginalnymi čipkami je podobný… neviem nepíšeš či v tom moči aj niečo reálne vyšlo… ale toto je štandardný postup

nikpa
21. jún 2023

@lia1988 a čo sexuálny partner? Ak volakeho máš, kľudne môže byť prenasacom aj on ale nemusí mať žiadne ťažkosti. Každopádne treba ísť na tú urológiu, ak si tam dodnes ešte nebola, vycievkuju ťa, spravia presný rozbor moču a budú múdrejší. Ja som inak s opakujúcim zapalmi chodila aj na nefrologiu, nie len na uro...

lia1988
autor
21. jún 2023

@lubosa1 ahoj,ďakujem za odpoveď. V podstate keď ma to doma chytilo, tak mi žiaden Dr nerobil test či v moči niečo je a len na slepo som jedla antibiotika. Až gynekologička mi brala moč a že mám tam aj zvýšené červené krvinky aj baktériu. Nič viac k tomu neviem Ďalšie testy boli už ôk. Jej antibiotika tiež nezabrali lebo to stále trvá. Mám Blokurimu, užívam pocitovo ale čo to má byť že cítim niečo zvonka okolo klitorisu... Pozerala ma aj z vonka a že nevidí nejaký zmeny na genitáliach. Asi naozaj budem musieť ísť k urológovi. Pekný večer prajem

lia1988
autor
21. jún 2023

@nikpa mám manžela a aktuálne sedí vedľa mňa a čítam mu.. .sa smejem lebo som mu vravela že bude aj on v hre 😄 nie nie on má len mňa - dúfam! Tvrdí mi aj teraz ci som normálna že čo sa to pýtam či mal inú 😄 a ze on sa umýva. Je mi smiešne 😄 u nás je hygiena viac ako 100%.tná,, sme veľmi čistotní a moj manžel na to že je chlap tak až moc vôňavy. Pred intímnym stykom sa výlučne umyje mojim Intim gélom,, nakoľko ako som písala mala som aj ja opakovane zápaly. Ale nanajvýš mi urológ robil sono a nefrolog tiež (to je už pár rokov dozadu) a mala som roky pokoj. Preto si to spájam s tou parfum intimkou..Čítala som o tom cievkovaní a bojím sa. Svokra bola a že vydržala.

lubkovaandrejka
21. jún 2023

@lia1988 ahoj 🙂 ja som mala xy rokov problem s opakujucimi sa zapalmi,niekedy nasli vinnika,inokedy nie, uz som si prisla ako na hlavu. Jedna znama mi poradila robit si caje na pitie zo zlatobylu, kupit si lipozomalny vitamin C, kvapky rowatinex - volne dostupne, a na vonkajsiu oblast multigyn actigel. Fakt vyskusaj. Za pokus to podla mna stoji
Na mna ked to ide, vzdy si toto dam a zatial klop klop zabralo 🙂

nikpa
21. jún 2023

@lia1988 ale veď to neznamená, že muz má aj iné ženy 🙈😄 on môže mať zápal či mykozu napr. z oslabenej imunity, z ATB, z cukrovky, z prehnanej hygieny...toto ma tak rýchlo napadlo. A nepoužívate kondóm alebo lubrikačný? Alergia na latex z kondómu, či na inú látku z lubrikantu, tiež spôsobuje nepríjemnosti. No je to beh na dlhé trate. Tiež som mesiace chodila po lekároch a nakoniec bol prenasac partner, keď sa preliečil aj on, zrazu bolo po všetkom.

lia1988
autor
21. jún 2023

@lubkovaandrejka ahoj 😊 ďakujem Ti za radu, určite vyskúšam ☝️

lia1988
autor
21. jún 2023

@nikpa nie nepoužívame nič také. Ja sa snažím chrániť ako sa dá, lebo ako som spomínala tak som pár rokov dozadu mala s močovymi problémy, potom sa to vytratilo. Za posledné štyri roky ma to chytilo asi dva krát, no za tri dni bolo po všetkom. A teraz toto od apríla.... Akože ďakujem to je aj na koňa veľa. Myslím že na tej trati stojím aktuálne 🙊 každopádne ďakujem za tvoje písmenka-budem to riesit a keď inak nie, tak hodím termín aj mužovi k Dr.

daom
10. aug 2024

@lia1988 ahoj, môžem sa spýtať ako si nakoniec dopadla? Momentálne riešim podobne problémy ako opisujes ty. Ďakujem za odpoved

lia1988
autor
10. aug 2024

@daom ahoj, no nedopadla som nijako..Raz tak, raz onak ale proti tomu ako to bolo je to lepšie. Mám prìrodny produkt a to je všetko. Všade všetko v poriadku, tak jaaa neviem. Tu na MK jedna kočka písala že jej to samé odzvonilo ale myslím že po viac ako dvoch rokoch.....