Zápal močových ciest a krv v moči
caute prvy raz v zivote z nicoho nic z hodiny na hodiny som dostala zapal mocovych ciest. v lekarni som kupila brusnicove veci a urologicky caj. nadopovala som sa tym plus vitaminmi plus ibupac. vela pijem lezim s termoforom. cikam kazdych 15 min. ma to v sebe krv a brucho pritom boli vcelku dost. nejake rady??? mam proste prezit noc a ustupi to? alebo?
@juliet86 ano, mala som na VS kedysi takto isto zapal, az som zacala cikat krv v moci.. kedze som hned isla k Dr. tak presne, hned mi zabrali, a trafili, lebo ono sa inak robi aj rozbor aky presne typ bakrerii tam je a ake ATB su naj... tak mne trafili, co sa dodatocne aj ukazalo a ulava prisla hned.. ale setri sa, predsalen , mala si silny zapal , neni to sranda, sice sa citis lepsie, ale treba to vylezat.. oblicky su najdolezitejsi organ v tele, rovnako ako srdce a pecen , takze..... netreba podcenit.
@juliet86 Bohuzial ano,beriem to uz trochu ako svoju "dvornu chorobu" v zimnych mesiacoch.Viem ze to boli s prepacenim ako svina.Vie to oklamat ze sa ti po nasadeni liekov ulavi a mas pocit ze super,uz som zdrava ale nie je to tak,len ti lieky ulavia od bolesti.potrebuje to cas ako akakolvek ina choroba.potebuje tyzden aby ta zas nedobehla.
@juliet86 no ja som to mala tak často, že som už ani nevedela aké je to žiť normálne bez toho trápenia a doktori nevedeli čo somnou prečo sa mi to stále vracia. A postupne to zľahčovali - však ich to nebolelo. Kľudne ma nechali bez ATB pár dní, lebo nechceli nasadiť hocičo, lebo mne hocičo nezabralo, čakalo sa na kultiváciu a citlivosť. Lenže byť s tou bolesťou 2-3 dni a samozrejme že zápal sa len zhoršoval. Potom ATB zabrali na pár dní úľava a cca po týždni po dobratí odznova. Neodišli mi obličky a som tu - šťastie? Neviem sama sa čudujem že už neviem čo zápal mechúra, je to vďaka Kapucínke a užívala som vtedy aj wobenzin.
@juliet86
Urologický čaj-závisí od značky, ale vaćśinou je močopudný. Doktorka mi na pohotovosti kedysi hovorila, že pokiaľ mám silné bolesti pri cikaní, tak si mám dať maximálne 2 šálky čaju, lebo keďže je močopudný tak cikáš viac ako treba a potom si sposobuješ bolesť ešte viac. V takom prípade len čistú vodu.Keď sa to trośku upokojí-potom si ho treba variť, alebo na začiatku, keď máš len pocit prechladnutia...

@katrin21 dik. spravna rada. bola som mam atb na 5dni. mas s tymto skusenost? bolesti aj krv prakticky hned zmizli