Zápal močových ciest neprechádza. Čo mám ešte vyskúšať?

mrs_lady
2. dec 2020

Ahojte. Mám už druhý krát zápal močových ciest. Prvýkrát v apríli. Mám ho 5 dní. Teplotu ani krv nemám cítim len pálenie a nepríjemné pocity pri močení, hlavne na konci. Pijem veľa čaju všetky aké existujú aj brusnicová džús, vyhrievam sa no zatiaľ nevidím žiadnu zmenu. Koľko vám to asi trvalo keď ste si to liečili domácimi liekmi? A čo ešte vyskúšať aby to prešlo? Nechcem do seba sypať antibiotiká, naše staré mamy sa liečili čajom a prírodou.. ďakujem

mmoonna
2. dec 2020

@mrs_lady keď to máš už 5 dní a neprechádza ti to, tak by si mala mať ATB. Aby ti to neprešlo na obličky. Inak mne pomohla tinktúra z kapucínky.

stanulienkat
2. dec 2020

Zápal močového mechúra bez antibiotík nedáš. Proste to je bakteriálna infekcia, ktorú musíš preliečiť. Ak si ju nepreliečiš, respektíve budeš sa tu radiť s babami na modrom koníku, uženies si chronický zápal močového mechúra,zapal obliciek. Môže to prejsť až do neplodnosti, budeš mať večne vracajúce sa problémy. Si dospelý človek, tak choď k lekárovi. Treba pit litre tekutin

uriva
2. dec 2020

@stanulienkat Absolútny súhlas. Mne jeden doktor dokonca vravel, že sa to dá aj bez liekov - zaliať brusnice (aj sušené) vriacou vodou do pohára a piť. Tak asi 1 PL tých brusníc. Ako, trocha ti to zmierni, ale nič moc. Ja som skončila 4 mesiace v kuse na slabej dávke antibiotík, lebo tieto "babské recepty fungovali", a to mi ich radili samotní lekári, lebo som bola tehotná, že zbytočne nedávať lieky. Rozprasíš si to všade a už to jede...

paigesy
2. dec 2020

@mrs_lady ja si pri prvých príznakoch radšej vždy bežím dať urobit rozbor mocu a ak niečo - okamžite atb. Močové beriem vždy vážne. To radšej hrdlo riešim kloktanim atd ale močové neriskovať s kadejakými receptami.

amienne
2. dec 2020

Mocaky nie su srand a moze sa to velmi rychlo stat chronickym. Cim skor smer lekar, rozbor mocu a ATB. Kym nie su ATB pit 3-rx denne jablcny ocot asi 2 pol. Lyzice nariedeny trocha vodou. Mne aj kamoskam com som poradila to v pociatocnych fazach dokonca dokazalo zvratit stav a nemusela som ATB brat. Ale i ked su uz ATB nutne tak pomaha odstranit tie neprijemne veci okolo a urychluje vyzdravenie. Drzim palce

pikuli
2. dec 2020

Ale tie antibiotiká zabíjajú aj tie dobré baktéria.. ja som brala k tomu antibiotiká a týždeň som bola Okey ale po týždni sa to vrátilo a vlastne aj v pošve som už cítila pálenie.. celú flóru ti vedia zničiť.

tequelinka
2. dec 2020

mam bohaté skusenosti, neprejde ti to na ziadne "ladviny", bud v klude,ale neprejde ti to ani samo, musis mat atb min.7 dni cirpinol a zdrzat sa sexualneho zivota.
Koniec bodka finito, inak sa ti to stane chronickym,ako sa stalo mne

pikuli
2. dec 2020

@tequelinka vieš ja nemôžem antibiotiká lebo mám aj zahustený žlc

ansi30
2. dec 2020

@mrs_lady treba už ísť k Dr. Mam bohaté skúsenosti. Do budúcna, ale dá sa to zvládnuť aj doma, ale hneď pri prvych príznakoch treba začať piť veľa veľa veľa aby si veľa cikala a teda tie baktérie vycikas a nebudú sa usadzat na stenách v mocaku. Ideál čistá voda. Pridať vitamín C ideál sumivy aby si to vypila a pridať d manozu but čistú pripadne liek v lekárni voľnopredajni ktorý obsahuje d manozu. Ale vždy platí ak do 5 dni neprejde už treba ATB lebo už sú moc premnozene baktérie. Pozor ak sa aj budeš cítiť lepšie treba aspoň cca 7 dní aby sa ti to nevrátilo.

mrs_lady
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mrs_lady
autor
17. dec 2020

Tak som bola u všeobecného lekára. Predpísaný Zinnatt na 10 dní zajtra posledný deň uživánia ale cítim veľké pálenie a občas takú slabšiu bolesť ako keď mi to začínalo. Tak neviem či zase kontaktovať všeobecného lekára alebo si na to kúpiť nejakú masť.

ansi30
17. dec 2020

@mrs_lady ak doberieš ATB a cítis ešte pálenie treba odber ešte. Zrejme ešte jedni ATB ja som tak mala raz 18 dní

pikuli
19. dec 2020

@mrs_lady skús renol .. a probiosan inovum..
Alebo na energy.sk na webovú stránku tam majú poradňu a keď si myslíš môžeš im písať a oni ti odporúča..

lucia147852
19. dec 2020

@mrs_lady a robil ti kultiváciu z mocu? Na niektoré baktérie zaberajú len niektoré antibiotika. Ja som toto roky riešila.