Zarastený a zapálený chlp
Mám po holení tam dole malý vriedok, zrejme zarastený chlp. Je to stvrdnuté a bolí na dotyk. Vyčítala som, že treba na to dávať ichtyolovu masť. Bude to stačiť, alebo radšej k Dr?
k Dr. s tym urcite nechod, akurat ho pobavis.
tieto veci zvyknu vyhnisat same.
Ihlu oblejem Alpou, chlp vytiahnem a ranku zalejem Betadinom.
Ichtyol bude stačiť.
Pockaj do pol noci a chod na pohotovost. S chlpom.
toto si zase niekto srandu robi ?
Pockaj do pol noci a chod na pohotovost. S chlpom.
@anonym_440384 rovno nech si sanitku zavola, aspon ju prednostne osetria...s chlpom
mne pomohol Alfasilver na toto, skus. ale teda k doktorovi by som s tym urcite nesla, ved ta vysmeje 😀
Ja chodím na depiláciu cukrovou pastou a minule mi tiež jeden začal rásť vnútri, tak mi to táto kozmetička vyčistila a dala dnu trochu krému Dermazin. Samej sa mi to zle robilo a ona má aj lepšie náradie.
Daj tomu pár dní a ak Ti to nepovolí, tak zavolaj obvodnej či Ti vie pomôcť ona alebo Ťa niekam odporučí. Moja bývalá obvodná ošetrovala aj takéto veci (nie mne, ale počula som, kým som čakala na vyšetrenie). Aj pri zarastajúcom nechte sa niekedy človek dostane do situácie, keď sa to už musí riešiť chirurgicky.
Ale ste mi tu naložili. Priznám sa teda, bola som u lekára. Predpísal mi 10 dňové ATB plus ten ichtyol. Som z tých ATB trochu nešťastná, veľmi sa mi do nich nechce...kvôli takej "blbosti". Ale tak čo už. Sem som napísala, či niekto náhodou nenapíše svoju skúsenosť, lebo sa mi tie ATB zdali prehnané, priestor na diskusiu moc nebol, dr. bola dosť nepríjemná a odmeraná. Sestrička mi povedala, že dobre že som prišla, lebo to mohlo byť aj horšie.
Ale ste mi tu naložili. Priznám sa teda, bola som u lekára. Predpísal mi 10 dňové ATB plus ten ichtyol. Som z tých ATB trochu nešťastná, veľmi sa mi do nich nechce...kvôli takej "blbosti". Ale tak čo už. Sem som napísala, či niekto náhodou nenapíše svoju skúsenosť, lebo sa mi tie ATB zdali prehnané, priestor na diskusiu moc nebol, dr. bola dosť nepríjemná a odmeraná. Sestrička mi povedala, že dobre že som prišla, lebo to mohlo byť aj horšie.
@anonym_autor kks, daj meno toho mudr, ktory ti na zapaleny chlp predpise antibiotika 😀 😀 😀
kks, fakt to tu uz nema uroven
@anonym_autor kks, daj meno toho mudr, ktory ti na zapaleny chlp predpise antibiotika 😀 😀 😀
kks, fakt to tu uz nema uroven
@nyusika lekársku správu tu náhodou nemám pripnut? Aký máš problém? Ono zrejme nie je zapálený chlp ako zapálený chlp. Toto zrejme vyeskalovalo do štádia, že to doma s alpou žiaľ neporiešim. V ambulancii sa rozhodne netváril, že ich otravujem s blbosťou. Ale môžeš sa ďalej zabávať
Pýtaš sa či máš ísť k Dr. a zároveň píšeš že si tam už bola a dala ti ATB?
@nyusika lekársku správu tu náhodou nemám pripnut? Aký máš problém? Ono zrejme nie je zapálený chlp ako zapálený chlp. Toto zrejme vyeskalovalo do štádia, že to doma s alpou žiaľ neporiešim. V ambulancii sa rozhodne netváril, že ich otravujem s blbosťou. Ale môžeš sa ďalej zabávať
@anonym_autor nie, nemusis
zabavas sa jedine ty - problem mas vyrieseny, naco dalej pises ?
Pýtaš sa či máš ísť k Dr. a zároveň píšeš že si tam už bola a dala ti ATB?
@janai1 áno tak. Chcela som proste vedieť, či mal niekto podobnú skúsenosť, lebo ma zarazili tie ATB. Keby som tu hneď napísala, že som u dr. bola, tak by mi zrejme každý napísal, nech ich proste beriem, keď mi ich predpísal.
podla mna si ich tak s takou hovadinou zamestnala, ze ti tie antibiotika dali za trest 😀
@janai1 áno tak. Chcela som proste vedieť, či mal niekto podobnú skúsenosť, lebo ma zarazili tie ATB. Keby som tu hneď napísala, že som u dr. bola, tak by mi zrejme každý napísal, nech ich proste beriem, keď mi ich predpísal.
@anonym_autor no tak ked sama najlepsie vies, aky tazky/lahky pripad si, naco si isla k lekarovi ?
ved co si cakala, ze ti tam urobia ?
@anonym_autor ATB sú na baktérie. Tie sa množia v takom nalezisku a ked je to veľké a dlho v tele, môže dôjsť k sepse, preto Ti dali antibiotiká.
@anonym_autor no tak ked sama najlepsie vies, aky tazky/lahky pripad si, naco si isla k lekarovi ?
ved co si cakala, ze ti tam urobia ?
@nyusika práve tu na MK som sa dočitala, že tieto veci sa dajú poriešiť doma, s ichtyolovu masťou. V tejto diskusii ste ma dokonca s lekárom vysmiali. Takže áno, komplexné ATB ma prekvapili. Čakala som nejakú mastičku a ATB max. lokálne. To je všetko.
@anonym_autor ATB sú na baktérie. Tie sa množia v takom nalezisku a ked je to veľké a dlho v tele, môže dôjsť k sepse, preto Ti dali antibiotiká.
@enmery ďakujem, čo už.
podla mna si ich tak s takou hovadinou zamestnala, ze ti tie antibiotika dali za trest 😀
@falbala132 áno, je to hovadina, sama na seba som nasr..ta. Že kvôli blbému chlpu musím zaťažovať telo ATB.
@falbala132 áno, je to hovadina, sama na seba som nasr..ta. Že kvôli blbému chlpu musím zaťažovať telo ATB.
@anonym_autor Precitaj si aj diskusie nižšie pod tvojou témou. Ľudia tam tiež píšu, ze užívali aj ATB. Asi by som ich brala a po ukončení nasadila probiotika. Nic hrozne.
@anonym_autor ja by som skúsila najprv lokálnu liečbu, trebárs aj framykoin. Veď predpokladám že to nemáš tak strašne, že máš z toho až teplotu alebo čo.
odfot sem ten zapaleny chlp na ktory treba celkove atb

s jedným chlpom k lekárovi ?! daj si mastičku, alebo sterilnou ihlou prepichni a vyčisti, dezinfikuj