icon

Závraty po neúspešnom vklade

alison758
23. apr 2015

baby som po neuspesnom vklade uz 2 mesiace momentalne neberiem nic a od vcera mam brutal tocaky a zavraty vcera sa to este dalo ale dnes v praci ledva stojim na nohach dokonca rano mam zavrate aj ked lezim v posteli.stretli ste sa s niecim takym?

darina1952
23. apr 2015

@alison758 ahoj nemusí to mať vôbec súvis s pokusmi o vklad... úplne stačí ak málo piješ si dehydrovaná, alebo ti klesol tlak (napr. vplyvom počasia sa to stáva).
Mala by si denne vypiť 0,5 litra tekutín na 10kg svojej váhy - a jeden pohár nie naraz ale po dúškoch priebežne počas napr. 1 hodiny, tak sa telo rovnomerne hydratuje a neprejde to cez teba len ako cez potrubie 😉
Prípadne skús zjesť niečo slané - tyčinky, chipsy - soľ zvyšuje krvný tlak, alebo si daj kávu - len káva zvyšuje tlak na krátky čas a tiež odvodňuje organizmus, takže s kávou aj pohár vody 🙂
Ak aj potom budeš mať závraty tak choď k lekárke nech sa na to pozrie 😕

alison758
autor
23. apr 2015

@darina1952 dakujem no ja som naucena pit naraz vela vody,tak dnes to vyskusam inak a hadam to prejde

kiki68
23. apr 2015

Ja som mavala nieco taketo, nesuviselo to s nicim, snad s krcnou chrbticou a zakazali mi na tyzden pozerat telku,citat, musela som byt iba tak nejako na mieste. Nedalo sa ani lezat pritom. Voda urcite, magne B 6 nech ide niekto kupit a to vypit a mat klud. A hadam to prejde.

brita
23. apr 2015

@alison758 Ahoj, ano , ja mam skusenosti. Tiez mi to zacalo po neuspesnom vklade, lepsie povedane po missed abort v 6 tt. Bolo to brutalne. Najskor to zacalo tak, ze mi zapiskalo v uchu, o dve sekundy zalahlo a potom to prislo. Otrasny zachvat, nenormalne tocaky, ze som nemohla ani chodit, iba po stvornozky do WC, lebo sa mi dalo aj vracat a po stvornozky horeschodmi do postele. Trvalo to tak 4 hodiny, nieco hrozne, vsetko sa krutilo a hlava ma bolelo a chcelo sa mi zase vracat.. Keby ma to chytilo niekde v meste, tak by som si musela lahnut na zem 😒 😒 😒 😒 😒 . Stalo sa mi to 4x, tak kazdy druhy den a potom po par dnoch. Poslali ma na magneticku rezonanciu hlavy, vsetko bolo OK, na nic neprisli, len mi dali lieky na to, dva mesiace som to uzivala. Uz sa to nikdy nevratilo, zatial, klopem na drevo, ale neprajem to nikomu. 😒 😒

alison758
autor
23. apr 2015

@brita fu ha..ja nevraciam len mi je zle,ale v uchu mi piska.tak ked ti nic nenasli hadam sa to nevrati ;) aj mne totrva par hodin uz druhy den uvidime zajtra...dakujem za skusenost

piacere
23. apr 2015

@brita ak ti zapískalo v uchu, zaľahlo, tak to nemalo s vkladom nič spoločné, ale išlo o ušný problém. Ja som prežila vestibulárny syndróm, vyvoláva ho akýsi vírus a bolo to rovnaké. Najprv točenie hlavy, potom zvracanie, nevedela som vôbec chodiť, ťahalo ma do strany. Do toho pískanie v uchu a bolesť ucha. Ja som však neskončila len na liekoch, ale v nemocnici na infúziach a poškodilo mi to na danom uchu na pár percent sluch.

piacere
23. apr 2015

@alison758 pýtaj sa na ORL a čo najskôr, aby nedošlo k poškodeniu sluchu. Mám známu, ktorá kvôli neliečenému vestibulárnemu syndrómu na ucho úplne ohluchla. Ja som tiež prišla v hodine dvanástej, pretože ma najprv "liečili" na pokazený žalúdok.

brita
23. apr 2015

@piacere Ahoj, no mne na usnom nic praveze nenasli. Ale ktovie, mozno to bolo ono. 😒

piacere
23. apr 2015

@brita a bola si na audiogram? Mne hneď z audiogramu vedeli, že je zle nedobre, až som musela ostať v nemocnici na antibiotikové infúzie 😖

alison758
autor
23. apr 2015

@piacere mala som uz problemy z uchom po uraze dlho mi tam piskalo bola som vsede mozne aj na ct aj orl a nic nenasli teraz sa akorat opat zhorsilo piskanie a tie zavrate no ak to neprejde tak budem musiet ist.znie to srane :(

brita
24. apr 2015

@piacere ano bola a vsetko bolo ok.nic mi proste nenasli.