Zdá sa mi to, alebo je viac starších mamičiek?
Ahojte,
aj Vy máte v okolí viac starších mamičiek ako v minulosti?
Mám pocit, že stretávam samé 30-35+ mamičky..
Mám 22r a nikoho v okolí kto by mal takto skoro dieťa, a tak nemam ani kamaratky :( .
+ myslite si, ze je lepsie mat deti neskôr? (nesúvisia s tym zdravotné problémy? alebo sa mi len zda, ze velmi vela buducich mamiciek musi riesit umele oplodnenie, rôzne ochorenia, tlak a pod.)?
alebo skôr? (i na úkor dobrého zamestnania?)
Čo je pre Vás dnes dôležitejšie - po tom čo sa Vám narodilo dieťa - je podľa Vás dôležité mať dobrú prácu, kariéru, alebo sa venovať rodine a kariéru nechať na manžela (napĺňa Vás materstvo, alebo Vám chýba Vaše zamestnanie)? Asi sa nad tým zbytočne zamýšľam, ale zaujímali by ma Vaše odpovede 🙂
Čo ja viem? Nemusíš mať ani kariéru, skrz to, že máš deti neskôr, proste to tak naplánuješ. Proste kým si človek niečo vybuduje, trvá to. Mám po 30 ale myslím, že mi nič neušlo. Asi som rada, že to nebolo skôr, kadečo som dovtedy zažila. Proste s deťmi sa už tak nedá robiť ako bez. Je to úplne iné. Možno rokmi, ale dovtedy nie. Človek už čo to vie, myslím, že je taký viac informovaný. Ale, menej nervov to môžem potvrdiť. Asi by som v 22 ke Veľa vecí neriešila, ako teraz.
Všetko má svoje plusy, mínusy.
Myslím, že sa veľa zamýšľaš... Vieš ono na to majú ženy viacero dôvodov a nie každá o svojich problémoch dokáže rozprávať. Vždy som túžila po deťoch, som so svojim manželom 11 rokov z toho 1 rok ako manželia. Odišla som z domu kvôli rodinným problémom tesne pred maturitou, manželovi zomrela mamina keď mal 14 rokov, rodičia ho mali neskoro (pre upresnenie svokor má 80 rokov, manžel 30 rokov). Takže, aj napriek tomu že som si chcela založiť rodinu neboli na ňu vhodné podmienky. Zamakali sme, bolo to veľmi náročné bez akejkoľvek pomoci ale dali sme to. Pracovali sme okolo 12 hod. denne, popritom externe študovali, prerábali dom bez hypotéky, cestovali po svete. Netvrdím, že náš postup bol správny ale tak nejak sme nemali na výber. Minulý rok som plánovane otehotnela vo veku 27 rokov, čakali sme dvojičky, zdravá žena bez zdravotných problémov som z hodiny na hodinu skončila v 6. mesiaci na sále, bábätká sa narodili predčasne a svoj boj prehrali. Takže mi príde zbytočné, keď tu riešiš takého blbiny, proste sa teš z bábätka, užívaj si chvíle s ním strávené... A užívaj si materstvo, pretože je to dar a nie každej z nás je to dopriate. A neodsudzuj ženy, pretože nevieš čo sa za tým, že nemajú zatiaľ deti skrýva Nie všetky ženy sú karieristky bažiace po peniazoch...
no toto je zas taká téma.. ja som dcéru porodila, keď som mala 28 a myslím si, že prišli presne vtedy, kedy prísť mala.. nebola plánovaná ale bola chcená... Keď som zistila, že som tehotná, mala som manžela, dobrú prácu(= dobrú materskú) za 4 mesiace sme sa presťahovali do svojho novopostaveného domčeka a všetko to šlo ako po masle. Keď som mala 22 bola som na výške a ani ma nenapadlo, že by som mala mať dieťa. Proste som chcela dokončiť vysokú školu (nebolo to práve jednoduché štúdium...), zamestnať sa, v tom čase sme už riešili pozemok a stavbu domu.. potom ísť pekne do práce atď atď... ale každá sme iná, každá máme iné preferencie, iného partnera, ktorý sa dokáže viac alebo menej postarať v závislosti od toho aká bude materská a podobne.. potratov je veľa aj v mladom veku, moja svagrová nemohla otehotnieť, nakoniec sa to podarilo a 2x potratila... už má dnes dve deti ale bol to boj a tiež sa snažila mladá... a nič to nepomohlo.
Je pravda len jedna vec... že keď je človek mladý, tak ľahšie rozchodí tie prebdené noci ako človek starší... to je ako keď v 18tke preskáčete celú noc na diskotéke a ráno ste aj tak v pohode.. lebo proste to mladé telo sa s tým vysporiada... po 30tke.. sa človek aj celkom rád vyspí 😀 😀

@babulkomale kokso fakt dnes to bolo ťažké ráno :D 😳