Zhoršenie stavu po kyretáži

no_co_uz
19. mar 2022

Ahojte baby, ktore ste si presli kyretazou neviete poradit? Som 5 dni po kyretazi (zamlcany potrat v 9 tt). Po zakroku som asi iba jeden den spinila trosicka a mierne bolesti v podbrušku - dalsi den som uz bola uplne v pohode - ani bolest ziadna, ani spinenie.
No od vcera mam bodavu bolest maternice (je to neprijemna bolest, ale nie je velka - nic strasne) a zacala som spinit, dnes uz take slabe krvacanie - ako posledny den MS - avsak mam pocit, ze sa to zhorsuje a postupne stale viac spinim/krvacam - vcera este hneda krv, dnes uz aj jasno cervena.
Je to normalne a precistujem sa, alebo s tym mam ist na pohotovost?
Pride mi cudne, ze uz mi bolo uplne fajn posledne 3 dni a zrazu sa to zhorsilo a prisli tie bolesti a krvacanie. Ani bolest, ani krvacanie vsak nie je silne - nemam ani teplotu ani nic.
Poradite? Trosku sa obavam ci nieco nepokazili pri zakroku, alebo ci nejaky zapal/infekcia :(

luciannka83
19. mar 2022

@no_co_uz moze ist o zavinovanie maternice. tie bolesti mozu byt aj dlhsie. Si len 5dni po. Ono si treba uvedomit, ze to bol ,,zakrok,,. Treba tomu nechat cas na zahojenie. Ale ak by sa ti bolesti stupnovali, stale si vies prevolat na pohotovost

xiaomi_
19. mar 2022

po kyrete mozes krvacat 14 dni, chvilku to trva nez to bude uplne ok

no_co_uz
autor
19. mar 2022

@luciannka83 ja som si v oktobri jeden kyret uz absolvovala a vtedy vobec nic take sa somnou nedialo. Avsak vtedy bola kyretaz kvoli polypom, nebola som tehotna. Dlho sa snazime o babo a nevyslo to, tak mam trocha obavu ci sa nieco nepokazilo...ci to ma vela bab po kyrete a je to normalka?

martina123s
19. mar 2022

@no_co_uz ahoj, mne gyn. povedala, ze spinit môžem aj 6 tyzdnov po...ze je to ako klasicke sestonedelie...skor si odsleduj ci mas aj bolesti, pripadne teplotu. Ale ak mas pochybnosti, tak radsej chod.

adri266
19. mar 2022

@no_co_uz Mne vraveli, ze po kyrete mozem iba spinit, urcite nie krvacat. Ale, ja som brala pred kyretom norethisteron, takze hned po kyrete som dostala menzes.
Mala som presne take bolesti, akoby sa vo mne niekto nozom sprtal ☹ Ked som volala na pohotovost, povedali mi, ze mam ist za svojou Dr, nech mi pichne injekciu.

Ak si si nie ista, radsej na pohotovost zavolaj, co Ti povedia. Drzim palce.

svetlana16
23. mar 2022

@no_co_uz ja osobne som po kyrete mala hrozne bolesti (a to mam vysoky prah bolesti) , krvacala som, spinila viac ako tyzden.... Neskôr som zistila, že ma "nevycistili" dostatočne (ale chvalabohu sa s tym moje telo popasovalo a docistolo sa same, ale tie bolesti a vsetko s tym 😫) .... Po kyrete sa telo správa ako po pôrode, potrebuje čas...

nikol_l
24. mar 2022

@no_co_uz Ja som mala druhú noc obrovské bolesti, a to mam tiež silný prah bolesti, nespala som ani sekundu a celú preplakala čo ma podbruško bolelo. Ráno som hneď šla na kontrolu ku môjmu gynekológovi a na sone mi videl že pri sliznici mi niečo ešte ostalo a to mi tlači na maternicu a spôsobuje akoby kontrakcie🤷‍♀️😏 nasadil mi ATB aby sa mi nič pre istotu nezapálilo. Povedal, že to je bežné, že krvácať budem trochu alebo špiniť a mat bolesti kým sa mi to nevyplaví samo. Mala som kľúčový režim a ako som brala ATB začala som naozaj mierne krvacat/špiniť čo je ok- pozor! Nie silné krvácanie vtedy bežať na urgent.. a bolesti mi prešli🙂🙏 čistíš sa len podľa mňa, neboj. Ale ak sa bojíš, choj za svojím lekárom alebo na urgent. Ja tiež idem teraz v pondelok na ďalšiu kontrolu tak hádam bude všetko v poriadku🤞🍀