icon

Zlá morfológia spermií. Podarilo sa vám otehotnieť?

simik22
18. aug 2011

Baby ja viem, ze takato podobna tema tu uz bola, ale chcem vediet, ake mate kto konkretne skusenosti. Dnes sme boli po vysledky draheho spermiogramu. Vysledok? 0,5 perc. spermii v poriadku, 99, 5 spermii patologickych.- Teratozoospermia. Ma zlu stavbu spermii. Mate niektora skusenost? Podarilo sa Vam niektorej prirodzene otehotniet? Alebo POmocou umeleho oplodnenia? Zlepsili sa u partnera po case vysledky??? dakujem za odpovede.

zibi
13. aug 2017

@oslo1 no na pcsi musi mat dost vela spermii - pri malom mnostve to neodporucaju
preco ma azzospermiu? reisili ste to ?

esther03
13. aug 2017

@oslo1 my uz babätko mame, take uz kusok väcsie 5 rocne z tretieho ivf a na dalsie ja uz som stara 🙂 Aj ked by som prijala, ale dakujem.

oslo1
13. aug 2017

@zibi ahojano, riesilo sa to dost dlho, mal krvi zobrate, usg urobeny, nikdy nic nenasli. Vsetko mal upne normalne, preto sme skusili s tymi tabletkami.
V ivf centre nam nikdy nic neporadili, vsetko som sama zistovala.

zibi
13. aug 2017

@oslo1 tak fajn, keby si nieco potrebovala poradit, kludne napis aj IP poradim ked budem vediet 🙂

oslo1
13. aug 2017

@zibi Ahoj, Dakujem, uz som ti napisala, dufam, ze to dostanes, lebo som to mala problem napisat.

esther03
13. aug 2017

@zibi z akeho dovodu neodporucaju?

zibi
13. aug 2017

@oslo1 ok

zibi
13. aug 2017

@esther03 pri azoospermii , oligoastenoterato mas strasne malo spermii, pripadne strasne malo pohyblivych ,dobrych a aj morfologicky spravnych atd..tym padom sa to odporuca parom co maju niekolko milionov, kedze aj pohyb musi byt ok, aby sa dokazali naviazat na ten hyaluronan. A kedze vacsinou pri takychto defektoch tie spermose sa nevedia takto pohybovat , tak volia len icsi, aspon tak mi to bolo vysvetlene. Je super to pcsi , lebo vies, ze mas asi tu spravnu aj morfologicky zdravu spermiu , ale niekedy je to fakt tazke ked je ich malo , tak volia radsej icsi , lebo sa inak neda

esther03
14. aug 2017

@zibi ale pobavilo 😀

zibi
14. aug 2017

@esther03 prezijem to 😉

calava
14. okt 2017

@oslo1 ahoj, vidím ze čakáš bábätko, môžem sa opýtať, akým spôsobom ste zlepšili ten spermiogram? Riešim podobný problém..

oslo1
14. okt 2017

@calava
Ahoj, manzel zacal brat lieky conception for men od wellman. Povodne mal azoospermiu a po tychto vitaminoch mal aspon nejake mnozstvo spermii vhodnych na ivf.

calava
14. okt 2017

@oslo1 ďakujem, skúsim pozret tie vitamíny, my mame koncentráciu do 2 mil/ml, takže nič moc a o kvalite nič nevieme, pri takom množstve sa údajne nedá vyšetriť

oslo1
14. okt 2017

@calava my sme sa na slovensku konecne dozvedeli pravu hodnotu spermiogramu.
Ja sa v tom velmi vevyznam.
Lieky su v UK, pozri priamo na ich stranke, posielaju aj na slovensku. Treba ich brat dlhodobo. Muz berie este k tomu extra zinoc a vitamin c.
Kupila som mu aj l caritin, ale to vysadil, bolo mu z toho zle.

someone99
16. okt 2017

@calava Ahoj, mozno ta povzbudim - pred 3 rokmi mal moj muz koncentraciu spermii 6 mil/ml, plus zlu morfologiu - iba 1% (tato hodnota musi byt aspon 4). V centre nam poradila doktorka tribulus, manzel to zacal uzivat a po mesiaci a pol som otehotnela. Dovtedy sme sa snazili vyse roka a nic. Teraz chceme druhe babo (snazime sa cca 5 mesiacov) a asi pred 2 mesiacmi zacal muz brat tribulus, macu a vitamin C a minuly tyzden bol na spermiograme - koncentraciu na 16 mil/ml, pohyblivost nad normou a morfologia 2%. Tak dufam, ze sa coskoro zase podari 🙂 Kazdopadne, pocet a pohyb sa da pekne upravit. A podla mna - cim je vacsia koncentracia, tym je aj vacsie mnozstvo morfologicky spravnych spermii...

natalia11111
5. jún 2018

Ahojte baby, viem že to je stará diskusia, ale chcela som sa spýtať že ako ste dopadli tie čo ste tu prispievali? mi máme pohyb super, ale celkové množstvo len 20mil a len 0,5% dobrých.. za mesiac ideme na kontrolu..

someone99
5. jún 2018

@natalia11111 ahoj, ja som akurat v 8. mesiaci 🙂 muz bral macu, tribulus, vitamin C...

natalia11111
Autor odpoveď zmazal
natalia11111
6. jún 2018

@someone99 vidím že prirodzene tak paráda, mi máme zatial mesačnú kúru za sebou..

someone99
6. jún 2018

@natalia11111 ano, prirodzene... no on bral doplnky asi 3 mesiace, az potom sa podarilo... inak, spermie sa aj tvoria cca 3 mesiace, takze naozaj treba aspon tolko brat tie vitaminy...

zuzkaakzuz1
5. mar 2019

Ahojte, pridavam sa do diskusie a dufam v nejake pozitivne spravy od vas. Muz mal vacsinu hodnot v norme no morfologia len 1%...koncentracia, 16mil a celkovy pocet skoro 50mil...myslite ze sa s takýmito hodnotami da este nieco prirodzene spravit?

natalia11111
5. mar 2019

@zuzkaakzuz1 my sme mali najskor 1%, po kontrole len 0,5 ale len 9mil/mililiter a museli sme ivf.. nasaď vitamíny, nám zvýšili o polovicu množstvo 🙂

zuzkaakzuz1
5. mar 2019

@natalia11111 Mohla by som ti prosim napisat sukromne? Chcela by som sa informovat ako to prebieha, ak si si tym presla. Dakujem

sintra
5. mar 2019

Idem vas trochu povzbudit 🙂 Mojmu chlapovi vysla pred par rokmi dost zla morfo, davali si robit testy este s predchadzajucou partnerkou, zil v presvedceni, ze z tej jeho "vody" nic nenavari 🙂 A zadarilo sa nam po troch mesiacoch ani nie ze snazenia, proste len skusania. 42 rokov, fajciar. A prisaham, je to jeho! 😀
Takze nie je vsetko stratene, zivot to niekedy vselijako zariadi.

zuzkaakzuz1
5. mar 2019

@sintra dakujem a aj gratulujem 🙂 vies aj konkretne co mal zle?

sintra
5. mar 2019

@zuzkaakzuz1 ze malo zivotaschopnych aj slaba pohyblivost. Presne hodnoty ti nepoviem, to neviem.

natalia11111
5. mar 2019

@zuzkaakzuz1 jasne napíš 🙂

petruska21
30. aug 2019

Ahojte dievčatá 🙂 boli sme s mužom na spermiograme, vyšla mu teratozoospermia- 97% patologických hlavičiek, 2,8% zdravých ale ostatné hodnoty ako pohyb, koncentrácia boli v poriadku, začal užívať vitamíniky, ale jedno až dve posedenie s kamarátmi mesačne (ktoré skončí pri viac ako 5 pohárikoch si neodpustí), nefajcí, dieťatko sa už snažíme bojím sa otehotnieť keďže sa koli tej zlej morfológii bojím aby neoplodnila tá zlá spermia vajíčko a dieťatko nebolo nejako postihnuté ... ktorá máte skúsenosti s prirodzeným otehotnením a bábätko je v poriadku ... alebo čo na tu zlú morfo zaberá alebo čomu sa vyhnúť ... vďaka

zuzkaakzuz1
30. aug 2019

@petruska21 ahoj, ja som pisala nad tebou prispevky v marci. Ked som ich pisala netusila som, ze som uz tehotna 🙂 Morfo 1%, cize teratozoospermia 99%, nic sme nestihli ani riesit lebo som si do par dni nasla pozitivny test...Teraz som v 30tt a doteraz vsetko vporiadku. Na zaciatku som sa bala potratu, presne kvoli tej zlej spermii ale tazko povedat ako to je, citala som o tom vela studii a viac hovori, ze ta zla spermia by vajicko ani neplodnila. Ale ano, stale su tu aj doktori, ktori tvrdia ze oplodnit dokaze a potom sa bud potraca alebo je nejaky problem ale ja som mala zatial vzdy vsetky vysledky vporiadku a uz si v tejto faze ani nic ine nepripustam 🙂 Takze ak to zhrniem, da sa prirodzdne otehotniet s 99% teratozoospermiou (nam to trvalo 5-6 cyklov a aj to som zistila asi po 3 mesiacoch ze mam posunutu ovulaciu tak mozno by to bolo aj skor) a aj sa babatko udrzi. Ak chces, napis sem este v novembri, ze ako som dopadla alebo ak si spomeniem, napisem ja 🙂 Drzim moc palce

zuzkaakzuz1
30. aug 2019

@petruska21 ooo a este aby som nezabudla, v CAR nam povedali ze morfo 2-3%je uplne super a malokedy im tam vobec taky chlap pride s tak dobrou morfo. Cize vasich 2,8% je absolutne vpohode a nerieste zatial nic, vklude sa snazte, pride to 🙂