Zlá morfológia spermií. Podarilo sa vám otehotnieť?
Baby ja viem, ze takato podobna tema tu uz bola, ale chcem vediet, ake mate kto konkretne skusenosti. Dnes sme boli po vysledky draheho spermiogramu. Vysledok? 0,5 perc. spermii v poriadku, 99, 5 spermii patologickych.- Teratozoospermia. Ma zlu stavbu spermii. Mate niektora skusenost? Podarilo sa Vam niektorej prirodzene otehotniet? Alebo POmocou umeleho oplodnenia? Zlepsili sa u partnera po case vysledky??? dakujem za odpovede.
@ivec16 taaaakze, dnes som si bola po svoje vysledky, lebo vysledky spg este stale nedosli (asi ich posielaju holubom, ktory nevie lietat).. podla vsetkych vysetreni a vysledkov co mam, som ja na 99,99% v poriadku.. takze za vsetko mozu lenive a zle spermose.. pochybujem, ze ten druhy spg ukaze nieco ine.. takze zaver je jasny - IVF :( ale tak ma aspon trosku potesili - ze vraj, ak som ja uplne v poriadku, je dost velky predpoklad, ze sa to moze podarit na prvykrat a bez vacsich problemov.. tak dufam, ze aspon v tomto maju pravdu.. takze zaciname setrit, setrit, setrit..
@ivec16 tak, a holub s vysledkami doletel.. opat katastrofa.. :( pohyb sa trosku zlepsil, morfologia len o 1%.. PH vyssie nez predtym (8,3) a aj PMNL pritomne - tiez to vidim na nejaky zapal, len ho nikto nikde neposlal a ani ziadne dalsie odbery mu nerobili.. ja uz fakt neviem.. patologia sposobena oxidacnym stresom (74%) a STD (52%).. tak ideme hladat zapal..
@bubo780 pekne... A asi na vlastnu past hladate? Moj mal PH az 9 a tu morfologiu 93% patologickych, vitalitu a rychlost mal ok... Nic viac neskumali a ani kontrolny spermiogram nekazali... Len rovno ivf odporucili... Tak daj vediet ako pokracujete, som zvedava a drzim palce... Ja som nasadila obom zeleny jacmen na odkyslenie organizmu, macu, a nejake vitaminy... Uskodit to nemoze, ale som zvedava ci vam najdu nejaky zapal...to std musim nastudovat, to neviem co je, co znamena sposobena oxidacnym stresom? To znamena tym vysokym PH?
môj manžel mal podľa spermiogramu 99 % spermií patologických a ja som prirodzene 6 krát otehotnela 😲
@bubo780 jj myslela som si, preto som nam nasadila ten zeleny jacmen, ten je asi najlepsi na odkyslenie. Manzel ma aj Dnu, preto odhadujem ze to moze mat suvis, dna sposobuje zapal v klboch a to mohlo sposobit vysoke PH, takze som nastudovala dietu na dnu a pripravky na odkyslenie, prekyslenie sposobuje dnu. Uz na sebe som sa naucila ze vsetko so vsetkym suvisi... Takze skusime odkyslit a uvidime ;)
@chjulia jj to som pochopila, ze to mas 50 na 50, ale nastastie ste to dobojovali. Ja mam tiez za sebou MA, a citala som ze to moze byt aj kvoli zlej morfologii ale samozrejme nemusi (viem ako prebieha nic nezistovanie u lekarov). Viem ze sa to nedozvieme, ale dolezite ze ste to zvladli a mas 3 deticky... Ako dlho ste sa snazili kym si otehotnela (ci uz uspesne alebo nie)? Ja viem ze potrat je velmi zla skusenost, najhorsie obdobie mojho zivota no napriek tomu maju zeny ktorym sa aspon podari pomerne rychlo otehotniet vacsie sance ze to raz vyjde..,
@bubo780 daj do google zeleny jacmen alebo mlady jacmen, je to zeleny prasok, pripravenz z mladeho este zeleneho jacmena, je velmi dobry na odkyselenie organizmu, zozenies v biopotravinach. 1 lycicku prasku rozmiesas asi v 2 dcl vody pije sa pomalsie rano nalacno cca 20-30 min pred jedlom. Zo zaciatku si treba zvyknut na chut, je to taka zelena brecka 🙂 davame si to do vinovych poharov a popijame miesto vina. 🙂 z peknych poharov lepsie chuti :D... Prve tri dni kym si zvyknete sa pije len rano a potom sa prida aj vecer ;) viac najdes cez uja googla... Ale ak este nieco nieje jasne daj vediet. Dobre je aj upravit stravu, treba vela zeleniny, ovocia a malo masa a alkoholu, pretoze ten zakyseluje
@bubo780 hehe, to je divne... My sa tiez stravujeme vela zeleniny ovocia, ryby a maso len sem tam, nefajcime a ked tak raz za cas pohar vina... Povedala by som ze v celku zdravo, vobec nic mastne ani vyprazane a takze by sme ani nemali byt nejak prekyseleny... Ale co uz skusame aj tak este ten jacmen...
@bobozoziliny tak to je super.. tesim sa kazdej pozitivnej sprave.. drzim palce, nech je vsetko ok a nech mate ten najkrajsi vianocny darcek.. daj potom vediet co a ako.. 🙂
@bobozoziliny tak to je super, mne hovorili, že tie patologické spermie môže ale aj nemusia byť geneticky poškodené a tiež že môžu oplodniť vajíčko, tak preto asi niektoré páry nemajú problém otehotnieť aj donosiť bábo napriek diagnóze......... mňa lekárka upozorňovala, že možno u nás sú poškodené - preto tie potraty a predčasný pôrod, takže nám odporučili IUI, ale nestihli sme, lebo som neplánovane otehotnela 🙂 a naštastie napriek ťažkému tehotenstvu som syna aj donosila do 36. týždňa, potom mi robili akútne sekciu....... no ale syn má na pipiku hypospádiu, čo je ževraj vrodená vývojová vada, takže možno niečo na tej patológií spermií u nás bude 😒
@chjulia Ked su takto poskodené spermie tak je tam aj velke riziko potratov, resp. sa deticky rodia s postihnutim a pod... Ja sa prave cele tehu obavam aby sa mne nieco take nestalo... Takže až do porodu budem mat obavy aby bola malá zdravá. Ale zatial co som si dala robit testy na downa, genetiku a pod dopadi dobre a ani na utz nic nenasvedcuje dakej vyvojovej vade.... Dufam ze z toho x-miliona spermii práve ta ktorá oplodnila vajko bola najlepsia a neposkodená 🙂
@bobozoziliny Neboj, všetko bude OK 🙂 , my sme mali tiež všetky testy dobre, syn je taký náš pokladík, zatiaľ vyzerá v poriadku až na toho pipika,ale to nijaký test neodhalí a to je fakt len maličkosť.
@ivec16 takze, nase IVF sa odklada s najvacsou pravdepodobnostou na buduci rok.. co uz.. :( ako som sa docitala tu na konikovi, a tusim aj v tvojom komentari - vyssie PH aj v nasom pripade znamenalo zapal - takze antibiotika.. tiez nas nikto nikam neposlal, nikto nic neodporucil - dokonca urolog povedal, ze vyssie PH je ta najnepodstatnejsia vec na spg, nech sa tym netrapime.. ale my sme sa trapili a na vlasntu past patrali, az sme sa dopatrali.. uvidime ako to vsetko po dobrati atb dopadne.. mozno ze sa nieco zazrakom zlepsi, kedze v spg bolo napisane, ze za zly vysledok fragmentacie DNA moze oxid stres a blizsie nespecifikovany zapal alebo bakteria.. zapal porieseny, idem teraz zhanat ten zeleny jacmen, lebo u nas ho nikde nemaju.. vsade kde sa na to pytam, pozeraju na mna ako keby som z mesiaca spadla..
@bubo780 pockaj, tak ste naozaj nasli nejaky zapal? a kto mu to nasiel a kto dal antibiotika? to ma celkom zaujima... ak nie zeleny jacmen este inak sa vola aj mlady jacmen... ale isto to musia mat aj na slovensku, lebo ja som sa tam o nom dozvedela, ukazovali ho v telerane alebo v nejakej podobnej relacii uz si nepamatam presne... ked das do googla mlady jacmen isto najdes ked tak internetove predajne...
ano, dnes som volala o vysledky a je tam zapal.. po papiere ideme az zajtra, takze aj atb sa budu riesit az zajtra.. kedze nas nikto nikam neposlal, poprosila som svoju vseob dr, aby mu zobrala krv, moc a vyter a dala urobit vsetko, co je v jej kompetencii.. potom som poprosila aj dr na infekcnom, kedze moja mama tak dlhe roky pracovala, aby aj oni zobrali krv a vytery a tiez dali urobit vsetko, co mozu.. a nakoniec siel manzel este za inym urologom, a tam mu tiez brali krv a moc.. zatial mame vysledky z urologie - tam vsetko ok.. moja vseob dr bude mat vysledky az zajtra, ale na infekcnom uz mali a nasli nejaky zapal.. pravdepodobne budu davat nejake univerzalne atb.. ak budem vediet nieco blizsie, dam info.. na ten jacmen som sa zatial pytala len v nasom meste a nemaju.. na nete som este nehladala, ale asi budem, lebo hned budem objednavat aj kotvicnik a macu, lebo manzel vsetko poctivo berie.. 🙂
@bubo780 ok dakujem za odpoved... davas mi novu nadej a zaroven vsetko vo mne vrie, ze si to musime takto samy vydupat a vypatrat... cakam na dalsie infosky od teba... inak ja som objednavala nejake veci z biocare.sk su spolahlivy, dorucili mi veci aj do francuzska bez problemov... a aj pre mamu na slovensko som objednavala, tam sa to trosku poplietlo, lebo som chcela poslat na inu adresu ako fakturacnu... ale vsetko sa vyriesilo, len trosku dlhsie trvalo.. inak cca tyzden to trva kym ti dojde a maju aj mlady jacmen, ked som to tak rychlo pozrela... tak skus mrknut cez nich...
@ivec16 tak mne to nedalo, ze taky zly spg a nikto nic neriesi.. na to vyssie PH si ma vlastne nakopla ty.. 🙂 takze nevzdavat sa.. drzim palce.. nove info dodam.. mne pomohli ini, rada pomozem aj ja.. na ten net mrknem zajtra.. tusim ze prave od nich mame macu, tak objednam aj ten jacmen.. dik za tip..
@bubo780 jj sak ja som sa docitala, ze proste to zvysene PH moze znamenat zapal, len ma zaraza, ze to lekari vobec neriesia (mam stale viac pocit ze cele IVF a centra su len velky biznis, verim ze u mnohych existuju aj ine riesenia, len sa po nich nepatra, pretoze su lacnejsie a niekto by nezarobil),, nechem povedat, ze je to uplne cele zle, iste je aj mnoho parov ktory nemaju inu moznost ako IVF, ale hovorim o tych paroch, ktore maju sancu aj na prirodzene, keby mal niekto aspon kusok snahy pomoct inak, len vysetrenia stoja peniaze stat, zatialco IVF si z velkej casti platme samy... sme v cudzine teraz, a zle sa mi taketo veci obehavaju tu, ja neovladam este jazyk, takze ja sa nedohovorim u lekara, takze hladam a skusam ako si pomozeme samy... bola som trosku sklamana z pristupu lekara... proste to tak uzavrel, ze ja mam endometriozu, tak mam automaticky narok na IVF, tak dalej ani nepatral, ze preco ma muz zhorseny spermiogram... rovno odporucil IVF a hotovo... lenze mne to stale vrta v hlave, ze to isto je tym PH a to PH suvisi s nejakym zapalom... a mozno to je banalna, jednoducho riesitelna vec len nikto nepomoze.... musime si same zistit, a teda apson pomoct takto informaciami... drzim vam palce a som zvedava co vam povedia...
@ivec16 v pondelok ide manzel este na dalsie odbery.. niektore veci vysli pozitivne, niektore hranicne.. tak aby presne urcili o co ide a vedeli nasadit konkretne atb, odporucili mu dalsie odbery na blizsiu specifikaciu.. ak sa nic nezmeni, aj tak mu daju nejake sirokospektralne atb, vraj tie si same najdu, co maju preliecit.. 🙂 tak uvidime.. prave dnes mi odpisali z brna, ze tiez odporucaju preliecit atb, potom min mesiac pauza a urobit kontrolny spg, ci sa nieco zlepsilo.. takze IVF pripada do uvahy najskor v januari 2014.. a to sme uz mali ist na konzultacku a v novembri zacat stimulku.. ach yooo.. a teraz do toho vsetkeho este pototo s tym novym zakonom o refundacii.. :( je to na zaplakanie.. kym na to nasetrim, tak aj do dochodku pojdem..

@bubo780 no drzim vam palce... ja mam 27 manzel 34... je to o nieco menej... (ale za posledne 2 roky som si preskakala, ze mi to pridalo dalsich 5)... ako dlho sa snazite? my sme zacali pred 2,5 rokom... no nic ideme od noveho roka do IVF asi zbytocne dlho cakat... rocky naskakuju rychlejsie ako by sme chceli