Žlčníková diéta pri kameňoch
Ahojte, zistili mi maličký kameň v zlcniku do 3 mm A takzvané blato - hustú tekutinu v zlcniku. Chcem Vás poprosiť o rady ohľadne stravy, nejaké recepty prípadne. Ďakujem moc 🙂
chcem sa spýtať ako ste na tom boli po operácii /laparo/ so starostlivosťou o deti? V čase operácie bude mať dcéra pol roka a 9kg /tipujem 🙂 / predpokladám že nejaký čas žiadne nosenie na rukách, ako ste to mali ak ste mali menšie detičky? dakujem
@syrik ahoj, moja devatrocna dcera ma pat zlcnikovych kamenov a ziadnu dietu nedodrziavame. doktori zakazali.
@katarina644 fúha, 9 rocna? Ale predpokladam, teda dufam, ze zachvaty nema. A co papava? Vsetko doradu?
@sima.p no nasli jej to v siedmych, ale mava obcas bolenie bruska, ale zatial to nie su zachvaty. a papa vsetko rad za radom.
Ahojte. Nás trápi manželov žlčník. Vo februári mal prvý záchvat. Brala ho sanitka. Porobili mu len odbery, všetko bolo o.k. V nedeľu znova, na pohotovosti. V pondelok mu kameň potvrdil na sone. Odporučili mu operáciu. Nabehol na dietu, tak uvidíme.
Skúšali ste už aloe vera? Mojej kolegyni to veľmi pomáha. Berie už ho od Vianoc stále. Vysadila dokonca tabletky a nemá žiadne problémy. Dokonca sa jej upravil cholesterol a aj iné výsledky z krvi. Brala ten základný medový. Teraz ide skúsiť na kĺby, lebo aj tie ju trochu pobolievajú. Ak by ste chceli napíšte, zásobujem ju 🙂 a aj ja pijem ale na problémy so žalúdkom tak máme dobrú cenu, keďže pravidelne berieme.
@lullaby126 za tri tyzdne po prepusteni uz som maleho riadne nosila,v case operacie mal 13kg. Postupne som zacala, pomaly trosku som dvihala. Chodili mi pomahat, sestra aj mamka. Taky mesiac urcite, ale laparka sa rychlo hoji, ak to nepodcenis.
@paladia dakujem 🙂 tohto sa bojim som v podstate vacsinu dna na malu sama ale nejak to zvladneme 🙂
@lullaby126 moj syn mal vtedy 8 kg a som vacsinou nanho sama. Tyzden nech ti rodina pre istotu pomoze. Ja som ani nie po tyzdni maleho kupala sama 🙂
@lullaby126 musis najst vychytavky ako vyberacie tyče z postielky,aby sa dostalo babo von, achodik ku gauču a podobne. My sme si len tak pomohli v prechodnej faze, kym som ho zacala uplne dvihat.
Ahojte žienky. Viete mi niektorá z Vás poradit, ktoré potraviny s obsahom vlákniny su povolené? Ako drzím žlčnikovu dietu tak mám problém s vyprázdnovaním☹Dakujem
Zeny a ako ste na tom s alko napojmi vy co nemate zlcnik?Ja honuz tiez nemam...a vsade citam ze alkohol je uplne zakazany :(

@sima.p pozri, ked neskusis,nezistis. Daj si predpisat algifen, to pri tychto bolestiach pomaha. Ja som jedla,skúšala a ked bolelo,algifen pomohol a viac som na,to jedlo nesiahla. Kazdemu vadi nieco ine. Niekto ani po operacii nemoze vsetko jest a niekto zije uplne normalne. Tu naozaj treba len skusat.