Zlé výsledky z cytológie po šestonedelí
Ahojte boli ste na tom niektorá podobne prosím vás? Od pôrodu syna takmer 6r.som nemala bohvie aké výsledky z cytologie ale vždy v norme bola som sledovaná každého pol roka a stále tak isto. No ako sa narodila dcérka čoskoro 1rok po šestonedeli som mala zle výsledky, Dr mi robil podrobnejšiu cytologiu poisťovňa pre platila. Aj tam výsledky neboli dobre poslal ma do nemocnice na kolkoskopiu a biopsiu. Bola som, dnes som mala volať na výsledky aj som volala ale nič mi nepovedali že nie cez telefón objednali ma teraz do indikacnej ambulancie. Viete mi povedať čo má čaká? Ako som čítala tak tam sa riešia operácie... Ďakujem mám strach strašný
@lienocka2808 ja neviem ani poriadne Dr povedal ze na krčku je to dosť rozsiahle že preto ho budú skracovať.. A to je všetko dali dátum operácie aké vyšetrenia ešte potrebujem otázky len ci mam deti a ci ešte chcem deti..
@lolinka2701 ano, neboj sa. Tou konizaciou by to malo byt vyriesene. Dokonca aj carcinom in situ. Ked sa vyreze, tak zena by mala byt vyliecena. Je to iba na krcku zatial, nesiri sa to nikam. Konzultovala som to s onkologom tieto veci, ked som riesila svoje problemy. Dobre, ze si chodila na prehliadky a zistili ti to, ber to tak, ze keby si nechodila tak by to bolo horsie ak vobec este riesitelne. Drzim palceky
@lolinka2701 jooj to mi je ľúto ale neboj všetko bude v poriadku, konizaciu sa to vyriešiť by malo ako hovorí @lienocka2808
A potom tiež budú stále sledovať ale čo som čítala skúsenosti po konizacii už písali dievčence že majú pokoj aj po 10 rokoch. Veľmi ti držím palce 💓 daj vedieť potom ako sa cítiš po konizacii, keďže mňa len bude čakať na druhý rok, tak by ma zaujímali čerstvé info ci budeš aj hospitalizovaná alebo ta pustia hneď domov, hlavne nech tie hnusne bunky vyberu.
@lienocka2808 naozaj? Nebudem musieť mať chemo alebo podobne? Oooj to by som bola šťastná ❤️
A to oni podľa biopsie vedeli ze sa to nesiri inam? Ja som. Myslela ze aj ČT alebo niečo podobné na to treba... Ďakujem pekne áno chodila som stále pravidelne. Len on sa ma nepýtal ci mam nejaké problémi a napísal ze všetko ôk a popri tom už dlhšie ma boli podbrusko aj kríze stále aj hlava a často cikam...
@noami12 ďakujem pekne povedali mi ze ma v ten deň pustia aj domov 😊
@lolinka2701 keby si mala siriaci sa karcinom, tak by bolo v zavere napisane invazivny karcinom. Mas tam napisane karcinom in situ. To je karcinom lokalizovany na krcok, mas tam leziu, ktora ked sa vyreze si vyliecena. Takto to mne povedal onkogynekolog. A mam to viac krat potvrdene, karcinom in situ sa inak nelieci. Zaraza ma vsak ten cas, kedy by si mala mat operaciu 2.12. Nie je to neskoro? Neda sa to spravit skorej? To je velmi dlhy cas.
@lolinka2701 ine problemy si nemala? Vytoky a podobne? Krvacanie mimo cyklu po sexe a podobne.
@lienocka2808 ten karcinóm je vlastne nádor však a podla neho potom zistia ci je zhubny alebo nie? Nie toto je najskôr povedal ze ak chcem spraví mi aj neskor na budúci rok ale ja som chcela račej skôr.. Vytoky mam stále ale Dr povedal ze to je ôk že niektoré ženy majú celý život.. A krvácanie nie len nepravidelnú menštruáciu a teraz mam tak zo 6 dní predtým som mávala tak 4max a boli ma podbrusko hlavne na jednej strane aj kríze tak a hlava ale nepýtal sa ma nič a napísal ze ôk aj častejšie cikam. Čítala som si to až keď som bola v buse
@lienocka2808 tak ja nebudem musieť ísť ani na onkogynekologiu a tak áno, to si ma veľmi potešila
@lolinka2701 karcinom =zhubny nador, to ti uz zistili, ze je to zhubne. Ale mas ho iba na krcku maternice, nesiri sa nikam zatial, preto ak sa vyreze, problem sa odstrani neni potrebna chemoterapia, ta by bola potrebna, keby to bol invazivny karcinom, to ty nemas. Myslim zr ti tu pisala mamicka, co mala to iste ako ty, karcinom in situ a tiez len konizacia a je ok.
@lienocka2808 ďakujem pekne už chápem. Ja som už zo všetkého,, mimo,,
@lolinka2701 nezufaj. Nie je to uplne najhorsi nalez, mohlo to byt aj horsie. Dolezite je, riesit to cim skor. Drzim palce, venuj sa babatku a malemu syncekovi. Oni ti zamestnaju mysel do operacie. Je to len kratky zakrok, netreba sa obavat. Mali ti to vsetko povysvetlovat dnes v tej ambulancii.
@lienocka2808 ďakujem ešte raz pekne 😊💋
Joj to áno pri nich sa človek nenudí 🤣
Dr bol skôr taký že ho to otravuje že som tam prišla..
@lolinka2701 ahojky, este raz som si precitala tie vysledky tentokrat podrobne, a chhcem sa opytat, lebo mi neni nieco jasne. Ten vysledok bioptickeho vysetrenia vobec neudava, ze by si mala karcinom in situ. Je tam popisany vysledok biopsie HSIL tazka displazia, ale nie je tam nikde karcinom in situ spominany. Potom uz v tej dalsej sprave, kde ta posielaju ba konizaciu, uz sa spomina karcinon. To na zaklade coho tam napisali, ked biopsia to nepotvrdila? Mozes odfotit este vyssie tu spravu z bioptickeho vysetrenia (biopsie)? Mozno to nebude az take strasne nakoniec.
@lolinka2701 ahoooj potesim ta 💚 presne moja diagnoza karcinom in situ exocervixu d06.1 a vies cooo? Konizaciou mi vsetko odstranili a ja som si spokojne vynosila aj porodila druhe babo ❤🍀😇
@lienocka2808 je tam spominany CIS - to je carcinoma in situ
@20erika07 ano je, vidim to, ale na zaklade coho? Vo vysledkoch biopsie to spominane nie je tam je iba HSIL, preto sa pytam, nech posle foto celeho vysledku biopsie. Ze odkialbto ten lekar zobral cis, ked z vysledkov biopsie to nevyplyva.
@noami12 tiez pozeram, iba HSIL, pozitivne HPV 16,18 a pozitivne imunomarkery. Mozno by to chcelo biopsiu, ale tu ti asi teraz robit nebudu. Aj ked mne lekar povedal, ze keby som otehotnela, ze mi bude odoberana cytologia aj v tehotenstve pripadne aj konizacia, keby bolo nutne.
@lienocka2808 toto sú výsledky z biopsie ale
@20erika07 ďakujem krásne 💓
@lienocka2808 a kde vidíš tie imuno markery lebo nerozumiem tomu moc, mne iba povedali toto že je to hsil CIN 2 a ze bunky sú až po okraj vzorkx
@lienocka2808 áno jasne poslem
@20erika07 jeeej ďakujem super ❤️a po zákroku si krvacala? Ako dlho? Aké bolo hojenie a podobne? Potom žiadne lieky ani nič?
@lolinka2701 toto nie su vysledky z biopsie co si teraz sem hodila ale este predtym ked ti ju len robili, ze?
Po zakroku uplne super, ja som sa ale dost setrila, nechcela som komplikacie nejake, davala som si pozor 🙂 hojenie cely cas ukazkove dr vravel a krcok sa vraj naozaj krasne zahojil, vzdy volal dr este aj sestricku nech sa ide kuknut 😂 lieky ziadne, kazdy polrok som este 8rokov chodila na odber, aj ked som sa za ten cas mala aj LSIL potom, v tehotenstve mi to zmizlo. Tehotna som bola 3roky po konizacii uplne presne este aj mesiac 🙂 teda tehotna s dokoncenym tehotenstvom, lebo dokonca v case konizacii som bola tehotna ale nikto si to nevsimol ani ja som nevedela, to bol prvy potrat a potom som otehotnela znova no aj tak neuspesne, potratila som ale nemalo to súvis ziadny s konizaciou, tam sa jedna len o ten krcok aby vydrzal do konca riadneho tehu. V 28tt som uz musela ostat lezat, uz sa mi skracoval, lenze to iste som mala aj s prvorodenym, dokonca horsie lebo som musela lezat v nemocke a aj tak maly nevydrzal do terminu a dcerka nechcela ist von, rodila som po termine na vyvolavacku. Konizacia je fakt setrna kym je to takyto stav, stale je to super a clovek moze ďakovať bohu ze sa na to prislo včas este predtym ako vznikol invazivny karcinom 🙂
@lienocka2808 zaver biopsie, ten popis je taky aky je, nie kazdy labak rozpisuje vsetko mozne ,mozno im to staci dat len do zaveru a stanovenej oznacenej diagnozy. Moja starka ked jej prisli vysledky, o nadore mala jednu vetu ,a ked sme si nasli na nete cislo diagnozy bol to šok.... a veru to aj bolo take zlé, nemala sancu prežiť, ale v popise z histologie jedna veta..
@20erika07 dakujem, uz rozumiem, toto som hladala, ze kde v zavere z biopsie je karcinom a on to dal iba ako ciselnu diagnozu. Dakujem za vysvetlenie.
@noami12 aha ano, knips biopsia uz vidim. Vysledky biopsie by sa mali udavat v stupnici CIN, preto ma to zmylilo. Imunomarkery to su tie ki67 a p16 tie sa nachadzaju vo vzorke pti onkogennom procece, urcuju stadium ochorenia. Ale pokial ti povedali, ze mas CIN2 tak to neni az take strasne este. Ale to potom zase nekoresponduje s tym, ze ti povedali, ze zmenene bunky boli v celej vzorke, to uz je vyssie CIN. Prave to CIN (stupen displazie) urcuje do akej miery je krcok zasiahnuty. Skusim k tomu najst jeden obrazok,

Ahojky, co je dost rozsiahle? Ako vidim tak ta poslali iba leep konizaciu, to je len taka setrna konizacia, ktora sa nevykonava pri nejakych zavaznych stavoch. Co ti povedali?