Zlé výsledky z krčka maternice
Ahojte baby,v júli tohto roka som bola na vyšetrenie krčka maternice,výsledky som mala do týždňa a vyšli že mám atypické bunky neurčitého významu ...dr nariadil kontrolné stery o 4 mesiace ,bola som opäť na stery tento týždeň ,teraz mi len volala sestrička že mám sa dostaviť za dr.ze viacej mi povedať nemôže .pýtam sa jej či mám rakovinu ona vraví že nie ,spomínala histologiu ale neviem čo s ňou ,že viacej mi povedať nemôže aleze nemám stresovať ,volám dr.nedvihne mi tel ,sestričke som vravela že nech mi dr.zavola lebo má objednala až o týždeň a ja sa asi dovtedy zbláznim.neviem čo si mám myslieť ,či sa báť ,či nestresovat ,neviem čo má čaká ,či mám rakovinu už či čo...nemali ste niektorá podobný prípad?
@drahomirrra keď tam bude karcinóm ,čo sa deje potom? Vyberú všetko a je potom ok?
Myslím si že sestrička nemá v kompetencii oznamovať výsledky,.my vždy keď sme volali na okno kôli výsledkom a lekarka mala pacienta alebo nebola v ambulancii, tak nám kázala sestrička zavolať neskôr...veľmi Ti držím palce nech je výsledok čo najviac ok.♥️
@lajka65 Naplanuje sa operacia a resekcia tkaniva. A vavsinou to uz je potom ok. Ale histologia je zaklad. Neviem ako si stara, ale ani neuvazuj nad moznostou, ze sledovat. Takych zien “pockam co bude, ved uvidim …” su plne cintoriny.
Treba byt zodpovedny voci sebe aj svojim detom. Drzim palce. Dnes ide na histo kazde znamienko, takze je to uplne bezny postup, a pritom velmi nutny. Daj vediet, ako to dopadlo.
Vzorky sa beru bezne s je to lepšie urobiť hned, na co čakať a sledovat roky? Len prekne chod.
@drahomirrra mám 35 a dve malé deti ,maličké 😭
@lajka65 kamoska mala vtedy 30 teraz mà 41 male deti 8 a 6 a tuto zalezitost spomenula len tak nahodou ked sme sa bavilo na tuto temu. Mala raka vsetko vyrezali a je ok. Ty tu vyplakavas ale vysetrit to poriadne nechces . Co si myslis ze ked nepojdes tak nic tam nebude a ked pojdes tak najdu co nechces ? Ved Bud normalne zodpovedna a chod tam. Keby tam nieco bolo tak to treba co najskor zistit. Nech si dalej veselo zijes pre tie svoje malicke deti. Nie strkat hlavu do piesku. Povedal ti dr ze na 99% to nic nebude ale aj tak chce mat istotu . Tak by si mala chciet mat tu istotu aj ty. Mas uplne zly pristup k veci. Zatial co vieme si uplne zdrava a ty sa uz lutujes. Normalne chod na histologiu uplne v klude vyrovnana. Vsetko bude ok.
@lajka65 O dovod viac tam naklusat ihned, aby boli do Vianoc vysledky a pokojne sviatky 😉
@drahomirrra rozhodnuté !!!! IDEM 😀 NECH SA STANE CO SA MA STAT ,všetko bude dobré ,koncom novembra som objednaná ,potom sa ozvem a držte palce 🙏✌️
@lajka65 Vyborne, takto sa ma spravat jedna zodpovedna zena a mama. Daj vediet vysledky
@drahomirrra ❤️✌️určite dám
@lajka65 ahojte žienky ,,,všetky nie akútne operácie máme v našej nemocnici zrušené ... a poviem vám pravdu za seba som asi aj rada,lebo som sa bála vôbec tam ísť aby som nechytila tu pliagu.čiže ďalší postup je taký že vo februári na ďalšie stery a podľa výsledkov sa uvidí čo ďalej....dúfam že nebudú tie výsledky horšie 🙏😳
@lajka65 ahoj ako si dopadla s výsledkami ? Polepšilo sa ti?

@lajka65 Jednoznacne na histologiu. Bez rozmyslania a debaty. To dokonca nie je ani jednodnovka, to ti zoberu ambulantne a ides domov. A doktori uz na kolpo vela vidia, ked potru krcok kys. octovou. Takze bud vdacna, ze ta chce manazovat zodpovedne a nic nezanedbava.
Bylinky, ani ziadne dristy na to nefunguju. Chod tam, pockaj si na histolu a kup si Indonal, alebo Indol3C. Az po tom, ako si budes z histologie ista, ze tam nie je karcinom. Lebo este stale moze byt.