icon

Zmena v indikácii LBC cytológie pre poistenkyne VsZP

24. nov 2025

Zachytili ste tuto zmenu? Od 1.12.2025 nastava pre poistenkyne VsZP zmena v indikacii LBC cytologie. Uz sa bude preplacat len v dvoch pripadoch. Zvysok ako samoplatca.

Cely clanok tu:
https://www.medirex.sk/lekar/aktuality/zmeny-v-...

Mna na to upozornil gynekolog, tak som si rychlo dala este tento tyzden preventivku.

anonym_3f4c5e
24. nov 2025

@anonym_autor po kazde som si to hradila sama, to je to nadstandartne vysetrenie ze? uz minimalne 5 rokov si tp platim sama..cca do 30 euro u mojho gyndu

zuzacka16
24. nov 2025

no hradila to poisťovňa doteraz, podmienka bola aj preventívna prehliadka u zubára či všeobecného lekára, toto zas dali novinku..hlavne že platíme neskutočné pálky za odvody do ZP..

bykaterina
24. nov 2025

vzdy som si to platila sama a potom davala preplatit cez apku.

modrahruska
24. nov 2025

Uz roky si platim sama, takze pre mna ziadna zmena, vlastne som ani netusila ze to preplacaju a to na preventivky chodim pravidelne

zuzacka16
24. nov 2025
@bykaterina

vzdy som si to platila sama a potom davala preplatit cez apku.

@bykaterina áno, dala si si preplatiť, no teraz po novom to preplatia len v tých 2 prípadoch žiaľ..

bykaterina
25. nov 2025

pisala som na vseobecnu poistovnu tak som zvedava co odpoisu leb nech uz idu do ... vsatko si clovek musi platit

bykaterina
25. nov 2025
@zuzacka16

@bykaterina áno, dala si si preplatiť, no teraz po novom to preplatia len v tých 2 prípadoch žiaľ..

@zuzacka16 zistujem to cez poistovnu ci to tak bude alebo v akom rozsahu, lebo na ich stranke nic nemaju o tom pisane

zuzacka16
25. nov 2025
@bykaterina

@zuzacka16 zistujem to cez poistovnu ci to tak bude alebo v akom rozsahu, lebo na ich stranke nic nemaju o tom pisane

@bykaterina určite bude, veď vidíš, čo sa deje u nás na Slovensku, tu ti nikto už nič nedá zadarmo, ale tak nám treba, keď furt len držíme hubu a keď sa máme ozvať, tak sme ticho..

bykaterina
25. nov 2025
@zuzacka16

@bykaterina určite bude, veď vidíš, čo sa deje u nás na Slovensku, tu ti nikto už nič nedá zadarmo, ale tak nám treba, keď furt len držíme hubu a keď sa máme ozvať, tak sme ticho..

@zuzacka16 suhlasim.
uz nech idu do riti ved prevencia je menej financne narocna ako potom riesit uz prepuknute ochorenie. a nic nie je zadarmo vsetko musi niekto zaplatit.
ako to sono prsnikov atd.. ani tie stale kazaice sa vlaky

zuzacka16
25. nov 2025
@bykaterina

@zuzacka16 suhlasim.
uz nech idu do riti ved prevencia je menej financne narocna ako potom riesit uz prepuknute ochorenie. a nic nie je zadarmo vsetko musi niekto zaplatit.
ako to sono prsnikov atd.. ani tie stale kazaice sa vlaky

@bykaterina každopádne daj vedieť, čo ti odpísali, aj keď odpoveď už asi vieme..pekný deň

autor
27. nov 2025
@bykaterina

@zuzacka16
@bykaterina baby, článok už zmizol…

zuzacka16
27. nov 2025
@anonym_autor

@zuzacka16

@anonym_autor čo zase špekulujú..och..

bykaterina
27. nov 2025
@anonym_autor

@zuzacka16

@anonym_autor ja som pripla aj link na základe coho píšem. Aby to nebolo jpp.
Ale odpoveď ešte nemám . Boh vie prečo tá zmena že stiahli tu info.. 🤷

bykaterina
28. nov 2025

ahojte takze odpisali mi z poistovne že zial nevedia otvorit link už. ale na to mi volali lebo som im sparafrazovala co tam cca bolo.

takze danu cyto moze dat gyndos sam od seba ak ma na nieco podozrenie a tym padom je to v ramci poistenia ako specialna diagnosticka metoda a my ako pacientky to neriesime ohladom preplacania. riesi to lekar s poistovnou.
ak vsak nie je dovod na danu cyto tak ju moze poziadat pacientka a nasledne blocik si da preplatit cez penazenku zdravia. cize ziadna zmena od 1.12. nie je
od 1.1. budu nejake zmeny ohladom penazenky zdravia ale o tom este nemala pani info, ze nech radsej sledujem potom spranku.

derdia
28. nov 2025

@anonym_autor ja tiez nechapem moj zastaraly byvaly gynekolog ma vzdy odhovoril lebo asi nemal na to nakupeny material... Takze pre mna nepodstatne