icon

Zrazeniny počas menštruácie: Je to normálne?

9. sep 2026

Dopredu sa ospravedlnijem že to tu takto dopodrobna píšem ale nechcem zasa panikáriť a behat hned za doktorkou. Kedysi sa mi to nestávalo teda áno mala som zrazeniny ale len také akoby soplovitej konzistencie ale asi pred pol rokom zo mňa prvý krát vyšla taká fakt že tuhá že pod prstami za nerozpadne a taká akoby v tvare slimaka. Mohla mať tak 2cm. Niekde som čítala že to je možno aj cast vystelky maternice alebo niečo podobné. Lenže v poslednej dobe sa mi to objavuje každú druhy alebo tretí cyklus. Je to bezne?

anonym_9ecf9e
9. sep 2026

@anonym_autor ano je

anonym_53f571
9. sep 2026

@anonym_autor mala som 2x, jeden bol spusteny potrat a druhy ano zhrubnuta vystielka riesena kyretazov. Ja som mala kramy dva tyzdne nie a nie skocit + tie kusy. Po kyretazi doktor povefal ze adi potrat..ze nevie presne

anonym_03d2e0
9. sep 2026

ja to mám pravidelne každý mesiac a nie iba jednu

janinah
9. sep 2026

Ano,vyskytuje sa to pri men.

autor
9. sep 2026
@anonym_53f571

@anonym_autor mala som 2x, jeden bol spusteny potrat a druhy ano zhrubnuta vystielka riesena kyretazov. Ja som mala kramy dva tyzdne nie a nie skocit + tie kusy. Po kyretazi doktor povefal ze adi potrat..ze nevie presne

@anonym_53f571 tak to ma mrzi ale u mňa potrat nehrozí 100%

anonym_06c08e
9. sep 2026

Bežne som toto mávala, raz menej, raz viac, raz vôbec. Ale zvykla som to mávať

anonym_c4bb90
9. sep 2026

U mňa bežne veľké kusy tiež vypadávajú ..ja som celý život bola v tom, že tak menštruácia vyzerá. Mávam dlhý cyklus, a čím dlhší tým väčšie a tmavšie kusy idú. Keď mám kratší ako zvyčajne, vtedy mám také akoby vláknité kúsky

anonym_ef7182
9. sep 2026

@anonym_autor ja to mam kazdy mesiac 🤦‍♀️ pred detmi to bolo male, ale po detoch ovela viac, bolesti, krce pocas ms. Ja uz to poznam...pridu hrozne krce a potom taka zrazenina vyjde...par krat za prve dni. Po 3d uz je len slaba krv a uz v pohode.

danielad9
9. sep 2026

Áno je, mne sa to dokonca raz za čas deje dokonca aj keď užívam antikoncepciu a pri nej klasickú menštruáciu nemám.

domkakvet
9. sep 2026

@anonym_autor je to bezne a moze to byt v poriadku, ale ak nechodis na prehliadky, tak sa pre istotu objednaj, moze to mat aj inu pricinu.

leveta
10. sep 2026
@anonym_ef7182

@anonym_autor ja to mam kazdy mesiac 🤦‍♀️ pred detmi to bolo male, ale po detoch ovela viac, bolesti, krce pocas ms. Ja uz to poznam...pridu hrozne krce a potom taka zrazenina vyjde...par krat za prve dni. Po 3d uz je len slaba krv a uz v pohode.

@anonym_ef7182 ja podobne. Celý život mám kusy stielky, a šialené kŕče. Bolesti počas menštruácie nemávam. Iba tieto kŕče a vtedy povypadavaju kusy. A tiež sa to zhoršilo po pôrodoch

anonym_cd6ae5
10. sep 2026

nie je to ok, ja odkedy beriem progesteron sa mi to nestava

marianna9034
10. sep 2026
@anonym_c4bb90

U mňa bežne veľké kusy tiež vypadávajú ..ja som celý život bola v tom, že tak menštruácia vyzerá. Mávam dlhý cyklus, a čím dlhší tým väčšie a tmavšie kusy idú. Keď mám kratší ako zvyčajne, vtedy mám také akoby vláknité kúsky

@anonym_c4bb90 a ako to zvládate? Ja som mala vždy menzes normálny, ale teraz mám zrazeniny, je to nepríjemné. Mám 51 rokov, dva cykly mi vynechali a teraz tieto zrazeniny. Hormonálna liečba pre mňa nie je vhodná, mám trombofíliu. Máte silný menzes, alebo len tie zrazeniny? Ako dlho zvyknete krvácať? Ďakujem za odpoveď.

medea2003
10. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_53f571 tak to ma mrzi ale u mňa potrat nehrozí 100%

@anonym_autor tipujem to na endometriozu.

anonym_c4bb90
11. sep 2026
@marianna9034

@anonym_c4bb90 a ako to zvládate? Ja som mala vždy menzes normálny, ale teraz mám zrazeniny, je to nepríjemné. Mám 51 rokov, dva cykly mi vynechali a teraz tieto zrazeniny. Hormonálna liečba pre mňa nie je vhodná, mám trombofíliu. Máte silný menzes, alebo len tie zrazeniny? Ako dlho zvyknete krvácať? Ďakujem za odpoveď.

@marianna9034 ako kedy, bolesť mi nevadí, čiže tu dobre. Tie kŕče sú otrasné, ale ja si dávam novalgin pravidelne už preventívne, občas ma bolí jak fras aj keď to ide von. Ale za tie roky som si viac menej zvykla a zmierila sa s tým. Mala som viac gynekológov, viac menej to neriešili, keďže som nepotrebovala a ani nechcela antikoncepciu. Tým to pre nich haslo 🤷
A mávam silný menzes, používam už len najväčší kalíšok, tampóny mi pretekali do hodiny, kombinovala som aj vložky tampóny, ale mne to nestačilo. Takže používam kalíšok a menštruačné nohavicky a mením každý hodinu cca prvé tri dni, aj v noci. Potom je to lepšie, čím som staršia, tie posledné dni sú lepšie. Menštruácia mi trvá osem až desať dní, ale cyklus mávam dlhší, cca 1x za 60dní menštruácia. Do prvého pôrodu v 30r som mala menštruáciu aj 12-14dni.