icon

Zväčšená uzlina v slabinách a opuch pravého členka

kakali10
14. dec 2017

Ahojte kočky , zdravim vas. Obraciam sa na vas s prosbou o radu, mate niektora skusenost so zvacsenou uzlinou v slabinach ? Ja som bola u lekarky s tym ze mi po dlhom stati opucha pravy clenok , ktory mi pri oddychovom rezime odpuchne. Zistila mi ze mam zvacsenu uzlinu co sa jej velmi nepozdava , moze to byt nador. Velmi sa bojim 😞 mali ste to niektora? Ak ste mali nador , ako sa to lieci ? Operacne ? Citala som vraj sa to neda uplne vyliecit , je to dozivotny problem .. hlavne ma teda zaujima ta liecba, keby ste mi ju mohli podrobne opisat , bola by som vam velmi vdacna.. dakujem krasne

klaudi31
•
15. dec 2017

Takto, nebudem ti klamať. Áno zväčšená uzlina (akákoľvek) môže byť znakom aj takého vážnejšieho ochorenia ale netreba klesať na duchu hneď na začiatku. Najprv treba absolvovať všetky vyšetrenia a keď to tie potvrdia tak potom riešiť ostatné veci. Ono s uzlinami je to dosť také ošemetné, záleží na tom ako veľmi je zväčšená, niekedy sa rozhodnú hneď operovať a niekedy najprv skúsia chemoterapiu a až keď tá nezaberie tak potom sa operuje. Len je to strašne individuálne vieš, to sa takto nedá povedať ako by to riešili v tvojom prípade ak by ti niečo takéto diagnostikovali

marina24
•
16. dec 2017

ja mam zvacsenu uzlinu, kvoli chronickym zapalom dole, už viac ako styri roky...a velmi velku,ako fazulu a niekedy aj bolestivu a niekedy nebolestivu...takze mozno som vazne chora uz dlho,ale neriesi to nikto,

kakali10
autor
•
17. dec 2017

@marina24 fuha ale to by sa malo riesit. Ja som s tym bola v nemocnici a pozerali mi clenok, keby som nemala znameho doktora tak mi ani nepridu na to, co naozaj mam. Az ten znamy doktor ma poslal na cievne , urobila mi ultrazvuk slabin a nasla mi tam zvacsenu uzlinu. Dalsie vysetrenie by malo byt CT, aby vylucili nador. Mali by ste sa pytat na dalsie vysetrenia co najskor. Nie je to sranda

marina24
•
17. dec 2017

@kakali10 lenže ja viem,z čoho ju mám zväčšenú- lebo mám neustály zápal moč.c iest- chronický,a prakticky vkuse tam mám nejaké baktérie preto je tam.ale asi to nebude smrteľné, kedže to mám 4 roky.

blableblu
•
3. dec 2021

@kakali10 dobrý deň ako ste s tým nakoniec dopadli ?