Zvýšená funkcia štítnej žľazy a šanca na otehotnenie
uz vyse roka sa snazime o babo, na preventivne u vseobecnej mi vysla zvysenia funkcia stinej :0.457-. Cakam kedy sa dovolam endokrinologicke na podrobne vysetrenia. Ako sa zvykne postupovat? mame este sancu na babo?
takze daju lieky upravi sa to a snad sa raz dockame?(mame doma 3,5 rocne dievcatko, ktore sa stale pyta kedy bude novorodeniatko)
dakujem za povzbudenie, chystam sa k Makarovej Ruzinov al. Steklacovi, kto bude mat skorsie volne, tak snad su OK, nasla som skupinu Stitna, tak som napisala aj tam
@prskavka11 tie hodnoty,ktore si tu napisala,neviem na co ukazuju. Na ktory hormon. Tak ti nedokazem poradit presne. Treba ti testy od endokrinologa, kazdopadne,ak hovoris,ze mas hypertyreozu, tam je znizena moznost otehotnenia,preto sa musia uzivat lieky,aby sa funkcia upravila. Ale ako som povedala,neviem presne na co sa vztahuje ta hodnota,ktoru si uviedla.
@prskavka11 norma je 0.5-4.2mU/l. Z tohto by som sudila,ze mas hodnoty v norme,lahko znizenu funkciu stitnej zlazy. Neviem ake referencne intervaly ma vase laboratoriu.. Z coho usudzujes,ze mas zvysenu funkciu? Obvodna ti povedala? Endokrinolog navyse ziada od labaku aj ine parametre,ktore blizsie urcia funkciu.
@tess328 no honota je tsh 0,457 -, takze podla tabuliek mi vyslo, ze to je zvysena funkcia:
Pri priamom ochorení štítnej žľazy je koncentrácia TSH znížená.
https://www.zdravie.sk/clanok/53750/su-vase-hod...
Zdravie.sk nie je doveryhodny web z ktoreho sa daju cerpat informacie bez hoaxov a mylnych tvrdeni. Neodporucam ho. Hore nad stlpcom vysledkov by si mala mat napisane jednotky,v ktorych je hodnota vedena. Su tam tie jednotky?
@prskavka11 ,podla clanku,ktory uvadzas,ked uz ho uvadzas,je tvoj hormon v intervale dobrej funkcie. Ak by si ho mala aj podla tvojho labaku mierne zvyseny,nic sa nedeje. Stale sa treba orientovat na medzinarodne normy. Tie ukazuju,ze si v poriadku. Ak sa ti zda,ze trpis nejakymi tazkostami sprevadzajucimi hypertyreozu,zajdi za endokrinologom . Ten ti spravi v prvom rade sono,mozno aj odber krvi.

@prskavka11 urcite ano 🙂