icon

Zvýšené riziko rakoviny vaječníkov: Vaše skúsenosti a rady

16. sep 2026

vyslo niekomu zvysene geneticke riziko rakoviny vajecnikov? a bol na laparoskopii?

anonym_f3b4b2
16. sep 2026

Chceš si dať von vaječníky? Ja tiež mám geneticky predpoklad na rakovinu, ale pokým nie je problém, neriešim

autor
16. sep 2026
@anonym_f3b4b2

Chceš si dať von vaječníky? Ja tiež mám geneticky predpoklad na rakovinu, ale pokým nie je problém, neriešim

@anonym_f3b4b2 ano mam, v ktorom gene ti nasli mutaciu? ako casto chodit na kontroly? Mas castejsie kontroly sono brucha? Alebo aj krv a mozem sa opytat kolko mas rokov a ci mate v rodine toto dakujem a prajem vela zdravia

autor
16. sep 2026
@anonym_f3b4b2

@anonym_f3b4b2 tebe robili konkretny gen? ci tiez sadu genov dakujem

anonym_edfdee
16. sep 2026

@anonym_autor na sone ti rakovinu vajecnikov nezistia

autor
16. sep 2026
@anonym_edfdee

@anonym_edfdee a kde, CT ci mri?

autor
16. sep 2026
@anonym_edfdee

@anonym_edfdee na co sa potom robi sono ked ti to nezistia, asi len akoze? a ty chodis na ake preventivne vysetrenia?

autor
16. sep 2026
@anonym_edfdee

@anonym_edfdee Mozem ziadat o MRI ci CT ak mam aj preindikacie? ( vynechavanie menzesu, spinenie ci bolesti chrbtice?)

anonym_edfdee
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_edfdee na co sa potom robi sono ked ti to nezistia, asi len akoze? a ty chodis na ake preventivne vysetrenia?

@anonym_autor minule som sa pýtala mojej gyndy, že či sono včasne zachytí rakovinu, tak sa iba zasmiala, že to vôbec.
@anonym_autor chodím na ročné preventívky na gyn, cytologia, ročne mamografia, MR prnikov. Ale ja mam potvrdenu geneticku mutaciu.

autor
16. sep 2026
@anonym_edfdee

@anonym_autor minule som sa pýtala mojej gyndy, že či sono včasne zachytí rakovinu, tak sa iba zasmiala, že to vôbec.
@anonym_autor chodím na ročné preventívky na gyn, cytologia, ročne mamografia, MR prnikov. Ale ja mam potvrdenu geneticku mutaciu.

@anonym_edfdee no super...akoze chapem, ze sono nie je na toto dobra zobrazovacia metoda ale...rocne sa chodi bezne, mamografiu ti dali castejsie teda aj mr prsnikov mas kvoli zistenej gen mutacii? Ty mas mutovany brca gen? ja mam iny, zriedkavy, no strach mam a kolko mas rokov? ja 44

autor
16. sep 2026
@anonym_edfdee

@anonym_edfdee minimalne sono zachyti ascites si myslim, to je jeden z priznakov zapalu a mas priamo Homozygot ci si heterozygot? Priamy pribuzny?

anonym_edfdee
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_edfdee no super...akoze chapem, ze sono nie je na toto dobra zobrazovacia metoda ale...rocne sa chodi bezne, mamografiu ti dali castejsie teda aj mr prsnikov mas kvoli zistenej gen mutacii? Ty mas mutovany brca gen? ja mam iny, zriedkavy, no strach mam a kolko mas rokov? ja 44

@anonym_autor Nie BRCA, iný gén, tiež zriedkavý. A tiež má strach, čo už. Mám 46

autor
16. sep 2026
@anonym_edfdee

@anonym_autor Nie BRCA, iný gén, tiež zriedkavý. A tiež má strach, čo už. Mám 46

@anonym_edfdee ja mam Brip1. takze mozem ziadat o mamografiu ci MR prsnikov ? Gynda ma caka bucuci tyzden, tak sa informujem dopredu ....nech ma len tak neodbiju

anonym_edfdee
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_edfdee ja mam Brip1. takze mozem ziadat o mamografiu ci MR prsnikov ? Gynda ma caka bucuci tyzden, tak sa informujem dopredu ....nech ma len tak neodbiju

@anonym_autor to neviem, mne to genetička spísala do správy, že aké pravidelné preventívne vyšetrenia mám absolvovať a s tým som išla na gyndu a tá mi dala papier na MR a mamografiu.

anonym_08ea88
16. sep 2026
@anonym_edfdee

@anonym_edfdee a preco by sono neodhalilo rakovinu vajecnikov?z rodiny mala pani rakovinu vajecnikov,zistila jej to na sone gynekologicka

autor
16. sep 2026
@anonym_08ea88

@anonym_edfdee a preco by sono neodhalilo rakovinu vajecnikov?z rodiny mala pani rakovinu vajecnikov,zistila jej to na sone gynekologicka

@anonym_edfdee aha ale ved presne vacsinou uvadzaju ktory gen to je, ty mas od geneticky spravu? Mozem sa opytat ty si tam isla pre rodinnu anamnezu ci si mala dake potiaze? Mas este menstruaciu? lebo mne posledne 4 roky po 40tke uplne hapruje...
@anonym_08ea88 asi mozno tie pociatocne stadia, to sono neodhali asi nikde , preto zvazujem MR ci CT

anonym_08ea88
16. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_edfdee aha ale ved presne vacsinou uvadzaju ktory gen to je, ty mas od geneticky spravu? Mozem sa opytat ty si tam isla pre rodinnu anamnezu ci si mala dake potiaze? Mas este menstruaciu? lebo mne posledne 4 roky po 40tke uplne hapruje...
@anonym_08ea88 asi mozno tie pociatocne stadia, to sono neodhali asi nikde , preto zvazujem MR ci CT

@anonym_autor to počiatočné stadium nebolo

autor
16. sep 2026
@anonym_08ea88

@anonym_autor to počiatočné stadium nebolo

@anonym_08ea88 tak potom asi pochybil lekar...teda neuvazovala si nad tym to vybrat a co ti radil gynekolog

autor
16. sep 2026
@anonym_edfdee

@anonym_autor to neviem, mne to genetička spísala do správy, že aké pravidelné preventívne vyšetrenia mám absolvovať a s tým som išla na gyndu a tá mi dala papier na MR a mamografiu.

@anonym_edfdee mne totizto hned povedala ze najlepsie vybrat a ze ano, jasne pravidelne kontrola na gynde, a castejsie nez raz do roka a ze mamo mam kazde dva roky ako sa odporuca, a to bolo cele

anonym_0c0e05
16. sep 2026
@anonym_08ea88

@anonym_08ea88 odhalí, ale ked je to uz pokročilé štádium a pre vela žien konci smrťou. V tom je tato rakovina zákerná, podobne ako rakovina pankreasu. Niektorí vyhrajú aj pri zlých prognozach.

autor
16. sep 2026
@anonym_0c0e05

@anonym_08ea88 odhalí, ale ked je to uz pokročilé štádium a pre vela žien konci smrťou. V tom je tato rakovina zákerná, podobne ako rakovina pankreasu. Niektorí vyhrajú aj pri zlých prognozach.

@anonym_0c0e05 preto si chcem dat tie organy vybrat

autor
16. sep 2026
@anonym_edfdee

@anonym_edfdee zevraj gynekolog nedava papier na MRI len na mamo a sono...Tebe MRI preplaca poistovna?

anonym_edfdee
17. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_edfdee zevraj gynekolog nedava papier na MRI len na mamo a sono...Tebe MRI preplaca poistovna?

@anonym_autor odkial mas zevraj nedava? Mne moja gynda dala ziadanku na MR, kedze som mala papier od geneticky a pri mojej disgnoze sa odporuca MR.
A ano, preplaca mi to poistovna

autor
17. sep 2026
@anonym_edfdee

@anonym_autor odkial mas zevraj nedava? Mne moja gynda dala ziadanku na MR, kedze som mala papier od geneticky a pri mojej disgnoze sa odporuca MR.
A ano, preplaca mi to poistovna

@anonym_edfdee dakujem takze si vypytam. dakujem.